Czekam na Wasze odpowiedzi.
Pozdrawiam

ja ważę koło 90kg , mam tzw. bęben i chcę się go pozbyć masa nie rozlała mi się po ciele tylko po brzuchu , kobiety o wagę się nie pytam bo zależy mi na życiu :D , ale też chce się brzuszka pozbyć . Ja kiedyś uprawiałem zawodowo ping pong , byłem bardziej aktywny fizycznie, siatkówka, piłka nożna, a moja kobieta od niedawna zaczeła kręcić hula hop z wypustkami, wcześniej też siatkówkę ćwiczyła. Ja zajmuję się w pracy serwisem wind także bardzo często wchodzę po schodach na wysokie piętra z obciązeniem , dodatkowo łapanie autobusu , droga do przystanku itd. Ona zaś pracuje w gastronomii jako kelnerka, tak więc też nie siedzi na miejscu.Oboje jesteśmy osobami nie palącymi , ( ja kiedys paliłem z 4 lata ) Mi przede wszystkim zależy na spaleniu brzucha + kondycja , u partnerki jest 99,8% takie samo założenie, wiem że to słaby wynik :< nie ukrywam ja jeszcze pociągnałbym na pewno , ale nie chciałem jej przykrości robić.Senki pisze:No to ja może trochę bardziej krytycznieenes19 napisz może jaką macie kondycję, co robicie w pracy, ile ważycie, czy uprawiacie/uprawialiście jakiś sport. Z tego co napisałeś to partnerka po 20 min wysiadła, czyli kondycji brak! Ja nawet jak nie robiłem niczego związanego ze sportem, to dalej po zakupy chodziłem niż wy biegliście, no bo zastanów się 20 min treningu, czyli 10 min. od domu i powrót i to biegiem/marszem? To powinna być dopiero rozgrzewka! Poczytaj na początku, wpisz sobie w wyszukiwarkę "jak zacząć biegać", jak się przygotować itd. To naprawdę nic nie boli ani nic nie kosztuję, takim bieganiem jak wy zaczynacie to można sobie krzywdę zrobić, albo się zniechęcić np. jakąś kontuzją, bo co "ja nie dam rady?" A no nie dasz!
Poczytajcie trochę, zacznijcie powoli aż do skutku.
Ja też dopiero zaczynam i wiem, że ciężko się zahamować, bo też bym chciał od razu nie wiadomo co, maraton <3h, ale tak się nie da.
Napiszcie dlaczego chcecie zacząć biegać, zrzucić zbędne kilogramy, wyrobić sobie kondycję, czy co?
Najpierw teoria a dopiero później praktyka!
Eeee tam...Kto ma brzucha, ten dobrze...a nieważne coTomasz pisze:Mi przede wszystkim zależy na spaleniu brzucha
Właśnie dlatego chce zacząć biegaćnofinishlane pisze:Eeee tam...Kto ma brzucha, ten dobrze...a nieważne coTomasz pisze:Mi przede wszystkim zależy na spaleniu brzucha
Przy aktywności jakiej opisujesz zrzucenie brzucha wydaje się być...hm...mało prawdopodobne. Nie oczekuj cudów.