nimfa_blotna - komentarze :)

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

nimfa_blotna
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

@ dobeer: a wyobraź sobie, że zakupie sobie specjalnie w tym celu worek na kapcie rodem z podstawówki i zawieszać będę na najwyższym drzewie, co będzie z kupy śniegu wystawało; ale serio serio już sama nie wiem czy buty czy co, w sumie dziś dyskomfort niewielki, ale był, ale z drugiej strony to nogi mocno dostały w kość w Taterach....

@ nevlee: zimy się nie boję :) Zimą zaczynałam, na zimę czekam. Już się nie mogę doczekać biegu w śniegu, oszronionych drzew.... A co do zawodów... jak już się trochę w bieganie wkręciłam, to odkryłam, że ktoś wymyślił coś takiego jak biegi górskie, na które się natychmiastowo zafiksowałam :P. Krótko to jednak trwało, bo jak już zaczęłam się w te górki nieśmiało zapuszczać, to odkryłam, że najlepiej mi tam samej :D. I jeszcze parę rzeczy mnie zdemotywowało. Szczerze mówiąc na zawody takie uliczne 5 czy 10 nie mam ochoty. Może to się kiedyś zmieni... a może nie. Ale np rozważam Półmaraton Żywiecki, bo piękna trasa; i jechaliśmy sobie nią kiedyś i sobie zamarzyłam, coby ją przebiec, ale za bardzo nie ma jak bo tiry na plecach, a za parę dni mi chłop mówi, że tam w marcu półmaraton biega. Więc to chyba znak i może pobiegnę :).
Obrazek

BLOG: viewtopic.php?f=57&t=36443
KOMENTARZOWNIA: viewtopic.php?f=28&t=36495
New Balance but biegowy
dobeer

Nieprzeczytany post

To jak kupisz i ja to zobaczę, to obiecuje - tu i teraz, że pobiegnę z tobą boso po śniegu. Howgh!
nimfa_blotna
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dobeer, hartuj stópki ;)
Obrazek

dobeer

Nieprzeczytany post

No, już smaruje smalcem, bo ostrą zimę zapowiadają :P
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 57

Nieprzeczytany post

Na początku witam serdecznie biegaczkę z Beskidu Sląskiego :) ....chciałbym napisać że wita sąsiad z Beskidu Żywieckiego ale od nastu lat tak wyszło że stety czy niestety z Opolszczyzny ;)
nimfa_blotna pisze:....... Ale np rozważam Półmaraton Żywiecki, bo piękna trasa; i jechaliśmy sobie nią kiedyś i sobie zamarzyłam, coby ją przebiec, ale za bardzo nie ma jak bo tiry na plecach, a za parę dni mi chłop mówi, że tam w marcu półmaraton biega. Więc to chyba znak i może pobiegnę :).
kiedyś często rowerem jeździłem wokół jeziora ale to było dawno.... nie było tak jeszcze źle z samochodami ;) .... teraz mam marzenie przebiec tę trasę i prędzej czy później na pewno mi się to uda.... czego również Tobie życzę....... tak więc być może do zobaczenia na zawodach...... a do bloga też będę zaglądał co by sprawdzić jak forma rośnie :)
Obrazek
nimfa_blotna
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

hej acer :) trasa faktycznie warta przebiegnięcia, choć jeszcze chyba ładniej jest wokół Międzybrodzkiego :) i w ogóle to szkoda, że ten bieg nie jesienią, taaaakie są teraz kolory!!!!!!!!!
Obrazek

dobeer

Nieprzeczytany post

Na googlach faktycznie widać, że trasa blisko leci. W stronę Mesznej nie da się gdzie uciec? Znaczy wiem, że przejście drogi na Szczyrk to jest wyzwanie, ale za nią to chyba już całkiem fajnie i krzywizna horyzontu bardziej satysfakcjonująca. A i jak człowiek się zamyśli w trakcie biegania, to nawet nie zauważy kiedy przez Magure na Klimczok wpadnie ;) Tak więc widzisz dzioucha, zamiast rozpatrywać emigracje, trzymaj się swojego kawałka podłogi!
nimfa_blotna
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

no trzymam się, trzymam i na razie puszczać nie zamierzam
ale wiesz, demolują mi krainę dzieciństwa, gdzie się uczyłam strzelać z łuku, miałam domek na drzewie i łapałam żaby w stawach :P więc niepocieszona jestem
Obrazek

dobeer

Nieprzeczytany post

Eeeee, nie należy tego rozpatrywać w kategoriach demolowania, ot, nic nie stoi w miejscu tylko się zmienia. Może przerażać tępo zmian, no ale kiedyś jak się uczyłaś strzelać z łuku to pewnie i dwa miesiące wakacji, które dziś przelatują jak mgnienie oka, wtedy trwały prawie wieczność.
Ja jak odwiedzam swoich, też za każdym razem chodzę jak po obcej wsi. Do lasu ostatnio polazłem, wiedziałem gdzie prowadzi ścieżka, ale drzewa zupełnie inne, przez ponad 20 lat pozmieniały się i polanki i miejscówy na szałasy. To se ne vrati. Ale to nowe wcale nie musi być złe. Co ty jeszcze nigdy po ekspresówce nie biegałaś? ;)
nimfa_blotna
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Biegałam, tylko po takiej niedorobionej jeszcze :P
Obrazek

dobeer

Nieprzeczytany post

Ja wiedziałem, że z tego bosego biegania to same problemy tylko będą. Stopa pozbawiona ograniczeń, wykroczyła rozmiarowo poza europejskie standardy i teraz ją krew zalewa jak ma się cisnąć. I teraz masz babo placek, jak sobie piwa nawarzyłaś to teraz trzeba to wypić (co w sumie nie jest takim głupim pomysłem ;-) ).
dobeer

Nieprzeczytany post

No w kooooońcuuuuu. Ile to można czekać na jakieś ślady aktywności? Już nawet miałem odejść od monitora i sam się przebiec ;)

No a jak tak dalej pójdzie i zamiast co drugi dzień po dyszce za to z Bożej łaski tylko raz na tydzień buty przewietrzysz, to całkiem zamulejesz tej jesieni. A tu ultrasy po górkach bez przygotowania, to moja droga, tylko w książkach supermeny biegają (no i ewentualnie cuda majowe) ;)
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no właśnie, wyglądało na to, że poważniejsza sprawa z tymi otartymi nogami;
na drugi raz zakładaj skarpetki, młoda ;)
dobeer

Nieprzeczytany post

@rubin Po tak długiej przerwie nimfa_blotna nie zasłużyła na komplementy. Szybko wykasuj to "młoda" zanim zdąży przeczytać ;)
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przerwa - dobra rzecz; gorzej z powodem do przerwy ;)
"młodą" zostawię, zawsze to będzie jakieś odniesienie :bleble:
ODPOWIEDZ