mimo wszystko dobry wynik, brawo Jacku
Moderator: infernal
To, to z pewnością, i gdybym jeszcze czekał na swój start we właściwym miejscu a nie dobiegał tam przekątną boiska, w efekcie czego zdekoncentrowany stanąłem za maleńką dziewczynką która dziwnym trafem ruszyła szybciej, przez co musiiałem obiegać ją na pierwszym łuku,Przemkurius pisze: ↑29 sie 2021, 09:11 zmarnowałeś te dwie sekundy na lapowaniu co 200m![]()
mimo wszystko dobry wynik, brawo Jacku
to może i ja połamę 11, skoro Eliza biega w adiosach jak ja.
no to tyle nie dam rady, bawcie się dobrze. cześć.
Realia, jedno zrobione, drugie nigdy nie będzie (przynajmniej ja
W czwartek truchtałem 1000 m na bieżni na kolejnym mityngu organizowanym przez miejscowy klub. Uczestniczek i uczestników było znacznie więcej niż u ciebie, na tyle, więcej, że dziewczyny i chłopaki biegały osobno i na niektóre z dystanse były po 2 serie wśród pań lub/i panów. Większość startujących to były właśnie nastolatki (zwłaszcza na krótsze dystanse). Ale np. na 3000 m kobiet też wygrały 2 piętnastolatki z czasami około 11:40,.
Pytam całkiem poważnie, na ile straty oceniacie takie wyprzedzanie, dublowanie po łuku/na prostej, gdzie przez jakiś czas trzeba biec po 2 torze? Czy można jednak to pominąć w obliczeniach?
Dokładnie, właśnie chciałam napisać, że przecież można to obliczyć, ale mnie ubiegłeś.jacekww pisze: ↑30 sie 2021, 08:01 Oczywiście ja żartowałem z tymi straconymi sekundami, niemniej jest to łatwe do wyliczenia. Znając długość torów https://www.brianmac.co.uk/tracklane.htm i dodatkowe dane z biegu.
Przykładowo ze swojego, gdybym pokonał jedno okrążenie drugim torem, wówczas różnica do biegu pierwszym wyniosła by ok 1,8sek.