Marathon de Paris 2015

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
dziku83
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

a jest może ktoś kto szykuję się na 3:20 - 3:25 chętnie dołączę :bum:[/quote]
W sumie to ja spróbuje zaatakować 3:20 :) Wprawdzie zapisałem sie na 3:15 ale przez przesladujace mnie ostatnio kontuzje raczej zabraknie mi wybieganych km żeby sie mierzyć z tym czasem.
PKO
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

dziku83 pisze:a jest może ktoś kto szykuję się na 3:20 - 3:25 chętnie dołączę :bum:
W sumie to ja spróbuje zaatakować 3:20 :) Wprawdzie zapisałem sie na 3:15 ale przez przesladujace mnie ostatnio kontuzje raczej zabraknie mi wybieganych km żeby sie mierzyć z tym czasem.[/quote]
Jeżeli mnie żona nie zabije to mogę z Tobą pobiec :)
dziku83
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A Twoja żona biegnie z Tobą czy będzie kibicować? Jeśli jest to druga opcja to możemy spróbować zneutralizować Jej niezadowolenie moją żoną :hahaha:
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dziku83 pisze:A Twoja żona biegnie z Tobą czy będzie kibicować? Jeśli jest to druga opcja to możemy spróbować zneutralizować Jej niezadowolenie moją żoną :hahaha:
Biegnie....
Ale nie ma problemu :)
Awatar użytkownika
lukii23
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:46:15
Życiówka w maratonie: 3:27:40

Nieprzeczytany post

Ja chętnie pobiegne na 3.20...może wytrzymam w grupie:)
pavulon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 35:59
Życiówka w maratonie: 2:55:37

Nieprzeczytany post

no to widzę że cel zacny, trzymam kciuki! ile km robisz tygodniowo?
Różnie wychodzi, przejrzałem statystyki na endomondo i ostatnio mam po 50-60km. Ale zdarzają się weekendy z zawodami po 50km+ i tu nadrabiam statystyki dystansu. Dziś walnąłem półmaraton a jutro jeszcze start na dyszkę. W sumie to nawet nie pamiętam na ile się zapisałem (i nie wiem jak to sprawdzić) ale chyba coś koło 3:15 bo nie miałem jeszcze wtedy wyniku poniżej 3:00 zatem chyba i tak nie wpuszczą mnie do strefy poniżej 3:00. Ale coś koło 3:10 lub mniej można pobiec.
Wiem, że jest na tym forum grono ludzi, którzy za tą herezję oblali by mnie smołą i wytarzali w pierzu, ale moim zdaniem przebiegnięcie 42km jest samo w sobie dość ambitnym przedsięwzięciem.

Tu się zgadzam w 100% 42km to nie mało zatem każdy kto się zmierzy z takim dystansem zasługuje na szacunek.
mundy79
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka w maratonie: 4:07:48

Nieprzeczytany post

lukii23 pisze:Ja chętnie pobiegne na 3.20...może wytrzymam w grupie:)

ja jestem jak najbardziej zainteresowany :)
do jakiej grupy jesteś zapisany?
ja na 3:30
mundy79
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Różnie wychodzi, przejrzałem statystyki na endomondo i ostatnio mam po 50-60km. Ale zdarzają się weekendy z zawodami po 50km+ i tu nadrabiam statystyki dystansu. Dziś walnąłem półmaraton a jutro jeszcze start na dyszkę. W sumie to nawet nie pamiętam na ile się zapisałem (i nie wiem jak to sprawdzić) ale chyba coś koło 3:15 bo nie miałem jeszcze wtedy wyniku poniżej 3:00 zatem chyba i tak nie wpuszczą mnie do strefy poniżej 3:00. Ale coś koło 3:10 lub mniej można pobiec.

z mojego doświadczenia wpuszczą Cię w grupę jaką masz na bib, i żadne prośby, błagania nie pomogą :bum:
dla mnie poniżej 3:15 to raczej nie ma szans, ale będę walczył żeby pobiec 3:20-3:25
a odnośnie kilometrażu możesz mi jeszcze powiedzieć w jakim tempie biegasz długie wybiegania?

Wiem, że jest na tym forum grono ludzi, którzy za tą herezję oblali by mnie smołą i wytarzali w pierzu, ale moim zdaniem przebiegnięcie 42km jest samo w sobie dość ambitnym przedsięwzięciem.

i tu się zgadzam, a poza tym nic tak nie zmienia człowieka jak ukończenie maratonu :usmiech:
Awatar użytkownika
Piotr-Fit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:30
Życiówka w maratonie: 3:00:56
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Chętnie Wam pokibicuję, bo jak pisałem wyżej biegnę tylko ten śniadaniowy a na maratonie jestem kibicem.

To kwestia dogadania jeszcze, jednak wstępnie mogę ogarnąć przekazanie komuś żelu, wody itp.
Choć nie wiem jak to będzie na takiej dużej imprezie wyglądało :) na pewno dokładnie trzeba będzie się umówić gdzie :)

a gdzie nocujecie?
ku chwale biegania :)
Blog: https://piotrstanek.pl/
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piotr-Fit pisze:Chętnie Wam pokibicuję, bo jak pisałem wyżej biegnę tylko ten śniadaniowy a na maratonie jestem kibicem.

To kwestia dogadania jeszcze, jednak wstępnie mogę ogarnąć przekazanie komuś żelu, wody itp.
Choć nie wiem jak to będzie na takiej dużej imprezie wyglądało :) na pewno dokładnie trzeba będzie się umówić gdzie :)

a gdzie nocujecie?
Ja na Booking.com :hejhej:
A tak na poważnie to jeszcze nic nie mam :taktak:
pavulon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 35:59
Życiówka w maratonie: 2:55:37

Nieprzeczytany post

a odnośnie kilometrażu możesz mi jeszcze powiedzieć w jakim tempie biegasz długie wybiegania?
Takie długie wybiegi powiedzmy po 30km wychodzą mi powyżej 5min/km aczkolwiek zdarzają się i takie po równo 5 albo nieco mniej. Jakoś tak bez szału z tempem u mnie ostatnio ale to taki czas w sezonie, że nie ma co z prędkościami przeginać.
mundy79
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Piotr-Fit pisze:Chętnie Wam pokibicuję, bo jak pisałem wyżej biegnę tylko ten śniadaniowy a na maratonie jestem kibicem.

a gdzie nocujecie?
Piotrek żebyś nie musiał wózka ciągnąć z żelami po takim ogłoszeniu :hejhej:
breakfast run u mnie odpada bo samolot mam z okęcia w sb ok. 12:30
za to po biegu chętnie się spotkam :spoko:
mundy79
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

pavulon pisze:
Takie długie wybiegi powiedzmy po 30km wychodzą mi powyżej 5min/km aczkolwiek zdarzają się i takie po równo 5 albo nieco mniej. Jakoś tak bez szału z tempem u mnie ostatnio ale to taki czas w sezonie, że nie ma co z prędkościami przeginać.

jeszcze trochę mi brakuje do takiego tempa, ale wszystko jest na dobrej drodze
dzięki za info
Awatar użytkownika
CrazyAnt
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 4:43:18

Nieprzeczytany post

Chciałam dzisiaj załatwić u lekarza rodzinnego zaświadczenie, że mogę wziąć udział w maratonie...
Oczywiście stara baba zaczęła wymyślać, że nie może mi tego podpisać, że muszę mieć badania krwi, EKG itd i dopiero z tym iść do lekarza sportowego... :|
Musi sprawiać problemy, bo inaczej by nie mogło być. Najważniejsze to chronić swoją dupę i nic nie podpisywać.
Ale jestem zła

Może ktoś ma namiary na lekarza, który bez problemu mi to podpisze, najlepiej w Krakowie, ewentualnie okolice Chrzanowa. Już nawet mogę zrobić te badania, tylko niech nie będzie miał terminu za pół roku.
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

z drugiej strony, takie podpisywanie z autoamtu to dopiero jest bez sensu. W koncu ktos podpisuje sie ze jestes zdrowa. Fakt, powinno sie takie badania zrobic w jeden dzien, a nie w pol roku, bo badznia straca waznosc.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ