Nie pomagasz KolegoAdam Klein pisze:Żeby wyrazić protest, właśnie zamówiłem: tiramisu i czekoladę.

Ty jestes moim bohaterem !!!!katekate pisze:jak ja się postaram to 1 dzień nie zjem czekolady![]()
No tak, ale w Europie to 70-latek człowiek w średnim wiekukrzys1001 pisze:Mi też się takie całkowite wykluczenie cukru z diety nie podoba. W ogóle po co?
Ludzie jedli cukier, jedzą i będą jedli... Rozumiem, że trzeba mieć umiar ale całkowite wykluczenie jest bez sensu. Co rusz to naukowcy wymyślają różne teorie, według niektórych to już dawno gatunek ludzki powinien wymrzeć... Mój tata jest bliski 70 lat, je wszystko, dosłownie wszystko a niektórzy dietetycy i nie tylko to by się za głowę złapali na widok jego diety i ma się chłop bardzo dobrze.
2% mieszkańców Europy Środkowej maja problemy z laktoza... Znowu ktos tam przesadza i próbuje nas straszyć jedzeniem.Andrew1962 pisze:Pokusy pokusami ale charakter mam sprawdzonyJak rok temu powiedziałem sobie po obejrzeniu i wysłuchaniu tego wykładu http://youtu.be/gwlZq9aixJE, że kończę z kazeiną w mojej diecie tak skończyłem
Co prawda słodycze to nie mleko ale to tylko 2 tygodnie nie ma co dzielić włosa na czworo
Jeszcze w celu wyjaśnienia:Bacio pisze:
Przez ponad 500 dni nie zjadłem nic słodzonego (tzn. żadnych ciastek, cukierków, lodów, itp.). Jadłem w tym czasie m. in. owoce i piłem mleko do kawy, więc nie było to takie "super clean".
I po pewnym czasie nie jest to wcale trudne - po około 3 tygodniach rygorystycznego unikania cukru organizm przestaje domagać słodkiego, a wręcz - nie zauważa słodyczy na wystawach/menu/itp.
Zarzuciłem plan po 500 dniach, bo nie przyniósł spodziewanych efektów.
Opisz co jadłeś.Andrew1962 pisze:Najważniejsze, że pierwszy dzień testu za mną i żyję nie czując jakichś specjalnych przykrości z powodu jego stosowania.
Dlaczego? To naprawdę ciekawe.Andrew1962 pisze:Bez przesady![]()