Wszystko co jest w kalendarzu to jakieś podbiegi. Ciężko znaleźć dobrą równą trasę.
Na południu Polski to raczej zawsze tak będzie.mareko pisze:na to wpływu nie mamy raczej, poradźcie płaskie trasy bo gdzie nie spojrzeć to jakieś przewyższenia, już mnie to zaczyna wkurzać, sporo imprez nie podaje profilu tylko reklamują sie jako trasa płaska i szybka a potem w praniu wychodzi, że są górki i góreczki no i bicie życiówek trzeba odłożyć
3 pętle po 7 km. Są podbiegi, w tym przedostatnia długa prosta przed metą lekko pod górę. Wg mnie słabo na życiówkęmihumor pisze:Księżycowy w Rybniku końcem czerwca
Rybnika płaskim bym nie nazwał ale te podbiegi tam to są bardzo lajtowe. Biegałem tam życiówkę swego czasu, żona moja też tam życiówkę nabiegała wtedy i generalnie to porównywalna trasa do krakowskiej Marzanny, nawet lepsza w mojej opinii bo te podbiegi są krótkie i nie kumulują się. Dąbrowa niby jest dobra ale tam wszystkie podbiegi są na samym końcu co jest mocno upierdliwe i taktycznie trudniejsze bo albo trzeba zaryzykować i coś nazbierać albo zostawić coś na koniec w zanadrzu. I tak źle i tak niedobrze.Jaca_CH pisze:3 pętle po 7 km. Są podbiegi, w tym przedostatnia długa prosta przed metą lekko pod górę. Wg mnie słabo na życiówkęmihumor pisze:Księżycowy w Rybniku końcem czerwca![]()
W weekend majowy jest półmaraton w Tarnowskich Górach. Nie znam niestety przebiegu trasy, mogę poszukać po znajomych, którzy biegli w ub. roku.
A ja tam życiówkę zrobiłemJaca_CH pisze:3 pętle po 7 km. Są podbiegi, w tym przedostatnia długa prosta przed metą lekko pod górę. Wg mnie słabo na życiówkęmihumor pisze:Księżycowy w Rybniku końcem czerwca![]()
W weekend majowy jest półmaraton w Tarnowskich Górach. Nie znam niestety przebiegu trasy, mogę poszukać po znajomych, którzy biegli w ub. roku.
Kilka lat temu moim zdaniem była inna trasa. Biegłem chyba ze dwa lata temu i nowa moim zdaniem jest dużo trudniejsza. Na tej pierwszej debiutowałem w półmaratoniemihumor pisze:Rybnika płaskim bym nie nazwał ale te podbiegi tam to są bardzo lajtowe. Biegałem tam życiówkę swego czasu, żona moja też tam życiówkę nabiegała wtedy i generalnie to porównywalna trasa do krakowskiej Marzanny, nawet lepsza w mojej opinii bo te podbiegi są krótkie i nie kumulują się. Dąbrowa niby jest dobra ale tam wszystkie podbiegi są na samym końcu co jest mocno upierdliwe i taktycznie trudniejsze bo albo trzeba zaryzykować i coś nazbierać albo zostawić coś na koniec w zanadrzu. I tak źle i tak niedobrze.Jaca_CH pisze:3 pętle po 7 km. Są podbiegi, w tym przedostatnia długa prosta przed metą lekko pod górę. Wg mnie słabo na życiówkęmihumor pisze:Księżycowy w Rybniku końcem czerwca![]()