ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
szelma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Gratuluję wszystkim takich świetnch wyników! :taktak: Jesteście niesamowite :usmiech:

Moje 20k w Brukseli zbliża się wielkimi krokami, a ja czuję się taka niegotowa, ech... No ale nic to - pobiegnę tak o, bez spiny, gorzej niż w zeszłym roku chyba nie będzie - oby :hahaha: Teraz próbuję jeszcze kupić sobie nerkę do biegania, bo pogoda jest mało kurtkowa i brakuje mi kieszeni na ten tysiąc pierdół, które muszę ze sobą mieć. Takie coś znalazłam i nawet mi się podoba: FlipBelt - wygląda na to, że nie podjeżdża do talii, co chyba jest standardem przy wszelkich pasach i paskach oraz kobiecej figurze, hmmm :niewiem:
PKO
ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

szelma będę trzymać kciuki, za Twoje 20 km! Pasek fajny, ciekawe, czy wygodny, bo jest szeroki na całej długości i pewnie dość mocno grzeje. Widziałam cienkie, elastyczne paski z rozciągliwą kieszonką i może jak trochę potanieją, to się skuszę. Mój zapinam w talii i wtedy trzyma się stabilnie. Mam jeszcze jeden wynalazek z miejscem na bidon, nadaje się tylko na biodra, ale biegam w nim rzadko, w wielki upał.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

wczoraj widziałam fajny pasek rozciagliwy w 4F za 29,90
;-)
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
Gryzzelda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szelma, ja kupilam sobie te saszetke i jetem bardzo zadowolona http://planetrunning.pl/KLEVABAG3
tylko w lutym byla o polowe tansza! :szok:

Matika, gratuluje nowej zyciowki! :)

Ja calkiem zapomnialam ze wczoraj byl ten bieg Wings for Life. Slabo go jakos reklamowali tutaj. Za to dzisiaj wszedzie w gazetach trabia, ze najlepsza kobieta byla 19-latka z sasiedniego miasta, przebiegla 55 km i jeszcze nigdy w zyciu tyle nie przebiegla :)
jesli w przyszlym roku znowu beda to tutaj organizowac to chyba sie zapisze, widzialam ze najslabsi zawodnicy odpadali po 6-7 km a tyle to dam rade i wstydu nie bedzie :oczko:
Awatar użytkownika
szelma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gryzzelda, widziałam tę saszetkę, ale tutaj jest nie do dostania, a ja chcę mieć coś na już - a na pewno na tych 20k :zero:

U nas Wings for Life było bardzo reklamowane - wszędzie plakaty wisiały, w radio i w TV reklamy były. Ale miejscówka średnia dla mnie, więc nie pojechałam. A do reklamy tutaj przyczynił się też pewnie taki traithlonista, który miał parę lat temu wypadek na rowerze i jest sparaliżowany - angażuje się w takie akcje i temat jest dość znany w BE.
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trochę wczoraj oglądałam WFR, ale musiałam wyjść akurat jak nasz był na 44 km.
Ta 19to latka z 55 km :orany:
A ile ubiegli najwięcej? Coś nie mogę się dogrzebać informacji, albo już ślepa całkiem jestem.

Fajna formuła biegu, chciałabym w nim wystartować, tylko trochu mam daleko do Poznania. No a ile ja tam przebiegnę, zanim mnie dogonią :lalala: No ale cel fajny.

Ale przede wszystkim, podoba mi się formuła "uciekania".
takie to mi się wydaje naturalne i ekscytujące. Przynajmniej wiadomo w końcu, dlaczego się biegnie.
Bo człowieka coś goni. :hej:

Pewnie bym miała poziom stresu + 200 do "normalnego " przedstartowego.
Czyli jakieś 190 pulsu już na starcie :hahaha:
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

cava pisze:Ale przede wszystkim, podoba mi się formuła "uciekania".
takie to mi się wydaje naturalne i ekscytujące. Przynajmniej wiadomo w końcu, dlaczego się biegnie.
Bo człowieka coś goni. :hej:
a ja wlasnie tego nie czuję... nie umiałabym tak biec, znaczy sie dobrac tempa. uciekam, czyli biegnę od początku na maksa, czyli po 5 km padam na twarz, a potem tylko się czołgam ;-) Ja tam muszę mieć jasno wyznaczony cel - biegnę x km, a nie bliżej niesprecyzowany dystans.
Obrazek
Awatar użytkownika
Gryzzelda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Matika, ale mozesz sobie zaplanowac jaki dystans chcesz pobiec i sobie do nigo obliczyc tempo. Jest specjalny kalkulator na stronie internetowej :)
Cava, jesli w przyszlym roku znowu to zorganizuja w Stavanger to przylatuj, jak odpowiednio wczesnie kupisz bilety to wyjdzie taniej niz PKP do Poznania :hahaha: i pokulamy sie razem.
Jesli chodzi o wyniki swaitowe to z kobiet to wlasnie ta norweska dziewuszka przebiegla najwiecej (55 km), a z mezczyzn jakis Etiopczyk dal rade 78 czy cos.
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No ale to można wyliczyć gdzie ten samochód w jakim czasie będzie i się wpasować.
Wydaje mi się , że Ty już na tyle znasz swoje możliwości, że byłabyś w stanie dość precyzyjnie zaplanować moment w którym "zostaniesz złapana". Czyli biec z konkretnym planem na x km. :-)
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no tak tak, jasne. da się zaplanować. chociaż dla mnie to wyższa matematyka, bo jeszcze trzeba uwzględnić tempo, w jakim porusza sie samochód. tylko ideą tego biegu jest, aby pobiec jak najwięcej i jakimś żwawym tempem, a ja mam ten problem, że zawsze lecę na początku za szybko i potem już tylko liczę km do mety - a gdzie tu meta? :hahaha:
Obrazek
kasia41
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42.23

Nieprzeczytany post

Że się wtrącę,do mnie też jakoś nie przemawia formuła tego biegu,muszę wiedzieć jaki dystans mam pokonać,żeby przygotować się psychicznie,ale w formie zabawy może bym i pobiegła :niewiem:

Matika a dla Ciebie jeszcze raz Gratulacje,po pierwsze wygrałaś z Anią,a po drugie z tą dziewczyną ze swojej(naszej) kategorii wygrałaś z ogromną przewagą.Szacun :uuusmiech:
Blog viewtopic.php?f=57&t=53762

Komentarze viewtopic.php?f=28&t=53763
PaulinaJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:22
Życiówka w maratonie: 3:15:22

Nieprzeczytany post

Dziewczyny ale w tym biegu to chodziło o FUN!! I cel który był najważniejszy.
Nie żadne kalkulacje, ile, jakim tempem i gdzie nas złapie meta.
Trzeba było ruszyć i biec, a ile to juz sprawa indywidualna.
A to, że niektórzy liczyli na wycieczkę do około swiata to inna bąjka :-)
Nam to nie grozi :hahaha: :hahaha:

Ja za rok ruszam!
ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kasia41 tą Anią, z którą wygrała Ma_tika nie jestem ja:-) żeby było jasne;-) Biegam znacznie wolniej niż Ma_tika i mogę ją tylko podziwiać i zazdrościć.

Zamierzam sobie za jakiś czas sprawić kamizelkę i pakować potrzebne rzeczy do kieszeni. Dziś moje dziecko miało mniejszy zapał do hulajnogi i zrobiłyśmy razem tylko rundkę po parku. Resztę wybiegałam na stadionie. Muszę częściej tam chodzić:-)
kasia41
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42.23

Nieprzeczytany post

Aniu ja wiem,że to nie Ty:)
Blog viewtopic.php?f=57&t=53762

Komentarze viewtopic.php?f=28&t=53763
ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kasia41 to dobrze, bo gdybym miała się ścigać z Ma_tiką to bym ducha wyzionęła! Ma dziewczyna siłę w nogach i samozaparcie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ