

Tak czy inaczej - pyszne

Moderator: beata
katekate pisze:tak Beatko, proziaki sa na sodzie, ja je piekłam bez tłuszczu na samej patelni
smak jest specyficzny, lekko słonawy, pycha
przepis: 0,5kg mąki(typ 750), łyżeczka soli, łyżeczka cukru, łyzka sody, kefir/maslanka/jogurt-tyle, żeby ciasto było plastyczne
zagnieśc, rozwałkować na grubośc ok 1-1,5 cm i wycinać krązki, odstawić na 15 min do wyrosnięcia, piec na patelni z każdej strony na małym ogniu
podawać najlepiej z masłem czosnkowym, albo z cukrem pudrem i masłem, smacznego
Oj, tak, takie czasy, że tylko prozac w weekend może pomóc przetrwać tydzieńASK pisze:Wyprobuje ten prozak w weekend. .
Bo w górach jest nie sztorm a halny albo fen. Tyle, że halny/fen to zawsze wiatry ciepłe, a ze sztormem to już różnie bywaASK pisze:U nas w gprach tez wieje tak, jakby sztorm byl. Jak zajechalam, drzwi od auta nie dalo rady otworzyc. Jak tu biegac? Za to sniegu nie ma.
Każdego coś dobija. Mnie ostatnio tyle rzeczy, że nawet prozac nie pomoże, więc wolę prozaki - przynajmniej smaczneAnia102, to nie przyroda mnie dobija.