Lukas75 pisze:Wapel pisze:O której Ci otwierają ten basen? Pamiętam jak kiedyś był wywiad z Otylią Jędrzejczak za jej "złotych czasów" i ona mówiła, że w Polsce jak ktoś chce trenować pływanie to musi się przygotować na to, że jedyny termin, gdy można na basenie spokojnie pływać i są wolne tory to 6 rano - i ona tak codziennie musiała na 6 na basen dojeżdżać

A mówiło się że nie ma popytu na baseny

i są (nierentowne). Dzisiaj wziąłbym za uszy tych radnych którzy byli przeciwni i im pokazał że to nawet się zwraca. Już pomijam fakt że dzieciaki mają tam lekcje i ogólnie będą lepiej rozwinięte.
Basen otwierają własnie o 6 rano, rozmawiałem z babką w kasie to mówiła że jest w miare luz, 10-12 osób, tzw stali bywalcy przychodzą...jak się sprężę to zdążę popływać i na 8 do pracy, na razie będe tak robił raz w tygodniu, docelowo dwa razy.
Łukasz, basen nigdy nie będzie rentowny, zobacz sobie budżet np w Mikołowie, mimo sporego obsadzenia i tak trzeba go dotować, ale tu nie chodzi o zysk pieniężny tylko własnie o ruch, o miejsce do uprawianie sportu dla mieszkańcow, z rana szkoły, przedszkola, dla niektórych dzieciaków to jedyna forma ruchu, bo poza tym tylko trenuja mięsnie palców na konsolach

popołudniami starsi....w Bytomiu naprawdę nigdy nie ma pusto, nigdy nie miałem toru dla siebie, co w Mikołowie mi się zdazyło kilkukrotnie...dobrze że tak jest bo usportowione społeczeństwo to społeczeństwo zdrowsze...choć mimo wszystko nadal uważam ze to wszystko jest mało....brakuje miejsc do uprawiania sportu