Stawiam na ostatnią opcjęyacool pisze:No jakbyś się pojawił z niebytu...
Żadni kosmici. Mało ważą i mają dobrą ruchomość stawów biodrowych albo są na dopingu. Albo jedno i drugie.
![hej :hej:](./images/smilies/icon_razz.gif)
Stawiam na ostatnią opcjęyacool pisze:No jakbyś się pojawił z niebytu...
Żadni kosmici. Mało ważą i mają dobrą ruchomość stawów biodrowych albo są na dopingu. Albo jedno i drugie.
Czyli jednak tak jak pisałam że trening na płotkach się przydaje.yacool pisze:No jakbyś się pojawił z niebytu...
Tak, rożni sie.Krysia80 pisze:Czy biomechanika kobiety różni się w czymś od mężczyzny?
Myślałem, ze to znane...Krysia80 pisze: I co to znaczy ta pojemność energetyczna?
Ja te serie stosuje tylko bezpośrednio w przejściu energetycznym, gdy przechodzimy z treningu specyficznego na specjalny. Bieganie na dużych obwodach anaerobowych powoduje szybkie zamulanie i po 6-8 tygodniach jest koniec zabawy.yacool pisze:Nie rozpędzaj się. Na razie celujemy w 9:30 i szukamy prędkości granicznej, po przekroczeniu której Robert przestaje czuć swój bieg. O szczegółach dotyczących czucia biegu będę pisał. Na razie zbieram materiał do kolejnego wpisu, ale możesz zastanowić się nad przerobieniem proponowanego przez Ciebie interwału właśnie pod 9:30 jako elementu etapu przejściowego.
Można tez planować nawet 3 szczyty.barcel pisze:Ja bym proponował dwa szczyty, ale ze względu na krótki okres czasu do lata proponuję wrzesień 2018 i Luty 2019. Będziecie wiedzieć jaki macie poziom po drodze. Oczywiście tak jak piszesz pierwszy szczyt będzie niższy niż ten docelowy. Powodzenia
Rolli możesz proszę wyjaśnić co to znaczy? I jeszcze mam pytanie ile razy Twoi podopieczni biegają interwały i jaki jest to ich procent treningów w tygodniu? I jaki trening byłby dobry na naukę organizmu na szybką eliminację kwasu mlekowego. Bo prędkość się ma tylko brak totalnie wytrzymałości, i teraz co zrobić? Żeby dużo nie biegać, tak jak pod trening do maratonu, ale żeby ostro z formą iść w górę przy niskiej ilości kilometrów.Rolli pisze: Ja te serie stosuje tylko bezpośrednio w przejściu energetycznym, gdy przechodzimy z treningu specyficznego na specjalny. Bieganie na dużych obwodach anaerobowych powoduje szybkie zamulanie i po 6-8 tygodniach jest koniec zabawy.
Tu sa 2 pytania... co masz na myśli?Krysia80 pisze:Rolli możesz proszę wyjaśnić co to znaczy?Rolli pisze: Ja te serie stosuje tylko bezpośrednio w przejściu energetycznym, gdy przechodzimy z treningu specyficznego na specjalny. Bieganie na dużych obwodach anaerobowych powoduje szybkie zamulanie i po 6-8 tygodniach jest koniec zabawy.