Jakiś czas temu pisałem o odesłaniu zegarka do serwisu. Nie naprawili. Odesłali nowy komplet (łącznie z niewysyłanym przeze mnie smart sensorem i kabelkiem)

Przez chwilę poważnie zastanawiałem się, czy nowego kompletu nie sprzedać jednak doszedłem do wniosku, że właściwie poza przygodami z apką na androida jestem z tego sprzętu bardzo zadowolony.
Nowy egzemplarz lepiej łączy się ze smartfonem. Lepiej tzn nie idealnie - trwa to często dość długo ale w końcu łapie... Nie ma problemu z powiadomieniami.
Dziś jednak zauważyłem, że w serwisie Movescount, przy dwóch ostatnich treningach brakuje (prawdziwych) informacji o wysokości. Były to treningi biegowe (dzisiejszy na górze Chełmiec) i zostały zapisane zarówno w zegarku jak i serwisie www jako zupełnie płaskie (cały czas na jednej wysokości). Czy spotkał się ktoś z tym? Czy coś mogłem niechcący włączyć/wyłączyć i dlatego brakuje tych danych? Jakiś pomysł?
PS.Używam ustawień dla biegania właściwie standardowych: jakość GPS - najlepsza, interwał zapisu - 1s.