Ja biegnę ... tzn mam taki plan ... ale wcześniej jeszcze 10 km w Dobrodzieniu 16 lipcaxenon1981 pisze:Kto startuje w Jaworznie 6sierpnia ? To już tylko miesiąc treningówJa dziś ostro wystartowałem z treningami. Jaworzno będzie w 6tym tygodniu przygotowań
Będzie ciężko ale Musi być dobrze
KATOWICE - Stadion AWF, ul. T. Kościuszki 84, Sobota 9:30!
- Juso
- Dyskutant

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Apau
- Wyga

- Życiówka na 10k: 1h1min
- Życiówka w maratonie: marzenie
Ja jako tubylec mam zamiar wystartować w nim jako pierwszym w swoim życiu biegu. Jak na debiut trasa trudna ale mam nadzieję doczłapać do mety. Z tego co widziałem na stronie to zapisało się już ponad 200 osób.

-
xenon1981
- Zaprawiony W Bojach

To fajnie, czlowiek poznaje tych wszystkich biegaczy, cieszy sie jak dziecko na nowe znajomości ale potem przychodzą zawody, ważne zawody
i zamiast się skupić , rozgrzać godzinę wita się z każdym z każdym po zdaniu
a w sumie jak popatrzeć na starty to sie okazuje ze wiekszosc jeździ na te same zawody
Jest powiedzmy juz prawie lipiec, mam na rozkładzie 9 startów
Na koniec roku pęknie pewnie 20ka

Juso, Apau, fajnie że lecisz w Jaworznie
dobrze ze do tego czasu jeszcze kilka sobotnich zajęć to zaczne was kojarzyć
Niestety najbliższe zajęcia spędze w pracy 
Juso, Apau, fajnie że lecisz w Jaworznie
- Bzium
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 51:08 bieżnia
Juso pisze:Ja biegnę ... tzn mam taki plan ... ale wcześniej jeszcze 10 km w Dobrodzieniu 16 lipcaxenon1981 pisze:Kto startuje w Jaworznie 6sierpnia ? To już tylko miesiąc treningówJa dziś ostro wystartowałem z treningami. Jaworzno będzie w 6tym tygodniu przygotowań
ehhhhhhhh......:D
Bzium - Forever!!!
"BÓL PRZEMIJA - CHWAŁA POZOSTAJE"
http://www.youtube.com/watch?v=FCo7Wn7G ... re=related
- Bzium
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 51:08 bieżnia
jutro około 18bede na AWFie trenował....zapraszam:Dpardita pisze:Dzięki
Zaraz poślę. Ja popętelkowałam przy Żeromskiego w towarzystwie porannych dziadków i pana ratownika.
Z BZiumem pogadam bardzo chętnie, nie wiem, czy nie witrualnie niestety tylko, ale może uda nam się jeszcze jakoś spotkać. Ach ten współczesny świat - człek jeździ w te, we wte i się spotkać nie może..
Bzium - Forever!!!
- olotraper
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 01:01:45
- Kontakt:
Jutro będę na Ligocie, może uda się wpaść i pokonsultować. Może spotkam krajankę Parditę
. Trzymam się planu i na razie czuję się świetnie i dobrze mi idzie. A mam pytanie naukowe odnośnie tętna. Jakiego tętna powinienem się trzymać. Wiem, że to sprawa osobnicza i wykonuje się specjalistyczne badania i testy, ale tak z ciekawości chciałbym bardziej świadomie to monitorować. Piotrek ostatnio mówił, że mam raczej wysokie, choć dobrze się z tym czuję. W trakcie biegu-truchtu około 144 średnie. Nie mam kłopotów z sercem i ciśnieniem mimo dużej wagi. Proszę o opinię.
Co sądzisz Darek, abym testowo może wystartował w zawodach w drugiej połowie lipca?
Co sądzisz Darek, abym testowo może wystartował w zawodach w drugiej połowie lipca?
- Juso
- Dyskutant

Bzium... skąd ta radośćBzium pisze:Juso pisze:Ja biegnę ... tzn mam taki plan ... ale wcześniej jeszcze 10 km w Dobrodzieniu 16 lipcaxenon1981 pisze:Kto startuje w Jaworznie 6sierpnia ? To już tylko miesiąc treningówJa dziś ostro wystartowałem z treningami. Jaworzno będzie w 6tym tygodniu przygotowań
ehhhhhhhh......:D
więc jest dla mnie nadzieja...
-
bochemian
- Rozgrzewający Się

A mam takie pytanie do znawców
są programy do telefonów komórkowych z GPSem, które monitorują nas podczas biegu (czas, wyznaczone odległości, cały dystans, możliwość kontroli akcji serca jeśli ma się dodatkowe urządzenie - tego nie posiadam)
czy to są w ogóle przydatna rzeczy czy totalna bzdura, jakie macie opinie
ps. ja korzystam ze SportsTrackera na Nokię tylko nie wiem czy ten program mi nie ściemnia
są programy do telefonów komórkowych z GPSem, które monitorują nas podczas biegu (czas, wyznaczone odległości, cały dystans, możliwość kontroli akcji serca jeśli ma się dodatkowe urządzenie - tego nie posiadam)
czy to są w ogóle przydatna rzeczy czy totalna bzdura, jakie macie opinie
ps. ja korzystam ze SportsTrackera na Nokię tylko nie wiem czy ten program mi nie ściemnia
- Juso
- Dyskutant

ja co prawda nie znawca ... ale jeśli chodzi o SportsTrackera
to czasem głupieje... mnie np raz niespodziewanie pokazał że przebiegłam 27 km w 2.10 :D hehe ... rewelacyjny wynik tylko że ja biegam jak malutki żółwik
i tak naprawdę to przebiegłam wtedy jakieś 19 km więc cos mu się miesza, ale moze to dlatego że to w górkach było...
tak normalnie jak biegam sobie to chyba sie sprawdza... chociaż do ideału to mu pewnie brakuje... sporo ...
i troszkę mu nie pasuje jak go mam w kieszeni w bluzie i sobie podskakuje w tej kieszeni... jak potem patrzę na trasę jaką przebiegłam to wygląda dziwacznie
i jak się biegało z nim na trasach odmierzonych , to też pokazywał troszkę inaczej odległość...
to czasem głupieje... mnie np raz niespodziewanie pokazał że przebiegłam 27 km w 2.10 :D hehe ... rewelacyjny wynik tylko że ja biegam jak malutki żółwik
tak normalnie jak biegam sobie to chyba sie sprawdza... chociaż do ideału to mu pewnie brakuje... sporo ...
i troszkę mu nie pasuje jak go mam w kieszeni w bluzie i sobie podskakuje w tej kieszeni... jak potem patrzę na trasę jaką przebiegłam to wygląda dziwacznie
i jak się biegało z nim na trasach odmierzonych , to też pokazywał troszkę inaczej odległość...
-
janusz1967
- Dyskutant

-
witosuaw
- Rozgrzewający Się

Sports tracker jest ok. Bazuje na pozycji z gpsa i to od tego zależy dokładność jego pomiarów. U mnie rzadko występują problemy z gubieniem sygnału przez telefon, więc i trasy są w porządku. Na pewno jest przydatny bo pozwala mierzyć postępy, nawet jeśli czasem straci sygnał. Może też mierzyć tętno jak się ma polara.
-
xenon1981
- Zaprawiony W Bojach

Juso ino patrzeć jak będziesz śmigać 5k w 20 minut, to tylko kwestia czasu i determinacji
Ja przykładowo jeszcze tylko kilka lat i ścignę Bziuma. To tylko kwestia odpowiedniej determinacji
Determinacja dobrym słowem jest, drugim dobrym jest CEL, Jak jest cel i determinacja to wszystko będzie dobrze
Dlaczego lubię naszego trenera Bziuma ? Bo nic nie musi robić a strasznie mnie determinuje i jest Celem który ciągle ucieka... jak z tym ściganiem króliczka 
- olotraper
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
Biegłaś pięknie, mogę potwierdzić. Nie chcę być złośliwy, ale ja jeszcze piękniejJuso pisze:
Bzium... skąd ta radość... proszę się tu szeroko nie uśmiechać... przypomnę że nie kto inny jak Ty sam rzekłeś mawiać ... biegaj Juso biegaj będą z Ciebie ludzie
( no moze bez Juso w środku bo nie wiedziałeś jeszcze ze Juso jestem
... a tak serio... to ... przegapiłeś przełomowy moment w moim życiu kiedy to zrobiłam ostatnio w sobotę 5 km i zmieściłam się w 30 min ... co do tej pory w ogóle nie byłam w stanie nijak sobie tego wyobrazić...
więc jest dla mnie nadzieja...![]()
![]()
- olotraper
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
Jak dla mnie niezły czas. A chcesz tylko przebiec, czy wygraćjanusz1967 pisze:mam pytanie czy dobrym pomysłem jest aby brać udział w biegu dzika w trakcie realizacji planu puma dla początkujących 8-12 km aktualnie trzeci tydzień treningów do biegu pozostało ok.10 dni treningowych.dziś przebiegłem 6,5km w czasie 35 min.pozdrawiam.
- olotraper
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
Jadę z córka do Kołobrzegu na tydzień w sobotę
, ale będę dawał czadu biegowego. Córa śpi do 10 a.m. to rano będą biegi do Grzybowa i z powrotem. Bzium Twój plan na przyszły tydzień robię razy dwa, a może trzy. Nic mnie nie powstrzyma!!! Na pewno zejdę z waga poniżej 100 kg, mojej ukochanej żonki nie będzie, nie będzie miał kto gotować i podsuwać mi jedzonka pod nos. Super!