Biegać w czapce czy nie?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Adrian26 pisze:Kolega zadał w miare rozsądne pytanie, a niektórzy widzę nie mogli się powstrzymać od napisania zlośliwości.
Jeżeli chodzi o mnie to poniżej 10 stopni zawsze ubieram czapkę. Od 10 do 13 stopni biegam w opasce. Powyżej 14 stopni w gołej glowie albo czapce z daszkiem.
a co z przedziałem -10 do zera ? :hahaha: sie stało o którym jest watek
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
PKO
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:ble:
Ostatnio zmieniony 10 gru 2013, 12:20 przez marcinostrowiec, łącznie zmieniany 2 razy.
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
SłabyBiegacz
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja mam polarową najtańszą czapkę z supermarketu, kosztowała coś ok 8 zł.
Ważne jest aby czapka nie była wełniana, musi być 100% ze sztucznych tkanin i powinna być w miarę cienka.
Czapkę zakładam przy temperaturze niższej niż 5 stopni, wtedy kiedy jest wiatr. Przy bezwietrznej pogodzie i temperaturze 5 do 0 stopni po ok 1,5km biegu jak już się trochę rozgrzeję ściągam czapkę lub podwijam ją trochę do góry tak by odsłonić uszy. Wiem, że wyglądam wtedy trochę głupio ale jest wtedy trochę lepsze "chłodzenie"
Przy temperaturach poniżej -5 stopni dodatkowo używam buff ale przeważnie po kilku kilometrach robi się gorąco i zsuwam go z twarzy lub ściągam. W buff biegałem przez cały trening dopiero przy -8, -10 stopni. ;-)
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

SłabyBiegacz pisze:Ja mam polarową najtańszą czapkę z supermarketu, kosztowała coś ok 8 zł.
Ważne jest aby czapka nie była wełniana, musi być 100% ze sztucznych tkanin i powinna być w miarę cienka.
Czapkę zakładam przy temperaturze niższej niż 5 stopni, wtedy kiedy jest wiatr. Przy bezwietrznej pogodzie i temperaturze 5 do 0 stopni po ok 1,5km biegu jak już się trochę rozgrzeję ściągam czapkę lub podwijam ją trochę do góry tak by odsłonić uszy. Wiem, że wyglądam wtedy trochę głupio ale jest wtedy trochę lepsze "chłodzenie"
Przy temperaturach poniżej -5 stopni dodatkowo używam buff ale przeważnie po kilku kilometrach robi się gorąco i zsuwam go z twarzy lub ściągam. W buff biegałem przez cały trening dopiero przy -8, -10 stopni. ;-)
nie ma czegoś takiego jak głupi wygląd są po prostu rozsądne decyzje :)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a czy jak mądry biegacz ma pieniądze a nie lubi wyglądać jak obdartus, to jednak musi biegać w tanich i podartych?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:a czy jak mądry biegacz ma pieniądze a nie lubi wyglądać jak obdartus, to jednak musi biegać w tanich i podartych?

Nie narzekaj, jest interes do zrobienia. Byle wyżebrać:
stare gacie od Hailego,
rozklapciane startówki od Bolta z czasów "zanim się dorobił" żeby były odpowiednio parszywe,
ścioraną koszulkę od Henia Szosta bo patriotą trzeba być a nie tylko snobem!

Zestaw podchoinkowy dla Prawdziwego Biegacza- poniżej 3500 peelenów bym ceny minimalnej na All nie puściła. :)))
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02

Nieprzeczytany post

A to wersja hipsterska rozumiem, niby taka tam taniocha ale 3500 zestawik kosztuje ...
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:ble:
Ostatnio zmieniony 10 gru 2013, 12:20 przez marcinostrowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mokra czapka zwyczajnie oznacza przegrzanie łba. Trzeba założyć coś lżejszgo, tj czapkę z daszkiem. Ja mam zwykłą Rogelli i nie pamiętam by kiedykolwiek sucha była, zwykle jest tak samo wilgotna/mokra, ale człowiek odczuwa, kiedy jest za gorąco czy tez zimno i musi dołożyć lub zdjąć.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marcinostrowiec pisze: najlepiej sie biega w starych wytarganych rzeczach, nowa rzecz układa sie do ciała i psychiki dopiero po jakims czasie, chodzi mi o to ze na lini startu zwykle stoja obdartyusy a na końcu stawki modele prosto ze sklepu zwóciłes na to uwage bo ja tak
najlepiej sie biega w starych wytarganych rzeczach... Tobie. mnie się biega najlepiej w nowych.

nowa rzecz układa sie do ciała i psychiki dopiero po jakims czasie... Tobie. ja kupuję rzeczy już ułożone do psychiki.

na lini startu zwykle stoja obdartyusy a na końcu stawki modele prosto ze sklepu zwóciłes na to uwage bo ja tak.

nie, nie zwóciłem. ale gdyby nawet tak było: rozumie, ze z tyłu stawki stoją sami pozerzy tak? jak ktoś jest wolniejszy to znaczy, że nadrabia sobie braki ubraniem?

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

obdartusy ;-)
Awatar użytkownika
STI
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:Ja kupuję rzeczy już ułożone do psychiki.
Jedyną rzeczą ułożoną do psychiki są, moim zdaniem rzeczy bawełniane, które z wiadomych względów odpadają. Wszystko inne to mniejszy lub większy gwałt na ciele.
Qba Krause pisze:ale gdyby nawet tak było: rozumie, ze z tyłu stawki stoją sami pozerzy tak? jak ktoś jest wolniejszy to znaczy, że nadrabia sobie braki ubraniem?
Coś w tym jest, Jakubie, chociaż bardziej widziałbym w tym umiejętność czerpania przyjemności z treści a nie z formy, zaufania do własnego ciała i jego możliwości. Buty bez skarpetek plus spodenki, własnoręcznie ucięte, im więcej biegane - tym lepiej. Mówi Ci to coś ;) ?
Żeby biegać, trzeba biegać.
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jedno i drugie da się pogodzić....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

coś STi nie wyszło z formatowaniem posta? bo nie wiem co w końcu jest twoją wypowiedzią?

i musisz wytłumaczyć prościej, bo nie rozumiem, przepraszam. serio, bez szydery.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
STI
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Qba, teraz chyba jest w porządku z formatowaniem.

Rozumiem, że bez szydery, ale powiedz mi czego nie rozumiesz. Też bez szydery z mojej strony.
Żeby biegać, trzeba biegać.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ