Patrząc jak wiele ludzi ma kłopot z prawidłowym wykonaniem i jak bardzo sprawia im to trudność słowo koordynacja bardzo pasuje

Patrząc jak wiele ludzi ma kłopot z prawidłowym wykonaniem i jak bardzo sprawia im to trudność słowo koordynacja bardzo pasuje
Nie tylko kaleki, ale także po prostu neuromuskularna koordynacja poszczególnej fazy ruchu. I tu własnie mozna trenować takie rzeczy kal wyżej kolano, prac ramion, czy zgięcie grzbietowe stopy. .
Mieszasz i mieszasz. Mieszaj dalej.
Akurat przeglądam ale i tak za tydzień zapomnę, zostanie tylko ogólny pogląd.Szybkość transportu mleczanu/H + określona w olbrzymich pęcherzykach sarkolemalnych była o 12% wyższa ( P < 0,05) w mięśniu trenowanym niż w mięśniu nietrenowanym ( n = 7). Zawartość białka MCT1 i MCT4 była również wyższa (odpowiednio 76 i 32%; n = 4) w trenowanych mięśniach.
Nie warte?pawo pisze: ↑29 sty 2022, 11:51 Nie skaczę, napisałem o jednym aspekcie.
Jestem przekonany, że dobrze pojmuję ogólną zasadę i nie wierzę żebyś pojmował inaczej,
Do rozsądnego trenowania wystarczy, że ma się z grubszy pogląd na jakieś zagadnienie, np. (wysiłek o niewielkiej intensywności = zaangażowanie ST, wysiłek duży = FT).
Naprawdę nie trzeba skończyć fizjologi, biochemii i n ie wiem czego jeszcze, żeby wiedzieć jak potrenować na siłowni. I pisanie jak niżej, jest figę warte i kogo to interesuje.Akurat przeglądam ale i tak za tydzień zapomnę, zostanie tylko ogólny pogląd.Szybkość transportu mleczanu/H + określona w olbrzymich pęcherzykach sarkolemalnych była o 12% wyższa ( P < 0,05) w mięśniu trenowanym niż w mięśniu nietrenowanym ( n = 7). Zawartość białka MCT1 i MCT4 była również wyższa (odpowiednio 76 i 32%; n = 4) w trenowanych mięśniach.
A propos mojego mieszania, jak biegamy szybko to tracimy najszybsze włókna i dynamikę, to czemu bieganie szybko powoduję, że biegamy szybko?