Mar_jas - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Lukas75
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:55
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wapel pisze:O której Ci otwierają ten basen? Pamiętam jak kiedyś był wywiad z Otylią Jędrzejczak za jej "złotych czasów" i ona mówiła, że w Polsce jak ktoś chce trenować pływanie to musi się przygotować na to, że jedyny termin, gdy można na basenie spokojnie pływać i są wolne tory to 6 rano - i ona tak codziennie musiała na 6 na basen dojeżdżać ;)
A mówiło się że nie ma popytu na baseny :-) i są (nierentowne). Dzisiaj wziąłbym za uszy tych radnych którzy byli przeciwni i im pokazał że to nawet się zwraca. Już pomijam fakt że dzieciaki mają tam lekcje i ogólnie będą lepiej rozwinięte.
"Świat łamie każdegoi potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania" Ernest Hemingway
PKO
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

Lukas75 pisze:
Wapel pisze:O której Ci otwierają ten basen? Pamiętam jak kiedyś był wywiad z Otylią Jędrzejczak za jej "złotych czasów" i ona mówiła, że w Polsce jak ktoś chce trenować pływanie to musi się przygotować na to, że jedyny termin, gdy można na basenie spokojnie pływać i są wolne tory to 6 rano - i ona tak codziennie musiała na 6 na basen dojeżdżać ;)
A mówiło się że nie ma popytu na baseny :-) i są (nierentowne). Dzisiaj wziąłbym za uszy tych radnych którzy byli przeciwni i im pokazał że to nawet się zwraca. Już pomijam fakt że dzieciaki mają tam lekcje i ogólnie będą lepiej rozwinięte.
Basen otwierają własnie o 6 rano, rozmawiałem z babką w kasie to mówiła że jest w miare luz, 10-12 osób, tzw stali bywalcy przychodzą...jak się sprężę to zdążę popływać i na 8 do pracy, na razie będe tak robił raz w tygodniu, docelowo dwa razy.

Łukasz, basen nigdy nie będzie rentowny, zobacz sobie budżet np w Mikołowie, mimo sporego obsadzenia i tak trzeba go dotować, ale tu nie chodzi o zysk pieniężny tylko własnie o ruch, o miejsce do uprawianie sportu dla mieszkańcow, z rana szkoły, przedszkola, dla niektórych dzieciaków to jedyna forma ruchu, bo poza tym tylko trenuja mięsnie palców na konsolach :oczko: popołudniami starsi....w Bytomiu naprawdę nigdy nie ma pusto, nigdy nie miałem toru dla siebie, co w Mikołowie mi się zdazyło kilkukrotnie...dobrze że tak jest bo usportowione społeczeństwo to społeczeństwo zdrowsze...choć mimo wszystko nadal uważam ze to wszystko jest mało....brakuje miejsc do uprawiania sportu :oczko:

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53:45

Nieprzeczytany post

rzeczywiście wysokie tętno Ci wyszło wczoraj... ciekawe co było tego przyczyną :niewiem:
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wapel pisze:rzeczywiście wysokie tętno Ci wyszło wczoraj... ciekawe co było tego przyczyną :niewiem:
napierająca kupa :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Komentarze
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze:
Wapel pisze:rzeczywiście wysokie tętno Ci wyszło wczoraj... ciekawe co było tego przyczyną :niewiem:
napierająca kupa :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
rozumiem, że tamowała przepływ krwi? :hahaha:
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O której dzisiaj będziesz na stadionie? bo pewnie się spotkamy, bo też chcę dzisiaj potruchtać po biezni

Komentarze
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja w tym tygodniu nie mam zaplanowanych interwałów :hej: dzisiaj mam 12km rozbiegania, w piątek niby tempówka i w niedzielę rozbieganie, ale chyba to zamienię żeby tempówka wypadła na GP w Tychach bo będzie mi tam łatwiej ją zrobić ;)
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Faktycznie między 1,6 km a 1,0 km jest gigantyczna różnica... Pociesz się tym, że jeszcze do Fiata trochę czasu zostało więc jak będzie lepsza pogoda to może i łatwiej będzie takie treningi realizować... ;) weekend masz rzeczywiście mocny - jestem ciekaw jak Ci w niedzielę pójdzie po takiej dawce aktywności - organizm raczej wypoczęty i naładowany siłami w Tychach nie będzie... ;)
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

pogoda kompletnie nie rozpieszcza i ciężko zrobić sensowny trening, a do tego faktycznie 1600 jest co biegać.
mnie już szlag trafia, jak widzę, że śnieg poda i chyba nic nie będzie dziś ze stadionu.7
ale na elektryka nie pójdę, chrzanię to.
życzę dobrego startu w GP. masz mój wynik do pobicia :)
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie no...40:42 nie ma żadnych szans na taki wynik.....każdy wynik poniżej 42 minut to już będzie coś....a zgadzam się z Tobą w jednym..na elektryka nie pójde choćby nie wiem co :hejhej:

A w ogóle to mi dzisiaj nogi do dupy wchodzą....dawno nie byłem tak sponiewierany mięśniowo..... :oczko:

Komentarze
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze:Nie no...40:42 nie ma żadnych szans na taki wynik.....każdy wynik poniżej 42 minut to już będzie coś....a zgadzam się z Tobą w jednym..na elektryka nie pójde choćby nie wiem co :hejhej:

A w ogóle to mi dzisiaj nogi do dupy wchodzą....dawno nie byłem tak sponiewierany mięśniowo..... :oczko:
coś ostatnio często czujesz się sponiewierany... ;)
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

tydzień powtórzę jeszcze raz 1,6km ale na krótszych przerwach i zwiększonej troche ilości powtórzeń......taka kara :hej:
ale dlaczego? biegaj to co czujesz, a nie to co powinno ładnie wyglądać. ;) może bieganie przez następny tydzień albo dwa w tempie po 6'00" da lepszy efekt? :)

Myślę, że masz duże szanse spokojnie biegać poniżej 40' na dychę. Nie wiem jak trasa w Tychach, ale jak biegasz od jakiegoś czasu i dajesz rady tempo 3'45" to tylko kwestia żeby dobrze zacząć start, z wyczuciem bez szarpania.
Trzymam kciuki!
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tu nie chodzi o wygląd, tylko o wykonanie....słabo sie przyłożyłem i nie do końca wykonałem to co chciałem...docelowo moje tempo na 10km to ma byc własnie 3:40-3:45/km i o to walczę.....

Paweł, ostatnio to albo zwieracze, albo paluch..a jak bolą mięśnie to znaczy ze wczoraj było intensywnie..taki trening jest raz w tygodniu w tej chwili u mnie...więc w sumie się cieszę :oczko:

Komentarze
Awatar użytkownika
jackma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 3:09:06

Nieprzeczytany post

Wapel pisze:Faktycznie między 1,6 km a 1,0 km jest gigantyczna różnica..
Paweł a wiesz co się dzieje jak z 1,0km wykasujesz przecinek :hej: to dopiero hardkor :hahaha:
jackma
10km-36:14 21.07.12; 15km-57:03 01.04.12; 21,097km-1:23:17 25.03.12; 42,195km-3:09:06 30.09.12
dzienniczek
komentarze
jackmaokolobiegowo
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jackma pisze:
Wapel pisze:Faktycznie między 1,6 km a 1,0 km jest gigantyczna różnica..
Paweł a wiesz co się dzieje jak z 1,0km wykasujesz przecinek :hej: to dopiero hardkor :hahaha:
Jacku, to moje marzenie :sss:

:)

Komentarze
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ