Bo Twoja dieta jest ....dosyć restrykcyjna.

Moderator: infernal
co to znaczy "surowe mięso " i "przetworzone" według Ciebie ?mimik pisze:Chcę troche poprawić dietę, jesli chodzi o mięso - mniej przetworzonego, może nawet więcej surowego. Jestem przekonany że dobre mało albo wogóle nie przetworzone mięso w odpowiednich ilościach jest daleko bardziej pozywne i lżejsze w trawieniu niz owoce i warzywa, do których nasz żolądek jest przystosowany od biedy, albo wogóle.
Dzięki za dopping Tomek. Ja Tobie również życzę tego samego i trzymam za ciebie kciuki. Potwierdzam, najgorzej zacząć. Wtedy widac jaki człowiek jest słaby. Ale warto przecierpieć, bo przychodzi potem taki moment, że nagle zaczynasz biec 30-40min bez przerwy i czujesz, że masz moc, że możesz biegać bez przeszkód. Wtedy pojawiają sie nastepne cele, zabawa nabiera nowych barw. Wszystko to daje ogromną satysfakcje,zdrowie i siłę.td0 pisze:Mimik.
Cel godny pochwały.
Trzymam kciuki za Ciebie.
Mi się udało. Zacząłem bieganie od zera w kwietniu. Od zera oznacza, że wcześniej biegałem na w-fie w szkole czyli jakieś 20 lat temu.
Najtrudniejsze było utrzymanie motywacji do biegania.
Nie daj się i pomimo przeszkód (deszcz {ja śniegu nie miałem}, wyjazdy, urlopy, strzykania w kolanach, ...) regularnie biegaj i konsekwentnie realizuj plan terningowy.
Pozdrawiam
Tomek
p.s.Przepraszam za zwrócenie uwagi, ale w języku polskim "12 październik" oznaczać może dwunasty miesiąc październik Twojego życia (październik gdy miałeś 12 lub 13 lat). Pisząc blog zapewne masz na myśli dwunasty dzień października (12. października) a nie dwunasty miesiąc październik (12. październik). Polski język jest trudnym językiem.
p.p.s. Właściwie to po 12 powinno się pisać kropkę (.), ale to już jest czepianie się.
werbalna wypowiedz pisana (forum "dyskusyjne") dopuszcza skroty i bledy gramatyczne - tak sobie mysle. nie ma sensu moim zdaniem wytykanie bledow bo gramatycznie to kazde forum w necie lezy.PATATAJEC pisze:A ja myślę, że to żadna ewolucja... Mianownik z biernikiem mylić.