Grzesiek - vox populi

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

andy_czarny
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Masz duzo czasu dasz rade a grudzien szybko zleci...
Pozdrawiam
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Najbardziej mnie martwi, że strasznie się rozleniwiłem przez to. Nie wyobrażam sobie na dzień dzisiejszy, że wstaję przed 6 i lecę biegać :(
kaems
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49,39

Nieprzeczytany post

To wyobrażaj sobie, że przychodzi 22 a ty po dniu pracy przebierasz się wreszcie i masz dwie godziny ciszy, spokoju i relaksu tylko dla siebie. Żadnych nerwów, użerania się z klientami, pracownikami, cholernymi "XXX" (tu wstaw pracowników jakiegoś działu - np. marketingowców), żadnego myślenia o US i ZUS. Tylko bieg - przez godzinę czy dwie, zależy od ciebie.
Powinno działać chyba na wszystkie grupy zawodowe - jak masz dzieciaki to nawet podwójnie :)
Moje boje : viewtopic.php?f=27&t=37968

Komentarz do bloga: viewtopic.php?f=28&t=37969 :)
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na początek powrotu pewnie tylko wieczorne mi zostanie, to fakt :) Chociaż kostka będzie pewnie marudzić: na kiego Ci wieczorne? :hahaha:
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53:45

Nieprzeczytany post

kaems pisze:To wyobrażaj sobie, że przychodzi 22 a ty po dniu pracy przebierasz się wreszcie i masz dwie godziny ciszy, spokoju i relaksu tylko dla siebie. Żadnych nerwów, użerania się z klientami, pracownikami, cholernymi "XXX" (tu wstaw pracowników jakiegoś działu - np. marketingowców), żadnego myślenia o US i ZUS. Tylko bieg - przez godzinę czy dwie, zależy od ciebie.
Powinno działać chyba na wszystkie grupy zawodowe - jak masz dzieciaki to nawet podwójnie :)
nie wiem jak Grzesiek, ale o tej 22 to ja już padam z nóg i mi się oczy same zamykają po kolejnym intensywnym dniu, więc bieganie to najpóźniej o 20.30 żeby zacząć ;)
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Paweł, różnie bywa. Fakt, że w "reżimie" najfajniej biegało mi się rano, wieczorem kąpanie i usypianie Jaśka (potem także Hani), prysznic i łóżko z książką albo lapkiem. Ale życie weryfikuje plany, z czasem lepiej było organizować się na wieczór, jak maluchy spały...
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 57

Nieprzeczytany post

U mnie podobnie jak u Pawła najpóźniej o 20.30 staram się zaczynać bieganie ale owszem bywało już później...... a jeden z nich to był jednym z moich najprzyjemniejszych treningów.... zacząłem o 22.00 w zimie przy minus ok. 7-8 stopni księżyc, cisza na wiosce a w lesie to już była bajka.
Obrazek
kaems
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49,39

Nieprzeczytany post

U mnie jest tak, że rano chłopaki do szkoły/przedszkola, żonę do pracy i zaczynają mi się telefony/skajpaje. Do 14 projekty, później chłopcy ze szkoły i przedszkola, obiad, znowu projekty, kolacja już całą rodzinką, kąpanie maluchów i jak już wszyscy w łóżkach to godzina - dwie biegania. Po powrocie co pilniejsze projekty jeśli w czasie biegania coś przyszło i tak o 2-3 spać (pracuję na obu półkulach więc zdarza się, że i w nocy trzeba). CZASAMI w soboty czy niedziele coś się uda w dzień ale wiem, że chłopcy woleliby ze mną ten czas spędzić więc z reguły też nocka pozostaje :)
W sumie dlatego właśnie przestałem kajcić - nie było nawet cienia szansy wybrać się na lotnisko.
Moje boje : viewtopic.php?f=27&t=37968

Komentarz do bloga: viewtopic.php?f=28&t=37969 :)
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja regularnie biegam dopiero jak małego położę spać - czyli sam początek biegu wypada koło 21-22. Biega się wyśmienicie :)
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:49
Życiówka w maratonie: 2:58:50

Nieprzeczytany post

Widzę, że ja jestem odmieniec :). Ja w tygodniu zaczynam ok 4.15 w weekend ok 6 rano. Dla mnie idealnie.
Po treningu mam cały dzień do dyspozycji. Młodszego spokojnie przed 7 do świetlicy odstawiam, a sam na 7 do pracy rowerkiem jeżdżę.Rano cisza i spokój - ruch zerowy więc biega się świetnie i potem przez cały dzień człowiek jest na 'wyższym poziomie energetycznym' :)
Fakt, że grzecznie przed 23 leżę w łóżku.
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!

Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sosik - jak rowerkiem jeździsz to może się gdzieś mijamy po drodze - bo ja do pracy codziennie na ok 7-mą zawijam. Na endo masz moją traskę (w tym roku już 3k tak zrobiłem)
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:49
Życiówka w maratonie: 2:58:50

Nieprzeczytany post

Tomasir - nie ma szans. Ja mam 2 km do pracy (zahaczając o szkołę młodszego) i to w rejonie Wielickiej / Teligii / Kurczaby.

Grześ jak tam noga. Próbowałeś coś już truchtać?
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!

Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wczoraj na rowerku jedynie pokręciłem na siłowni pół godziny.
A truchtałem dwa razy, po 300m, ale to tak do sklepu, nawet nie w obuwiu biegowym :hahaha:
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a jak postępy z nogą - lepiej już?
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak będzie czas - ale przygotowania świąteczne każą wątpić, to mógłbym nawet w weekend wyskoczyć na parę km truchtania. Tylko, póki co, w opasce elastycznej zawsze. Kostka tak dziwnie, czasem spuchnie lekko na 2 dni, ale altacetem od razu idzie to zbić. Ogólnie dziś byłem znów u orto, obejrzał stopę, w jednym tylko miejscu (zewnętrzna strona stopy, tak pod kostką w stronę palców) lekko boli przy naciskaniu (ból typu naciskanie na siniak), dwa dni temu było spuchnięte, a dziś nic nie było widać. Więc... odpukać... będę próbował pomalutku.
ODPOWIEDZ