UTMB 2014

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dla mnie GŚ to też 200km w jedną i drugą stronę ale warto dla urozmaicenia ;) Tylko zabierz dobry bieżnik bo tam miejscami potrafi być grząsko ;)

Masz takie szlaki pod domem do biegania - nie marudź ;)
New Balance but biegowy
DominikM
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

kisio pisze:
Masz takie szlaki pod domem do biegania - nie marudź ;)
no gdzie tam marudzić
a jakie dziewczyny biegają po tych górach, takie ... sprawne, że ho ho :hahaha:
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mi zegarek pokazal na b7d ponad 4600 przewyzszenia, organizator podaje 4500
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jaki zegarek i w jaki sposób mierzy przewyższenia?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dokladnie to na dwoch zegarkach podalo te okolo 4500 przewyzszenia, moj geonaute 710 pomiar z gps 4600 z malym groszem, fenix 2 znajmoego nie cale 4500 jakies 4490.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zdecydowanie bardziej ufam pomiarom barometrycznym ambitów...

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
plesniak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42:50
Życiówka w maratonie: 4:03:03

Nieprzeczytany post

Mój Ambit2 wskazał do 95KM - wchodzenie 4076m - ostatnie 5km jest z górki .
Sprawdziłem wskazania Marcina Świerca który też ma Ambita, dystans 98,85km - wchodzenie 4023m, schodzenie4008m
Gdzieś te 500m brakuje.....
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Mi garmin pokazał dystans 101,9 km. i przewyzszenie 4124m. Na punkcie 88 km miałem na zegarku 90 km.
Bez liczenia 3D wychodzi 98,45 km.

Co do trudności rzeźnik - B7D, rzeźnik jest mniej wymagający dla amatora niż B7D.
Dodatkowo fajnie się sprawdza opcja wyniku z chudego 50+ x 2 = czas B7D. Ja i znajomi licząc w ten sposób mieliśmy różnice mety B7D 2-4 min.
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2014, 19:09 przez jedz_budyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:59:50

Nieprzeczytany post

Mam dysonans poznawczy bo:

Wypowiedź numer jeden
kisio pisze: Ale widzisz - właśnie w tym cały sęk, że mi do czołówki daleeeeeeko =) jak popracuję solidnie to się może w przyszłym sezonie na krótszych biegach będę łapał w ogon peletonu ;) Ja jestem cienki jak dupa węża ;) Co więcej - 100km to dla mnie sporo za długi dystans na ten moment.

Wypowiedź numer dwa:
kisio pisze: Na zawodach 81km z przewyższeniem 2900, gdzie miałem pod koniec spory kryzys, musiałem się zatrzymać żeby porządnie się nawodnić i chwilę potem przespacerowałem wyszło mi średnio 6:47. Na Rzeźniku 7:53. Więc nie do końca od dystansu spada, raczej od relacji do metrów w pionie.
Przy czasie 7:53 na km w Rzeźniku to wychodzi czas w okolicy 10 h , czyli w zależności, w którym roku bigłeś jak teraz to jesteś w pierwszej dwudziestce, a w 2013 to zahaczasz o pierwszą dziesiątkę. Peletonem to ja bym tego nie nazwał. :sss:
plesniak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42:50
Życiówka w maratonie: 4:03:03

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze: Dodatkowo fajnie się sprawdza opcja wyniku z chudego 50+ x 2 = czas B7D. Ja i znajomi licząc w ten sposób mieliśmy różnice mety B7D 2-4 min.
A to ciekawa opcja. W tym roku nie sprawdziło się ( i dobrze ) bo na Chudym zakatowałem paznokcie i ostatnie 10km praktycznie szedłem, ale licząc, że przez to traciłem ok 3min na km to by się zgadzał czas na B7D co kilku minut :-) Zmiana butów na B7D pomogła i do konca mogłem spokojnie zbiegać.
Dzięki.
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2014, 15:31 przez plesniak, łącznie zmieniany 1 raz.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

i się wydało :)

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Keri pisze:Mam dysonans poznawczy bo:

Wypowiedź numer jeden
kisio pisze: Ale widzisz - właśnie w tym cały sęk, że mi do czołówki daleeeeeeko =) jak popracuję solidnie to się może w przyszłym sezonie na krótszych biegach będę łapał w ogon peletonu ;) Ja jestem cienki jak dupa węża ;) Co więcej - 100km to dla mnie sporo za długi dystans na ten moment.

Wypowiedź numer dwa:
kisio pisze: Na zawodach 81km z przewyższeniem 2900, gdzie miałem pod koniec spory kryzys, musiałem się zatrzymać żeby porządnie się nawodnić i chwilę potem przespacerowałem wyszło mi średnio 6:47. Na Rzeźniku 7:53. Więc nie do końca od dystansu spada, raczej od relacji do metrów w pionie.
Przy czasie 7:53 na km w Rzeźniku to wychodzi czas w okolicy 10 h , czyli w zależności, w którym roku bigłeś jak teraz to jesteś w pierwszej dwudziestce, a w 2013 to zahaczasz o pierwszą dziesiątkę. Peletonem to ja bym tego nie nazwał. :sss:
Niestetyvw tym :-P wiec koncowka dziesiatki trzeciej :-P ponad 50 osob przede mna to dla mnie ogon peletonu :-) i nie uwazam zeby to byl jakis mega wyczyn, czy mega cisniecie.. lecielismy od poczatku do konca na totalnym luzie. Pamietalem Rzeznika jako.mega stromy i trudny bieg z pierwszego podejscia a okazalo sie ze wcale nie taki stromy :-) wyskalujcie.sobie profil B7D wzhledem rzeznickiego to zobaczycie cala praede o jego trudnosci. Na profilu ta szutrowa.mega plaska.droga przed wierchomla wyglada jak.mega podbieg :-)
Awatar użytkownika
kamilv
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:53
Życiówka w maratonie: 3:40:00

Nieprzeczytany post

kisio pisze:wyskalujcie.sobie profil B7D wzhledem rzeznickiego to zobaczycie cala praede o jego trudnosci. Na profilu ta szutrowa.mega plaska.droga przed wierchomla wyglada jak.mega podbieg :-)
...tylko że robisz ją mając już w nogach dystans więcej niż Rzeźnika :hahaha:
KomPot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,44

Nieprzeczytany post

Kiedyś robiłem sobie takie porównanie tras Chudego, Rzeźnika i Sudeckiej Setki. Dorzuciłem B7D.
Wcale ten Rzeźnik tak się nie wyróżnia. Dokładając limit 17h na całą trasę B7D to wydaje mi się jednak najtrudniejszym ze wszystkich porównywanych.

EDIT> Chudy był nieproporcjonalny. Traktujcie to oczywiście z przymrużeniem oka, tak zostało to porównanie wykonane.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
DominikM
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

KomPot pisze:Kiedyś robiłem sobie takie porównanie tras Chudego, Rzeźnika i Sudeckiej Setki. Dorzuciłem B7D.
Wcale ten Rzeźnik tak się nie wyróżnia. Dokładając limit 17h na całą trasę B7D to wydaje mi się jednak najtrudniejszym ze wszystkich porównywanych.
Ładnie porównałeś, ale z twoją analizą się nie zgodzę. Dopiero teraz widać, że Rzeźnik to rzeźnia :) Nie patrz tylko na liczby odnośnie niwelacji terenu. Popatrz, jak szybko na Rzeźniku "nabierasz" wysokości, to demoluje nogi i ducha. To znaczy, takie jest moje zdanie. Z tych 3 profili jasno wygląda, że dobrym wstępem do świata ultra byłby Chudy.
ODPOWIEDZ