Mam już swoje. To ile minut mają odejmować z czasu na dychę? //trollPrzemkurius pisze:Idealne
Sent from my ASUS_I006D .
Moderator: infernal
Mam już swoje. To ile minut mają odejmować z czasu na dychę? //trollPrzemkurius pisze:Idealne
A nie wiem. Z piątki z poziomu 18:54 wskoczyłem na 17:46 na tej samej bieżnikkkrzysiek pisze: ↑09 wrz 2021, 11:41Mam już swoje. To ile minut mają odejmować z czasu na dychę? //trollPrzemkurius pisze:Idealne
Sent from my ASUS_I006D .
I teraz pytanie: w tygodniu z sześcioma dniami biegowymi siłka raz w tygodniu czy mniejsze ciężary?
1. Jak by mnie dalej męczył uraz to bym nie katował nóg, szczególnie dwugłowychsebastian899 pisze: ↑12 wrz 2021, 12:41 Ćwiczenia z obciążeniami zwłaszcza na nogi to można bawić się w okresie listopad- styczen , wtedy to ma sens ( w okresie budowania bazy ) , teraz może jedynie przynieść negatywny skutek ,zwłaszcza jak masz lekki uraz , robił bym tylko coś na podtrzymanie sprswnosci ogólnej ( pompki ,brzuchy , grzbiety ).
Bez planów startowych jestem.sebastian899 pisze: ↑12 wrz 2021, 12:51 W sumie zależy na kiedy się nastawiasz na jakieś starty , jak na grudzien- styczeń to ok , ale jak w najbliższym czasie szykujesz się.na jakieś zawody to zredukował bym to mocno .Nie wiem dlaczego ale odniosłem wrażenie że zareagowałes bardzo nerwowo![]()
Zależy co robisz. Jeżeli SileMax to mniej ilości, jak wytrzymałość siłowa to mniej ciężarów.Przemkurius pisze: ↑12 wrz 2021, 12:45I teraz pytanie: w tygodniu z sześcioma dniami biegowymi siłka raz w tygodniu czy mniejsze ciężary?
Lub po prostu jedno ćwiczenie na daną partię, a nie nordic i zginanie nóg poprawione bieganiem![]()
Raczej małe ciężary. Na przysiad 35kg 4x8 przykładowo.Rolli pisze: ↑12 wrz 2021, 12:56Zależy co robisz. Jeżeli SileMax to mniej ilości, jak wytrzymałość siłowa to mniej ciężarów.Przemkurius pisze: ↑12 wrz 2021, 12:45I teraz pytanie: w tygodniu z sześcioma dniami biegowymi siłka raz w tygodniu czy mniejsze ciężary?
Lub po prostu jedno ćwiczenie na daną partię, a nie nordic i zginanie nóg poprawione bieganiem![]()
Jeżeli robisz nordic i berlinki, to mniej ilości, aż sie lepiej przyzwyczaisz. 3x w tygodniu jest OK, ale mniejsze obciążenie. Bedziesz to czul przy bieganiu, ale nie może przeszkadzać w utrzymywaniu tempa.
Aż musiałem się zastanowić, jakim cudem wyszło 63