news 25 03
31 marca 2023 Redakcja Bieganie.pl Newsy

Ruszyły zapisy na 8. Nocny Półmaraton Praski


Już drugiego września na błoniach PGE Narodowego wystartuje 8. edycja Półmaratonu Praskiego! Na zawodników jak co roku czekać będzie szybka trasa, sprzyjająca biciu rekordów oraz mnóstwo mocnej, sportowej energii! Zapisy ruszyły!

Po raz ósmy na warszawskiej Pradze w letni, wrześniowy wieczór tysiące zawodników pobiegnie znaną z poprzednich edycji trasą wiodącą przez główne ulice prawobrzeżnej Warszawy.

,,Naszym celem jest wytyczenie i przygotowanie trasy, tak aby była ona jak najbardziej przyjazna dla zawodników – zarówno amatorów, jak i zawodowców. Będzie szybko i płasko, co – mamy nadzieję – pomoże uczestnikom w realizacji założonych czasów. Nawiązuje do tego tegoroczne motto Półmaratonu ,,Poczuj się jak Zwycięzca”. Chcemy, aby każdy startujący niezależnie od wyniku miał poczucie wygranej – ze sobą, z własnymi słabościami, stresem itd. i po prostu czerpał jak największą radość z biegania” – mówi Sławomir Szczęsny, Dyrektor Biegu.

Start, meta oraz całe miasteczko zawodów (scena, foodtrucki, strefa kibica etc.) znajdą się na błoniach PGE Narodowego, co znacznie ułatwi zawodnikom logistykę i pomoże zaoszczędzić sporo stresu. Półmaraton wystartuje o godzinie 20.30. Partnerem technicznym biegu jest adidas.

Zapisy na 8. Nocny Półmaraton Praski

Aby wziąć udział w imprezie, trzeba być pełnoletnim i założyć konto Uczestnika poprzez wypełnienie formularza rejestracyjnego. Cena pakietu zależy od kolejności opłaconych zgłoszeń (kto pierwszy ten lepszy) i zaczyna się od 139 zł. Zawodnicy mogą również zakupić pakiet z oficjalną techniczną koszulką półmaratonu od adidas w cenie (pakiet 139zł + koszulka 79 zł)

Piątka Praska

Wszyscy zawodnicy rozpoczynający przygodę z bieganiem lub chcący przetestować swoją szybkość będą mieli możliwość startu w PIĄTCE PRASKIEJ, która kolejny raz towarzyszyć będzie półmaratonowi. Bieg na 5 km wystartuje jako pierwszy o 19.30. Cena pakietu startowego to 69 zł i opcjonalnie koszulka 79 zł.

Możliwość komentowania została wyłączona.