Może oni biegają 9 x 800 metrów w 2:10 po trawie, z przerwą 1:30, zamiast człapać tempem maratońskim.
![:niewiem:](./images/smilies/niewiem.gif)
Swietnie. Teraz wiemy co jest robione zle. No, dokładnie nie wiemy. Przypuszczam ze Deter myśli, ze wszystko zle.Deter pisze: ↑16 lut 2022, 15:13Nie trzeba wiedzieć jak biegać maraton poniżej 2:05 żeby widzieć, że z polskim maratonem jest kiepsko.artur_kozlowski pisze:Ja też się chętnie dowiem, chociaż bardziej też jeszcze ciekawi mnie pytanie czy uważasz, że brak wyników polskich biegów to wina tego, że nie pracują nad techniką biegu?
Swoją drogą biorąc pierwszą 10kę wyników w tym sezonie to mieliśmy najlepszy rok w historii polskiego maratonu.
Uważam, że brak dobrej techniki to jedna ze składowych - trudno powiedzieć jaka to cześć. Na pewno szkodliwe jest bezrefleksyjne zamykanie się w kilku prostych i zabetonowanych hasłach.
Straszne, straszne...yacool pisze: ↑16 lut 2022, 15:03 Muszę okulary założyć, bo nie widzę. Koś ma dobry fokus, żeby to przeliczyć?
Wrócę jeszcze do tych wyników za oceanem. To nie tylko Amerykanie jak widzę. Są Australijczycy, ktoś tam z NZ i Gwatemalczyk się przewija. Jak więc jest mowa o tym, że świat nam ucieka, to dokładnie tak się dzieje. Wszyscy oni tzn. cały świat biegowy poznał zapewne jakąś tajemniczą metodę na szybkie bieganie. No i nie chcą się tym z nami podzielić. To straszne.
No nie... ja wiem ze moje metody sa do dupy. Dobrze o tym wiem. Dlatego tu czytam i czekam na Świętego Graala. I wtedy tez moi podopieczni, wszyscy!!! pobiegniemy 27'. Moze nawet szybciej.
Sorry. Nie wiedziałem ze to twój watek. Przepraszam. Ide tez przeprosić w 1656 innych watkach, które za każdym razem spychasz w stronę swoich wywodów. Raczej monologów.
Salazar na pewno nie zachowywał się "profesjonalnie" co potwierdzają jego byli zawodnicy. To nie jest tak, że wszystko było super i nagle się rozpadło. Oczywiście możesz wierzyć, że ci wszyscy zawodnicy, trenerzy, masażyści, którzy współpracowali z Salazarem fałszywie go oskarżają, ale ta wersja wydaje się być bardzo mało prawdopodobna.
Maże zajrzyj do wątku covidowego i tam zrób porządek, żeby bandyci i oszołomy nie krzywdzili ludzi, a nie sie wcinasz nieproszony do kulturalnej rozmowy, Wstyd,bieganie.pl pisze: ↑16 lut 2022, 19:38 Przypominamy o zapisach regulaminu i prosimy o przestrzeganie kultury dyskusji oraz zaprzestanie używania wulgaryzmów