Komentarz do artykułu Denise Robson - pełen etat, trzy córki, 46 lat i 2:41 w maratonie

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

tak ,wydaje mi się, że to rzecz gustu, ale byt kształtuje świadomość - sorry za etykietowanie, ale mihumor jesteś z tej samej szufladki co bjj - dla Was bieganie to trenowanie żeby było szybciej. a dla mnie to w bieganiu jest najmniej interesujące.
Nie obraź się, ale ja odnoszę wrażenie, że i Ty byłeś z tej samej szufladki, ale żeś się poddał/znudziło ci się i jesteś już z innej. ;)
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
New Balance but biegowy
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie wydaje mi się, ale nawet, jeśli tak jest - to co z tego? ja nie piszę że jestem lepszy albo gorszy - pokazuję tylko różnice. nie wiem co może być słabego w opinii, że dla mihumora, bjj i innych bieganie to sport, w którym najważniejsze jest poprawianie wyników i wymiar - no właśnie- stricte sportowy. ani słowem nie zasugerowałem, że to jest gorsze niż cokolwiek inne. mówię tylko, że takich biegaczy jest może kilka procent.

samo to jedno zdanie, że to pierwszy artykuł, jaki przeczytaleś od pół roku. a dlaczego, jeśłi wolno spytać? co ci w innych przeszkadzało, a co ci sie w tym spodobało?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Daje baba kopa w dupę do dalszego treningu; nie?! ... chłopacy?
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

Denis Robson pisze:Każda minuta doby musiała być mądrze rozplanowana. Kiedy tylko widziałam szansę na wolną godzinę robiłam wszystko, żeby wepchnąć tam trening.
Denis Robson pisze:Chociaż czasem wieczorami jestem tak zmęczona, że zasypiam na stojąco.
Denis Robson pisze:Dlatego moi szefowie i współpracownicy mocno mi kibicują i kiedy mam do zrobienia największą, treningową robotę, przychylnym okiem patrzą na moje treningowe wyrzeczenia i rozterki, które nierzadko wpływają na dyspozycyjność zawodową.
Jurek z Lasu pisze:Daje baba kopa w dupę do dalszego treningu; nie?! ... chłopacy?
Nie, zupełnie nie. Tutaj przychylam się do zdania Kuby i całkowicie się z nim zgadzam. Nie marzę też o wakacjach w Kenii, tylko żeby poleżeć sobie na Maderze albo na niej pojeździć na rowerze. A 2:4x:00 w maratonie zostawiam 2%-3% ajatollahów...
pozdrawiam weekendowo :hejhej: , krunner
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No tak; jak ktoś dżogginguje a nie trenuje to mu taka baba na portalu nie potrzebna; masz rację.
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Racja , racja, bo najważniejsze mieć gatki z najnowszej kolekcji na tyłku, co na blogu są teraz modne, i oczywiście fenixa 3, bo bez niego nie ma co nawet na trening wychodzić.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

uderz w stół... :D krunner, zobacz: użyles słowa ajatollah i od razu masz efekty

czyli ustalmy, co następuje: można albo trenować, albo dżoggingować. nie ma szarości, nie ma spektrum barw. jest czerń i biel. albo jesteś bieganie.pl albo wszystkoinne.pl. a jak jesteś bieganie.pl to musisz trenować i 2:40 musi cię zachwycac i dawać kopa.

to pierwsze primo. a drugie primo:

skoro nie jaraja cię cyferki, to znaczy, że a) jesteś mistykiem i bieganie to dla ciebie quasinarkotyczne odloty, b) jesteś pozerem i bieganie traktujesz jak pretekst do poszpanowania nowym kolorowym sprzętem.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Podoba mi się babka; faceta rzuciła - pewnie wkurzał; pracuje; wychowuje córki; ma trochę wiosen i do tego nieźle jeszcze wygląda. Cóż; każdy ma inny gust.

No ... dawaj te barwy Qbuś.
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cholewa, chyba mam rozdwojenie jaźni, bo biegając z nowym sprzętem doznaję mistycznych uniesień, ale po powrocie do domu skrupulatnie sprawdzam cyferki. ;)
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:
skoro nie jaraja cię cyferki, to znaczy, że a) jesteś mistykiem i bieganie to dla ciebie quasinarkotyczne odloty, b) jesteś pozerem i bieganie traktujesz jak pretekst do poszpanowania nowym kolorowym sprzętem.
No, w końcu jakieś konstruktywne wnioski. :hejhej:
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jurek, przeczytaj mój post jeszcze raz, wolniej, luźniej, jeszcze raz a może wtedy zakumasz.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Jurek z Lasu pisze:Podoba mi się babka; faceta rzuciła - pewnie wkurzał; pracuje; wychowuje córki; ma trochę wiosen i do tego nieźle jeszcze wygląda. Cóż; każdy ma inny gust.

No ... dawaj te barwy Qbuś.
Dokładnie, mam podobne odczucia. Coś tam nas może jeszcze jara poza cyfrą :spoczko:
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Jurek z Lasu pisze:Daje baba kopa w dupę do dalszego treningu; nie?!
Komu daje kopa, temu daje - mnie jakos specjalnie to nie ekscytuje...
A ze kobieta szybko biega, to oczywiscie troche kwestia pracy, ale przede wszystkim warunkow i talentu - a to jest kluczowe, bez tego na poziomie zblizonym do wyczynowego, zaden "trening" nic nie da.

Niektorzy szybko biegaja, inni wysoko skacza etc. Chodzbym nie wiem ile sie "natrenowal" - to np. nigdy nie skocze 2 metry wzwyz, bo jestem za niski - mimo ze dziesiatki skoczkow to robia, nigdy nie wygram walki piesciarskiej w kategorii open, bo jestem za lekki etc. Tak samo z bieganiem - truchtac sobie moze kazdy, ale aby osiagac "wybitne" osiagniecia, to trzeba sie urodzic z wlasciwymi genami (byc odpowiednio chudym etc.).
Awatar użytkownika
nestork
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do autora artykułu - bardzo przyjemny wywiad i ciekawa, wręcz amerykańska historia, choć zarysowanie tła i powodu przeprowadzenia wywiadu zupełnie nie na temat. Co ma jej uroda do wyników? Jakby była (subiektywnie) brzydka, to byś do niej nie podszedł?

Zwracam też uwagę na nagminnie popełniany błąd. "Te bieganie" (niepopr.) -> "to bieganie" (popr.). Proszę nie mylić liczby pojedynczej z mnogą w zaimkach wskazujących.
5k 18:29 (MW Bieg na Piątkę IX 2017)
10k 38:38 (Bieg Kazików III 2018)
21k 1:24:32 (Półmaraton Warszawski III 2018)
42k 3:09:18 (Orlen Maraton IV 2016)
Blog i komentarze
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na Fb mam pania w podobnym stylu (Kathleen Jobes). Pracuje w RW, dwojka dzieci, kwalifikuje sie do proby olimpijskiej, ogrywa mase biegow w masters.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
ODPOWIEDZ