Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

O widzę ze ikonka budzika już nie zastępuje datownika :) Czyli na pewno coś tam zmieniają i nie dokumentują tego w changelogu :)
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
PKO
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
jaroslavo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zupełnie się nie dziwie patrząc na te opublikowane przykłady. Sam się znowu irytuję jak wbiegam w las i dokładność gps zaczyna wynosić 30 m a tempo chwilowe wariuje.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niezle niezle. Po tym http://warszawskibiegacz.pl/wp-content/ ... in_220.jpg już bym dawno wysłał go na serwis.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jak w Apple był ipod product Red tak i garmin ma :) http://garmin.blogs.com/my_weblog/2014/ ... ition.html
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Dziś na rowerze :)
DSC_0157.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No niezle. U mnie tez 3m to bylo najdokladniej jak widzialem i tez na rowerku :)

https://buy.garmin.com/en-US/US/on-the- ... 08066.html mozna juz zamówic ;)
"High-sensitivity GPS positioning, 3-axis compass with altimeter, barometer" ta jasne :hahaha:
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Dziś jak pokazałem miałem najdokładniej 3 -5 metrów w porywach do 9 w liściastym. Zauważyłem taką dziwną zależność, włączę zegarek i od razu biegnę wtedy mam dokładność 11-24 metry, natomiast gdy poczekam aż dokładność spadnie do mniej niż 5 metrów i wtedy zacznę bieg, dokładność lata 3-9 metrów przez cały bieg... No chyba ze to zbieg okoliczności. Zaraz idę pobiegać wiec znowu zrobię test.
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:Dziś na rowerze
MikeSpy pisze:U mnie tez 3m to bylo najdokladniej jak widzialem i tez na rowerku
a czytaliście komentarz grzegorza gronostaja do notki bartka? sugeruje on że nie-dokładnoś gpsów nowych garminów wynika z softu dającego zbyt duży priorytet akcelerometrom.
największa dokładność gps w tych sprzętach i najładniejsze ślady pojawiają się w trybie rowerowym. rower raczej nie zasysa danych z akcelometru.
pszypadeg?
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Może zacząć biegać w trybie roweru?
Osobiście nigdy nie startuje od razu a czekam az się dokładność ustabilizuje.
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

norkun pisze:W innym wątku zastanawiałem się nad pierwszym Fenixem albo Suunto A2. Piechu odradzał dwójke, co potwierdzają moje wczorajsze rozmowy z użytkownikami (generalnie zadowoleni z możliwości, ale.....). Pytałem też użytkowników Suunto i oni polecali Ambita z uwagi na stabilność. Wzrósł mi budżet i się mocno zastanawiam czy kupić Suunto i przyzwyczaić się do obsługi przez stronę, czy zaryzykować Fenixa?
to i ja wtrancam swoje trzy grosze - trzeci tydzień użytkowania i gdyby nie 1-2 sytuacje gdzie się pomyliłem albo za szybko chciałem coś zrobić i zegarek zgłupiał, nie zdarzyło się wieszanie, zrywanie czy samoistne resetowanie.
Biegam po lasach liściastych, miejscami mocno gęstych i po analizie w connecie, trasy są niemal idealne, bez przerywników

Co do dokładności, fp jest w trybie "zawsze włączony", teraz już wiem, że od samego początku kiedy dorwałem go w ręce. No i tu poważny zawód, do Suunto Quest, którego używałem od maja, nie ma nawet co porównywać. Pod tym względem F2 wypada gorzej również w porównaniu z poczciwym Garminem FR60.

Po doświadczeniach z obsługą Suunto przez stronę www, Ambity w wersjach 2 i 3 ( choć ta kusiła bardzo ), przegrały z F2 i póki co, uważam, że to świetny wybór.

Poniżej zrzut z dzisiaj ( to zapętlenie zaznaczone na niebiesko, to 10 pętli ( 110m podbieg + 140m zbieg ) - generalnie nie mam się do czego przyczepić
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
norkun
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

herson pisze:
norkun pisze:W innym wątku zastanawiałem się nad pierwszym Fenixem albo Suunto A2. Piechu odradzał dwójke, co potwierdzają moje wczorajsze rozmowy z użytkownikami (generalnie zadowoleni z możliwości, ale.....). Pytałem też użytkowników Suunto i oni polecali Ambita z uwagi na stabilność. Wzrósł mi budżet i się mocno zastanawiam czy kupić Suunto i przyzwyczaić się do obsługi przez stronę, czy zaryzykować Fenixa?
to i ja wtrancam swoje trzy grosze - trzeci tydzień użytkowania i gdyby nie 1-2 sytuacje gdzie się pomyliłem albo za szybko chciałem coś zrobić i zegarek zgłupiał, nie zdarzyło się wieszanie, zrywanie czy samoistne resetowanie.
Biegam po lasach liściastych, miejscami mocno gęstych i po analizie w connecie, trasy są niemal idealne, bez przerywników

Co do dokładności, fp jest w trybie "zawsze włączony", teraz już wiem, że od samego początku kiedy dorwałem go w ręce. No i tu poważny zawód, do Suunto Quest, którego używałem od maja, nie ma nawet co porównywać. Pod tym względem F2 wypada gorzej również w porównaniu z poczciwym Garminem FR60.

Po doświadczeniach z obsługą Suunto przez stronę www, Ambity w wersjach 2 i 3 ( choć ta kusiła bardzo ), przegrały z F2 i póki co, uważam, że to świetny wybór.

Poniżej zrzut z dzisiaj ( to zapętlenie zaznaczone na niebiesko, to 10 pętli ( 110m podbieg + 140m zbieg ) - generalnie nie mam się do czego przyczepić
Właśnie obsługa Ambita przez www nie pasuje mi najbardziej. Z drugiej strony dostaję w zamian (mam nadzieję) stabilność pracy. Kurcze, nie po to wydaje się tyle pieniędzy na taki sprzęt, żeby się zastanawiać czy dziś wszystko będzie ok, czy jednak zwariuje i kiedy producent coś z tym zrobi? Co z tego, że serwis super, że na maila z zapytaniem o Fenixa odpowiedzieli w 15 min jak wygląda na to że sprzęt jest w fazie beta, albo przynajmniej pojedyńcze egzemplarze i tylko wypada liczyć na to że będzie się miało szczęście przy zakupie?
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

norkun pisze:Kurcze, nie po to wydaje się tyle pieniędzy na taki sprzęt, żeby się zastanawiać czy dziś wszystko będzie ok, czy jednak zwariuje i kiedy producent coś z tym zrobi? Co z tego, że serwis super, że na maila z zapytaniem o Fenixa odpowiedzieli w 15 min jak wygląda na to że sprzęt jest w fazie beta, albo przynajmniej pojedyńcze egzemplarze i tylko wypada liczyć na to że będzie się miało szczęście przy zakupie?
Hehe, jesteście królikami/świnkami/chomikami doświadczalnymi garmina (możecie sobie wybrać zwierzątko). Zawsze tak jest, że Ci, którzy chcą stabilnej i dobrze działającej wersji czekają przynajmniej na pierwszą, drugą paczkę fixów, update-ów. Dotyczy to oprogramowania komputerowego, zegarków, ale również nowych modeli samochodów.
pozdro dla świnek :spoko:
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

norkun pisze: Właśnie obsługa Ambita przez www nie pasuje mi najbardziej. Z drugiej strony dostaję w zamian (mam nadzieję) stabilność pracy. Kurcze, nie po to wydaje się tyle pieniędzy na taki sprzęt, żeby się zastanawiać czy dziś wszystko będzie ok, czy jednak zwariuje i kiedy producent coś z tym zrobi? Co z tego, że serwis super, że na maila z zapytaniem o Fenixa odpowiedzieli w 15 min jak wygląda na to że sprzęt jest w fazie beta, albo przynajmniej pojedyńcze egzemplarze i tylko wypada liczyć na to że będzie się miało szczęście przy zakupie?
Dla mnie obsługa przez stronę, to nieporozumienie. Z poziomu zegarka nie ustawisz nawet głupich interwałów czy nie dodasz dodatkowych danych do wyświetlanych podczas aktywności ekranów, nie mówiąc o ich automatycznym przewijaniu. Na tym polu, strzelili sobie w stopę i dziwne, że nadal to kontynuują....

Odnośnie serwisu, to już chyba nie jest tak różowo jak jeszcze rok temu. Być może na zapytania nie-użytkowników, odpowiadają szybko, za to z reklamacjami i kontaktem w tej sprawie, sporo osób pisało, że kontakt nie jest tak szybki.
Osobiście miałem dwa kontakty z nimi i za każdym razem, sprawa załatwiana była w ciągu tygodnia ( wymiana paska HR, a później footpoda ) tzn. od czasu zgłoszenia do otrzymania nowego akcesorium ( ale to było jakieś 1 - 1,5 roku wstecz ).
Awatar użytkownika
norkun
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No i bądź tu człowieku mądry. A coś wybrać w końcu trzeba.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ