Jacek Ksiąszkiewicz – czy istnieje ładne bieganie?
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Swoją drogą ciekawe jak Szordykowski biegał. W ogóle tam z nim było dużo ciekawych rzeczy. Gadał u Kleina chaotycznie, ale to i tak dużo lepszy materiał do przemyśleń niż słowotok Szosta.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:47
- Życiówka w maratonie: - - -
Starujesz w licznych zawodach, nie masz z nich żadnych nagrań robionych przez organizatorów i wrzucanych do netu?Drwal Biegacz pisze: ↑27 gru 2022, 09:18 Przemyślałem sprawę i
Też jestem ciekawy jak te moje odczucia przekładają się na obraz (zewnętrzny) ruchu. A więc postaram się jak najszybciej coś nagrać.
- beata
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A Ty masz? Bo jakoś nie wydaje mi się, aby przeciętny amator był obiektem nagrań organizatorów biegu, no, chyba że przypadkiem, ale to by trzeba godzinami przeglądać nagrania, aby siebie odnaleźć i raczej nie jakieś wartościowe ujęcie.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:47
- Życiówka w maratonie: - - -
Tak, organizator biegów ulicznych i szczególnie mityngów na stadionie nagrywał je i zamieszczał w necie, więc widziałem siebie kilka razy jak biegnę i w jakim to jest stylu.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:46
- Życiówka w maratonie: 2:43:25
Ja też doszukałem się paru nagrań z biegów i parkrun'ow gdzie trochę mnie widać ale to najczęściej ujecia w tłumie lub bardzo krótkie i w złej płaszczyźnie. Aby ocenić technikę potrzebne są raczej indywidualne ujęcia.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 36:30
Wiesz...ja mówiłem, że może by muzykę zmienić, może inną bo ta jak widać średnio rozkręca wasz team i imprezę Ale Ty z kurwami, że jak to, że jedna jest racja i żebym nie pokazywał jak to gra u innych ładnie. Bo ta jest najładniejsza melodia. No to wiesz, czasem wrócisz jeszcze na rozchodniaka na chujowej imprezie ale jak muzyka się tylko pogarsza to jednak lepiej być dupkiem i wyjść mimo próśb gospodarza bo on i tak dalej będzie męczył uszy znaną już płytą i nie zechce choćny zerknąć na opakowanie innej.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Więc jak, pomożesz?
-
- Wyga
Ale Ty nie chcesz nawet o tym słyszeć więc nie
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wyjmij kij z dupy. Przecież to nie chodzi o mnie tylko o zawodnika. Jak masz jakiś pomysł na szybkie bieganie to pisz.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Yacool - proszę o (s)pokój bo nie dostaniesz makowca
-
- Wyga
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tak z ciekawości sobie zajrzałem na tę siłownię. Jest tam taki jakby pomost ze sztangą i też suwnica jest do robienia przysiadów. Nie wiem, mam mieszane odczucia. Ci kolesie tam bardziej przypominają Fajdka niż Cheptegeya. No ale ja się nie znam. Posłuchałem rady Norberta. Seba ma się zakolegować z tamtymi panami z siłowni. Może nauczą go szybko biegać.
- Mossar
- Zaprawiony W Bojach
Ja tam Waszych słownych potyczek nie będę oceniał, bo już zabrneliscie za daleko, ale skoro jesteśmy tak bardzo w tyle na długim dystansie w Polsce to eksperymentowanie, próba innego podejścia wydaje mi się jak najbardziej na miejscu. Nawet jak nie ma oszałamiających rezultatów.
Jak Dobek 1:47 biegał na hali to Yacool mowił, że to ruchowo materiał na 1:42. No i też chyba widać było po tym piorunującym sezonie Dobka ile to może dać. Jasne, swoje zrobiła też podbudowa szybkościowa z płotków, ale wszyscy widzieliśmy jak lekko przemykał obok reszty. Teraz coś się tam u niego wydarzyło nie do końca dobrego, ale nie skreślam - czekam na 2023.
Jak Dobek 1:47 biegał na hali to Yacool mowił, że to ruchowo materiał na 1:42. No i też chyba widać było po tym piorunującym sezonie Dobka ile to może dać. Jasne, swoje zrobiła też podbudowa szybkościowa z płotków, ale wszyscy widzieliśmy jak lekko przemykał obok reszty. Teraz coś się tam u niego wydarzyło nie do końca dobrego, ale nie skreślam - czekam na 2023.
viewtopic.php?p=1087487#p1087487 - Komentarze
- pawo
- Wodzirej
Yacool, ktoś Ci obrazek z rozpiską treningu 3 x 3k ukradnął, musi wam źle życzyć. No ale masz, proszę to mój ulubiony obrazek rozpiskowy:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Spoko piramidka. Niech się jeszcze pogoda taka utrzyma, bo bardzo przyjemnie się zrobiło. Jestem fanem zmian klimatu.