Strasb - Komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A czy jakiś biegacz z powiedzmy pierwszej 100 biegaczy długodystansowych biega w czymś takim na zawodach? :tonieja:
Bo jak się przyjrzeć butom startowym czołowych producentów, to raczej standardem jest różnica wysokości pięta-palce co najmniej 4mm.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
PKO
Wariatkm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:46
Życiówka w maratonie: 3:10:02

Nieprzeczytany post

Ja bym rozumiał, że kończycie bieg w pierwszej dziesiątce, ale skoro biega się amatorsko to nie warto kombinować z butami, żeby urwać te 2 minuty :d Ja nie wiem o jakich butach tak piszecie :) I jak Wam się udaje oglądać buty czołówki jak oni tak szybko znikają :bum: .
Obrazek
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Wariat, ale tu nie toczy się dyskusja o butach, dzięki którym mamy biegać szybciej tylko przyjemniej i ciekawiej. :hej: A piszemy tu zwykle o butach minimalistycznych i/lub do biegania naturalnego. Buty czołówki to ja mogę oglądać raczej na zdjęciach po zawodach, ale co mogę na własnych kończynach przetestować, to moje. :bum:

Zoltar - nie zastanawiałam się dotąd, czy ktoś z czołówki biega w "zero dropie". Pewnie większość elity biega w tym, czego jest najwięcej na rynku. :oczko: Zero drop to raczej świeżynka, szczególnie w wersji nieco amortyzowanej.
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

Gife pisze:Te inovy, co mimik wkleił to normalne minimale na szosę :)
strasb pisze:Gife, owszem są to ogólnodostępne minimale na szosę, ale w tej kategorii są pozycją dość szczególną. Podeszwa z jednego kawałka pianki o grubości zaledwie 7mm (czyli prawie o połowę mnie niż np. Minumus Road) , bez usztywnień wewnątrz niej (a ścigacze szosowe mają usztywnienia w płaszczyźnie poprzecznej często), bez gumowych elementów pod spodem - to jest minimal i natural w jednym. Czyli wypisz wymaluj zenek. :oczko:
No właśnie czegoś takiego szukam. Chciałbym sobie polatać więcej w czymś co bardziej przypomina bieganie naturalne. A to że 90% albo 100% procent czasu spędzam na asfalcie, albo betonie to co innego? W sumie próbowałem na bosaka, ale dużo kilometrów na chropowatym albo podniszczonym chodniku nie da się zrobić. W takich butach można by spędzić cały trening.
Nie ukrywam, że te inovy podobają mi się z wyglądu. :)
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wyglądają naprawdę fajnie. A jak chcesz bieganie naturalne pełną gębą (tzn. jesteś gotowy na buty na samej gumie z opcjonalnie 3mm pianki z wkładki) to oczywiście nie mogę nie polecić Vivobarefoot. Zarówno do biegania jak i do chodzenia na codzień. Tylko trzeba jakąś fajną promocję wyhaczyć, bo cenią się nieźle. Moje buciki od nich wszystkie z Ebaya.
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

strasb pisze:Wyglądają naprawdę fajnie. A jak chcesz bieganie naturalne pełną gębą (tzn. jesteś gotowy na buty na samej gumie z opcjonalnie 3mm pianki z wkładki) to oczywiście nie mogę nie polecić Vivobarefoot. Zarówno do biegania jak i do chodzenia na codzień. Tylko trzeba jakąś fajną promocję wyhaczyć, bo cenią się nieźle. Moje buciki od nich wszystkie z Ebaya.
Dzięki, pooglądam co to za zwierzaki

W razie wu jeszcze jest taka opcja http://www.sklep.napieraj.pl/product-po ... eskie.html chyba już bardziej nie może być minimalny. :hahaha:
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja bym mu jeszcze cenę obcięła. :hahaha:
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

strasb pisze:Ja bym mu jeszcze cenę obcięła. :hahaha:
Co nie.. Głupi kawałek gumy.. :)
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A tu moje 'Iwoł' tudzież Vivobarefoot Evo:

Obrazek

Odblask taki mocny oczywiście tylko z lampą błyskową, normalnie nie rażą.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mimik ciachnij jakieś stare buty i tyle :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:mimik ciachnij jakieś stare buty i tyle :)
no w sumie walają się u mnie praktycznie wszystkie pary butów od kiedy biegam. :hahaha:
o kurde chyba się na to nakręcę, ale nie zdziwcie się jak sobie jednak coś tam kupię minimalnego, mam jakąś narcystyczną korbę na wygląd.. za bardzo siebie wyobrażam jak mnie jakieś laski podziwiają w trakcie biegu :hahaha: :)
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mimik, spoko, spoko, w tym wątku nie musisz się czuć osamotniony ze słabością do ładnych butów. :hej:

A jak wspomniałeś o tym podziwiającym Cię lokalnym kwiecie płci pięknej to mi się przypomniało zdjęcie takie jednej, co to u Ciebie po drogach pomyka - w spódniczce i z blond warkoczami. :oczko: :hahaha:
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

strasb pisze:Mimik, spoko, spoko, w tym wątku nie musisz się czuć osamotniony ze słabością do ładnych butów. :hej:

A jak wspomniałeś o tym podziwiającym Cię lokalnym kwiecie płci pięknej to mi się przypomniało zdjęcie takie jednej, co to u Ciebie po drogach pomyka - w spódniczce i z blond warkoczami. :oczko: :hahaha:
o tak, tej nic nie brakuje, taka hybryda z niej trochę.. :hahaha:
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

strasb pisze:Zoltar - nie zastanawiałam się dotąd, czy ktoś z czołówki biega w "zero dropie". Pewnie większość elity biega w tym, czego jest najwięcej na rynku. :oczko: Zero drop to raczej świeżynka, szczególnie w wersji nieco amortyzowanej.
Większość elity biega pewnie w tym co im oferuje firma z którą mają kontrakt. To chyba Giżyński, który biega w Nike Streak 3, gdzieś powiedział, że jak je dostał pierwszy raz to był bardzo sceptyczny i dopiero po 8 miesiącach się do nich przekonał, za to tak skutecznie, że nabył (nie wiem czy drogą kupna czy darowizny od sponsora) kilka par na zapas.
Generalnie jednak jak na razie koncepcja zero drop znajduje głównie uznanie u zwolenników naturalnego biegania. Sam stałem się posiadacze butów tego typu, bardziej przez przypadek niż z wyboru... bo Merrell Trail Glove mogłem kupić za 249 zł + przesyłka a za Mix Mastery, które chciałem mieć trzeba było dać o 100 zł więcej :grr:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze: Większość elity biega pewnie w tym co im oferuje firma z którą mają kontrakt.
Fakt, to też. Pierwsze płaskie buty były od marek raczej turystycznych.
zoltar7 pisze:Sam stałem się posiadacze butów tego typu, bardziej przez przypadek niż z wyboru... bo Merrell Trail Glove mogłem kupić za 249 zł + przesyłka a za Mix Mastery, które chciałem mieć trzeba było dać o 100 zł więcej :grr:
Czyż to nie jest spełnienie wielokrotnie wyrażanego na tym forum marzenia, by za mniej buta płacić mniej? :bum:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ