Komentarz do artykułu Ambitny amator: 2:50-2:55 w wiosennym maratonie - projekt czteromiesięczny

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
L19:57
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 4:49:48

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Słabe to było.
Wytłumacz ciemnemu ludowi, ...
Brawo. Niektóre "opcje" POtrzebują takich mądrali :taktak: :spoczko:
Ostatnio zmieniony 04 mar 2018, 14:12 przez L19:57, łącznie zmieniany 1 raz.
Im krócej biegniesz, tym mniejszy dystans jesteś w stanie pokonać :-).
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
wjabs
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 41:22
Życiówka w maratonie: 3:32:52

Nieprzeczytany post

Jest taka dyscyplina sportowa... pięciobój nowoczesny, tam właśnie losuje się konia. Tak szczerze, to różnie na tym się wychodzi.
Krysia80
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:20
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ej. a Może by wziąć na warsztat tego od DWA30 ? :hahaha: :hahaha: Widzę znowu że zaczął robić medialny szum wokół siebie.
Awatar użytkownika
wjabs
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ale pomysł wcale całkiem nie głupi. Bo gdyby stworzyć ze 3-4 zespoły (trener zawodnik), gdzie trener mógłby wybrać zawodnika pod siebie, którzy byliby o zbliżonych parametrach i osiągnięciach. Treningi widoczne np na strawie. Do zespołu mogliby dołączyć chętni którzy chcieliby skorzystać z tej formy trenowania (zespoły wieloosobowe). A finał to maraton w Polsce, gdzie wszyscy się spotykaja i następuje weryfikacja. Taki projekt miałby szanse na duży rozgłos, z pewnością zyskałby sponsorów, dodatkowy ruch w mediach i sieci.
Krychu35
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 38:12
Życiówka w maratonie: 3:10:14

Nieprzeczytany post

b@rto pisze:Nierealne. Wystarczy, że jedna osoba wcześniej (lub za późno) osiągnie szczyt formy (a to nie do końca zależy od trenera, szczególnie po jednym okresie przygotowawczym) i już jest problem.
Właśnie w tym cały sens tego sprawdzianu ( trener= podopieczny). Każdy z nas ma jakieś treningi w sobie i określone przygotowanie (na określonym poziomie) dlatego pisałem,że zawodnicy powinni być na zbliżonych poziomach. Możliwe że byłoby to np: po określonym sezonie, gdzie wcześniej byłoby wiadomo że taki projekt zaczyna działać.
wjabs pisze:Ale pomysł wcale całkiem nie głupi. Bo gdyby stworzyć ze 3-4 zespoły (trener zawodnik), gdzie trener mógłby wybrać zawodnika pod siebie, którzy byliby o zbliżonych parametrach i osiągnięciach. Treningi widoczne np na strawie.
Dokładnie o to mi chodzi.Wtedy każdy z trenerów będzie miał możliwość poparcia swoich argumentów konkretnym przykładem.
wjabs pisze: Do zespołu mogliby dołączyć chętni którzy chcieliby skorzystać z tej formy trenowania (zespoły wieloosobowe). A finał to maraton w Polsce, gdzie wszyscy się spotykaja i następuje weryfikacja.
Sam bym skorzystał :hej: :hej: :hej: :bum: :bum:
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No to może na ziemię sprowadzę szanownych panów. Kto zapłaci trenerowi za czas jaki będzie spędzał z zawodnikiem lub zawodnikami? Każdy chętnie skorzystałby z obserwacji płynących z takiego projektu, ale najlepiej jakby to było podane na tacy za darmo. Do tego żeby się nie spóźniano z raportami, bo to przecież nieprofesjonalnie wygląda, prawda?
Awatar użytkownika
wjabs
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nierealność tego pomysłu nie leży po stronie zawodników, bo z kilku tysięcy, odpowiednich chętnych byłoby wielu, lecz po stronie trenerów, typu p.Krysia, którym w zupełności wystarczy -----------, dogryzanie, negowanie. Jednak gdy przychodzi hasło "sprawdzam" to jest cisza. Bo to takie typowe dla Wolaka, negować, negować, negować. Dzięki temu można być przez chwilę być lepszy od ciężko pracującego na swój sukces Maćka czy Adama. Można się dowartościować podając swoje wyniki na poziomie niewyobrażalnym dla innych, no bo kto im zabroni, tutaj wszystko można. Brak szacunku do innych bo ja jestem szybsza/szybszy jest zaprzeczeniem postawy sportowca. Z pewnością nie słyszeliście słowa "respekt", a jeśli tak to jest to słowo dla was nie do ogarnięcia.
Awatar użytkownika
Tomek W
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:50
Życiówka w maratonie: 2:45:16
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja tam bym się w wasze trenerskie ręce nie oddał. :hahaha:
TT Szczecin
Krysia80
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:20

Nieprzeczytany post

wjabs pisze:Nierealność tego pomysłu nie leży po stronie zawodników, bo z kilku tysięcy, odpowiednich chętnych byłoby wielu, lecz po stronie trenerów, typu p.Krysia, którym w zupełności wystarczy -----------, dogryzanie, negowanie. Jednak gdy przychodzi hasło "sprawdzam" to jest cisza. Bo to takie typowe dla Wolaka, negować, negować, negować. Dzięki temu można być przez chwilę być lepszy od ciężko pracującego na swój sukces Maćka czy Adama. Można się dowartościować podając swoje wyniki na poziomie niewyobrażalnym dla innych, no bo kto im zabroni, tutaj wszystko można. Brak szacunku do innych bo ja jestem szybsza/szybszy jest zaprzeczeniem postawy sportowca. Z pewnością nie słyszeliście słowa "respekt", a jeśli tak to jest to słowo dla was nie do ogarnięcia.

------------Filozof się znalazł. Chcesz to się możemy spotkać to Ci pokaże jak się trenuje i biega. A na razie to zamilcz !!! I trochę SZACUNKU dla kobiet.
Ostatnio zmieniony 04 mar 2018, 12:14 przez Krysia80, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
rolin'
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Prawda w oczy kole Krystyno z gazowni.
BLOG - KOMENTARZE
5 km - 19:09 (01.09.18)
10 km - 38:28 (11.03.18)
HM - 1:25:11 (18.03.18)
M - 3:13:15 (09.09.18)
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ciebie Krystyno to można co najwyżej ignorować z szacunku... Do samego siebie.

Wysłane z mojego SM-A510F .
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Pozwoliłem sobie trochę "ocenzurować" lub wyciąć niektóre wypowiedzi. Mam nadzieję, że mi to wybaczycie. :)
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Temu wątkowi to już chyba i tak nie pomoże.

Liczba tematów mocno pobocznych zasypała ten zasadniczy.

Nie wiem jak w stolicy, ale w Gdańsku z uwagi na zalegający śnieg trudno teraz robic coś innego niż wybiegania (chyba, że wcześnie rano po mniej uczęszczanych ulicach).
Życzę koledze Maciejowi udanego startu.

Kiedy będzie wylot? Tzn. ile będzie czasu na złapanie aklimatyzacji na miejscu?
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Pozwoliłem sobie trochę "ocenzurować" lub wyciąć niektóre wypowiedzi. Mam nadzieję, że mi to wybaczycie. :)
No i dobrze. Wracając do głównego wątku.
Ankieta czy też konkurs w typowanie wyniku będzie?
Mój typ(od serca) 3h44min45s :hejhej:
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

W Warszawie nie jest źle. Maciek wylatuje chyba w piątek, ale głowy nie dam, teraz jest na treningu. A tematy płyną, to normalne przy tak długim projekcie.

Typowanie wyniku będzie dzisiaj wieczorem.
ODPOWIEDZ