BIEG KORFANTEGO     27. kwietnia

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
MarekC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Quote: from MacGor on 9:40 am on April 17, 2003

[hr]
Robię listę startujących:
ja,
Dawidek,
Marek C,
Zbyszek g,
Mikael,
... kto jeszcze pobiegnie???
[hr]
-Wiciu
-Bartek Sz
-Irko S
-Łukasz
jak na razie
proponuje się spotkać na schodach DecemberPalast
Kiprun
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O spotkanie sie nie ma co sie martwic - w Dębnie wystarczyło tylko "pierdnąć" o Forum Biegacza a już ktos Cie usłuszał a zawodników było prawie 600.
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
                                   ( Iz 40, 30-31 )
MarekC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

fee Dawidku!
Awatar użytkownika
MacGor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Powodzenia jutro! -w razie gdybyśmy się nie upolowali, bo nikt się nie opisał!
[b]szuuu[/b]
Awatar użytkownika
zbyszek g
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

...ładna pogoda nie ma co...:ojnie:
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zbyszek ciesz się,że bieg nie jest za kilka dni. W czwartek 29 C. Przekonasz sie,że ten deszczyk jest zbawienny.
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i po biegu - a było bardzo fajnie.

Organizacyjnie - bez problemów. Nawet nie było wpisowego. Trasa zabezpieczona bardzo dobrze, wyrazy uznania dla policji i straży miejskiej.

Troszke nie wypaliło nasze spotkanie ale i tak poznałem "Perełkę" GK czyli MacGor zwaną Kilerem. Chciałem aby padało i tak sie stało, nie było ulewy ale chyba cała trasę padał deszczyk - lubie to. Przed biegiem wraz z kolega zaplanowałem, że wykonam to o czym pisał Foma 10 dni temu w swioch przepowiedniach :
Dawidek
biegniesz z MacGor, dzięki temu spadnie na Ciebie splendor pacemakera, który doprowadził ją do wygranej.
I tak uczyniłem, bałem sie że nie dam rady. MacGor wyznaczała nam kolejne cele, które relizowalismy bardzo szybko. Planowalismy ukończyć bieg w czasie 33 min. ale ku mojemu zdumieniu i zadowoleniu, sukcesywnie przyspieszalismy i  mete osiagnelismy już po 30 min i 38 sek, co daje srednią około 3:41 na km zakładając, iż trasa miała 8,3 km.

Po jakieś godzinie po biegu jeszcze jedna radosna informacja - praca pacemakera przydała sie, są wyniki i dekoracja - MacGor zajeła w swojej kategorii 3 miejsce i możemy jej bić brawo - zdecydowanie najlepszy zawodnik naszej Grupy Katowickiej - cieszę sie, że ja poznałem i bede mógł z nią czasami potrenowac.

Pozdrowienia i gratulacje dla wszyskich, szczególnie dla debiutantów : MarekC i ZbyszekG - rosniemy w siłe :hej:
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
                                   ( Iz 40, 30-31 )
foma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratulację dla całej  GK.Myślę,że pozostali jak odpoczną też podzielą się wrażeniami z biegu.
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fajny bieg,ale jeszcze fajniejsza jest Grupa Katowicka. Po pierwsze Kiler to sympatyczna i ładna biegaczka. Obawiałem się,ze spotkam biegającą maszynę pokroju radzieckich sportsmenek. Kamień z serca. GK ma naprawdę mocną broń w postaci MacGor.
Po drugie Dawidek to chyba najbardziej uśmiechnięty i miły glina jakiego spotkałem.
Marec C to chodząca fascynacja bieganiem. Nie wyjechał do domu bez zakupu nowych butów asisc. Gdybyście widzieli ten błysk w oku.
Łukasz dał z siebie wszystko i widać było zmęczenie po biegu. Jakby mały niedosyt. To dobry znak. Widać,że to ambitny biegacz.
Zbyszek G mądrze rozłożył siły,ale w jego przypadku to nie było trudne. Przy swoim wzroście widział dokładnie całą stawkę biegaczy.
Mnie osobiście cieszy fakt,że wystartował Bartek Sz. Razem zaczynaliśmy przygodę z bieganiem dzięki pewnej stronie internetowej.
Chyba nikogo nie pominąłem?
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Po drugie Dawidek to chyba najbardziej uśmiechnięty i miły glina jakiego spotkałem.
Dzięki Irko :hahaha:
Chyba nikogo nie pominąłem?.
A pominałeś - siebie - to jest dopiero rasowy zawodnik, prawdziwy wyjadacz :hej:
                                   ( Iz 40, 30-31 )
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

3.41 na kilometr . A tak plakala , ze taka cienka . I nie mowilem , ze sciemnia ?
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
MacGor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ech, nie wiem od czego zacząć... W całym galimatiasie i gadulstwie ze wszystkimi możliwymi biegaczami -nie dało się spotkać z forumowiczami wg planu, ale za to po biegu się trochę nagadaliśmy. Bardzo się cieszę, że mogłam Was poznać!
Tylko Mikael się nie zjawił?!
Był to mój pierwszy bieg po przerwie i upłynął mi nadzwyczaj przyjemnie dzięki bojowej obstawie w postaci Dawidka i jego kolegi (przepraszam, nie pamiętam imienia).  Biegli sobie luźniutko, ale żeby mnie pocieszyć ściemniali, że mogą nie wytrzymać tempa (i tak Wam nie wierzyłam!!!) i ciągnąc mnie skutecznie do mety. Po finiszu widziałam gwiazdki, ale grunt to wykonany plan, i to z zapasem.
Dawidek -BARDZO DZIĘKUJĘ I PROSZĘ O JESZCZE!

Wojtek -nie ściemniam! Tak na prawdę, to pogrzałam pierwsze 4km, potem zasłabłam i Dawidek mnie na barana ciągnął, a że jest w gazie, to wyszło to 3'41...  
Zapytaj lepiej, ile na min/km biegł Irko S!
A tak wogóle to mam news'a dla Ciebie, ale to może jutro.

Irko S-
Obawiałem się, ze spotkam biegającą maszynę pokroju radzieckich sportsmenek.
U-ha-ha. Będę miała jutro zakwasy na brzuchu nie od biegu, tylko właśnie od tego tekstu.

Marek C -jak tam nowe buty? Pewnie w nich dziś będziesz spał, co?!

Zapraszam wszystkich na treningi do Mikołowa!
[b]szuuu[/b]
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Telepatycznie wyczuwam , ze masz wozeczek ?
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dawidek -BARDZO DZIĘKUJĘ I PROSZĘ O JESZCZE!
Najfajniejsze, że mogłem sie komus do czegoś przydać, jesli tylko bede jeszcze kiedyś w stanie Ci pomóc ( cztaj: wytrzymam Twoje tempo ) to jesne, że tak zrobie.
                                   ( Iz 40, 30-31 )
Awatar użytkownika
Mikael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No cóż, czas złożyć samokrytykę...
wystraszyłem się deszczu, a i chyba całej trasy trochę też...
... i dlatego mnie nie było:(

Gratuluję wszystkim, którzy sie stawili i pobiegli, a zwłaszcza oczywiscie: MACGOR.

Cóż... do zobaczenia na GK. ( a tak w ogóle to jeszcze muszę pobiegać i pobiegać...)
Któż jak Bóg!
ODPOWIEDZ