b@rto - skomentuj mnie i moje wypociny :D

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

:hahaha:

Ja ostatnio dochodze nawet do tego, ze dycha mi sie dluzy :bum:
New Balance but biegowy
krzysfizjobiega
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:21

Nieprzeczytany post

To ją musisz szybciej przebiec. :bleble:
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=53810][color=#BF0000]BLOG[/color][/url]
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=53812][color=#4000BF]KOMENTARZE[/color][/url]
[url=https://run-log.com/profiles/profile/KaliGr/][color=#4000FF]run-log.com[/color][/url]
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W 18min najlepiej :bum:
krzysfizjobiega
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:21

Nieprzeczytany post

Powodzenia
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=53810][color=#BF0000]BLOG[/color][/url]
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=53812][color=#4000BF]KOMENTARZE[/color][/url]
[url=https://run-log.com/profiles/profile/KaliGr/][color=#4000FF]run-log.com[/color][/url]
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Również gratuluję dyszki!

50 krosowych km to fajna sprawa, ale trochę się kłóci z planami na szybsze bieganie. 5 dych to jeszcze nie tak bardzo dużo, ze swojego normalnego treningu nawet z "przygodowym" nastawieniem możesz to całkiem fajnie pobiec, ale musisz pamiętać, że oprócz dystansu dochodzą jeszcze warunki (kros + zima). Nie wiem, jak jest u Ciebie - ale jeśli zdecydujesz się na tego Śledzia - popracuj nad wzmocnieniem łydek. Bo przy takiej trasie, przy braku adaptacji możesz przeciążyć sobie ścięgna Achillesa i to może później wyłączyć Cię na jakiś czas z treningów jakościowych bardziej niż np. zmęczenie.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kaligr pisze:Powodzenia
:hahaha:

Dzieki :bum:
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Dzięki rubin za komentarz. W tym momencie wybiłaś mi z głowy to ultra wariactwo. :bum: Łydki to jedno z moich słabych ogniw - będę pracował oczywiście nad wzmocnieniem, ale to może być za mało na 50 km.
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To nie tak, że chciałam cokolwiek z głowy wybijać, albo namawiać. Po prostu jednym nieodpowiednio umiejscowionym w czasie startem możesz (ale nie musisz, pytanie, czy warto zaryzykować) sobie popsuć sezon. Coś takiego, jeśli ma mieć charakter zabawy, przygody - to raczej na koniec sezonu bym Ci proponowała.
Awatar użytkownika
adam99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40'20"
Życiówka w maratonie: 3:13:21

Nieprzeczytany post

Każdy ma inne upodobania i każdemu co innego bardziej "leży" jeśli chodzi o bieganie.
Ja coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że jeśli chodzi o mnie to półmaraton jest chyba optymalnym dystansem.
Chociaż z drugiej strony mój główny cel biegowy wiąże się (przynajmniej na tą chwilę) z maratonem :lalala:
5km - 20:02; 10km - 40:20; HM - 1:26:37; M - 3:13:21

"Wyniki nie przychodzą wtedy kiedy ich oczekujemy ale wtedy kiedy jesteśmy na nie gotowi"

Mój Blog
Komentarze
Garmin

"Coco jambo i do przodu..."
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@rubin
Tak, tak, rozumiem. :) Po prostu powiedziałaś co może się z tym wiązać i już. Ja sam miałem obawy, aczkolwiek bardziej związane z przeciążeniem mięśni samym dystansem. Ty dopowiedziałaś o łydkach i mi się klaruje obraz.

@adam99
To normalna sprawa. Każdy ma inne upodobania, priorytety. Może sobie tylko wmawiam, ale lepiej mi "wchodzi" interwał niż bieg ciągły. Ty możesz mieć odwrotnie i będziesz po interwałach się 3 dni regenerował a ciągły wjedzie jak TGV.
Awatar użytkownika
Logadin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

b@rto - "ale lepiej mi "wchodzi" interwał niż bieg ciągły" Nie znam u mnie w grupie treningowej (włącznie ze mną), kogoś kto wolałby ciągły nad interwał :) Więć mamy to samo hehe
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:49
Życiówka w maratonie: 2:58:50

Nieprzeczytany post

Ja mam całkowicie odwrotnie. Bardziej lubię ciągłe, bo nie trzeba zwalniać, a potem znów przyspieszać :hahaha: . Jak złapię rytm, to idzie jak TGV :)
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!

Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sosik, Ty i tak jesteś wyjątkowy. :) 8 na 10 chłopa by się rozpadło biegając w tygodniu 3 longi po 30 kilometrów przeplatane szybkimi 200-400m. A Tobie to idzie jak z płatka. :hahaha:
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co rozumiecie przez mocny ciągły? 20 min P się zalicza, czy musi być dłużej, na przykład godzina tempa w tempie półmaratonu? Jeśli to pierwsze, to zdecydowanie wolę mocny ciągły. Subiektywnie odnoszę wrażenie, że na mnie najlepiej działają interwały tempowe (chyba tak to Daniels nazywa), czyli odcinki 1,6 km P / 1 min reg. lub 3,2 km P / 2 min reg. Za to połączenie takich biegów w tempie P z rytmami na koniec to już jest lepsza rzeźnia niż interwały. Z drugiej strony, chyba właśnie taki trening działa na mnie najlepiej.

e:
A z przeglądanych blogów, to trening Logadina wydaje mi się trudniejszy do zrobienia niż Sosika - kombinacja mocne jednostki, udany start z marszu, impreza, siłownia są poza moim zasięgiem fizycznym. Ze zbioru 4 elementów musiałbym wykreślić 2 lub 3, żeby miało szansę powodzenia.
Ostatnio zmieniony 03 paź 2017, 19:12 przez kkkrzysiek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:49
Życiówka w maratonie: 2:58:50

Nieprzeczytany post

10 km w T12
15 km w THM
25 km w TM
ale wiesz, ja jestem inny :hahaha:
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!

Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
ODPOWIEDZ