Planuję 4 jednostki treningowe w tygodniu. Jeżeli w tym miałbym polecieć jednego longa (25 km) to przy założeniu 70 km tygodniowo, zostaje mi 45 km na 3 treningi, średnio 15 km na trening. Nie zamęczę się? Z drugiej strony przy 42 km starcie docelowym bieganie 10 - 12 km na treningu pewnie nie ma sensu....majak pisze:...Co do kilometrażu to moim zdaniem tak 70-80km tygodniowo, no dobra 70 Ale naprawdę nie mniej, a raz w miesiącu postaraj się o jakiś większy kilometraż tak 25-30 ale z zaznaczeniem, że mam to być spokojny łatwy bieg. A interwały i siłę, zaczniesz sobie robić jak śniegi i mrozy puszczą, będziesz miał na to mnóstwo czasu.
Robert - komentarze
Moderator: infernal
- roberturbanski
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:11
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Pewnie, że się nie zamęczysz Longa robisz po 5,50-6,0 i gra muzyka, Robert naprawdę nie trzeba szybciej, sam napisałeś o wydłużeniu pracy mięśniowej-uczę się od Ciebie i daje Ci Twoje własne radyroberturbanski pisze:Jeżeli w tym miałbym polecieć jednego longa (25 km) to przy założeniu 70 km tygodniowo, zostaje mi 45 km na 3 treningi, średnio 15 km na trening. Nie zamęczę się?
Tylko na longa zabierasz ze sobą obowiązkowo, wodę, może banana? czekoladę? U mnie sprawdza się mleczko słodzone z biedronki.
- hotmas
- Zaprawiony W Bojach
Od dziś przestaje wpisywać swoje tempo i czas biegu....
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja teżhotmas pisze:Od dziś przestaje wpisywać swoje tempo i czas biegu....
Piękne tempo, oj piękne :uuusmiech:
-
- Zaprawiony W Bojach
Zastanawiam się co Cię tak nosi...? Wiem! Przed biegiem bijesz Red Bulla :uuusmiech:
- wypass
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53min 56s
Niedużo?roberturbanski pisze:: . Plany na grudzień: 200 km (wiem, z to niedużo, ale spokojnie - nic na wariata),
Ja jeszcze w życiu 100km/msc nie przeskoczyłem....
Taki ze mnie biegacz
- roberturbanski
- Zaprawiony W Bojach
Daj spokój Łukasz, kilometry to nie wszystko.... Każdy biega tyle na ile starcza mu czasu, a z tym czasem jest różnie... U mnie dochodzi jeszcze leń i "zaburzona" psychika . Biegaj tyle, ile możesz, a przede wszystkim tyle, na ile zdrowie pozwala.... Trzymam kciuki i pozdrawiam.
- roberturbanski
- Zaprawiony W Bojach
Nikogo nie bije... organicznie brzydzę się przemocąfrelka pisze:Zastanawiam się co Cię tak nosi...? Wiem! Przed biegiem bijesz Red Bulla :uuusmiech:
-
- Zaprawiony W Bojach
Miało być "pijesz" Jak Ty lubisz podkreślać przewagę mojego koloru włosów nad intelektem Niech będzie... 1:0 dla Ciebie
Ps.
Ps.
Słyszałam, że w środę jedziesz do Włocławka... Masz wizytę u Michorzewskiego?U mnie dochodzi jeszcze (...) "zaburzona" psychika
- roberturbanski
- Zaprawiony W Bojach
Wysyłasz mnie do psychiatry? :uuusmiech: Dobra droga, tylko trochę spóźniona :uuusmiech:
-
- Zaprawiony W Bojach
2:0 dla Ciebie :uuusmiech: Nie każda choroba jest tak uciążliwa jakby się nam mogło wydawać Z niektórymi da się żyć.
- roberturbanski
- Zaprawiony W Bojach
A bez niektórych się nie da..... :uuusmiech:frelka pisze:Nie każda choroba jest tak uciążliwa jakby się nam mogło wydawać Z niektórymi da się żyć.
- wypass
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53min 56s
Kurdę ludzie wstają przed czwartą, a ja czasem tak zasypiam...
Choć nie wczoraj...bo wczoraj zasnąłem razem z córą...(czytaj jeszcze przed dwudziestą )
Choć nie wczoraj...bo wczoraj zasnąłem razem z córą...(czytaj jeszcze przed dwudziestą )