ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
kambodja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

trzymam kciukasy za startujące - dobrych czasów i świetnej zabawy :hej:
Mnie dziś zaatakowała migrena :wrr: - pewnie dlatego, że wczoraj był jeden dzień przerwy w bieganiu i tylko rowerek miejski parę kilometrów.
Zaczęłam biegać pod koniec maja 2013 i chyba się uzależniłam
PKO
ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kambodja współczuję migreny:-( Półmaraton dopiero za tydzień. Pogoda idealna do treningów. Dziś robię przerwę, ale byłam rano w parku i jest przepięknie - taka jesień mi się podoba.
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ania102 pisze:yłam rano w parku i jest przepięknie - taka jesień mi się podoba.
jest pięknie, to prawda :)
mi wczoraj udało sie wyjsc w ciagu dnia. dziecko chore, wiec nie poszłam do pracy, a po powrocie od lekarza wezwałam na pomoc babcię, a sama poszłam biegać, wyrodna matka ;-)
cudnie było - 15 st., słońce, kolorowe liście, zapach palonych liści i trawy z ogródków działkowych itp. jesienne klimaty. oby się utrzymało jak najdłużej.
dziś próbuję uskutecznić pracę zdalną...
Obrazek
Awatar użytkownika
kambodja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze:
ania102 pisze:yłam rano w parku i jest przepięknie - taka jesień mi się podoba.
jest pięknie, to prawda :)
mi wczoraj udało sie wyjsc w ciagu dnia. dziecko chore, wiec nie poszłam do pracy, a po powrocie od lekarza wezwałam na pomoc babcię, a sama poszłam biegać, wyrodna matka ;-)
cudnie było - 15 st., słońce, kolorowe liście, zapach palonych liści i trawy z ogródków działkowych itp. jesienne klimaty. oby się utrzymało jak najdłużej.
dziś próbuję uskutecznić pracę zdalną...
wyrodna matka też musi mieć odskocznię chociaż na chwilę - szczególnie gdy dziecko chore kwękające jest :taktak:
A praca zdalna przy chorym dziecku to też niezłe wyzwanie jest przerabiałam :lalala:
Pogoda faktycznie marzenie - nawet wieczorami jest baaaardzo przyjemnie i dość ciepło - we wrześniu był ziąb niezły z deszczami a teraz bez wiatru i deszczu - cudnie się biega. Mi się może uda jutro z rana wyskoczyć i skorzystać z tej jesieni za dnia a nie tylko wieczorami.

ja się zapisałam na bieg charytatywny za tydzień w niedzielę http://przegonicraka.pl/ na 5k - wygląda fajnie - całe wpisowe idzie na fundację, koszulki wyglądają ok, ludzi nie będzie full (limit 1500) mają być dmuchańce dla dzieciaków więc M z latoroślami się nie wynudzą :hahaha:
Mi ta migrena to tak dziwnie wygląda - chyba mnie coś próbuje złapać jakieś choróbsko - w pracy sporo osób kicha, ale chyba się nie dam :spoko:
Zaczęłam biegać pod koniec maja 2013 i chyba się uzależniłam
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

franklina pisze:fajnie maja dziołchy :echech: :hejhej: zazdraszczam...i spotkania i biegu -oby szybko nam tu fotki dostarczyły!!!

A ja miałam jutro na BBL isc na test coopera i nie wiem...kombinuje kogos do Mlodego :spoczko: I nawet bieg jakis u nas organizuja charytatywny.Nie ma czasów ,nie ma wygranych-sa cegiełki na rzecz schroniska dla zwierzat.Miały byc Karwiny-moze chociaz na pocieszenie uda sie w mojej miescinie?...

cavcia ale Ty biegniesz u siebie? Zycze Ci powodzenia :taktak: trzymam kciukasy :taktak:
No biegnę, smutno mi będzie, ale na osłodę przetestuje nowe butki.
No i pięknie jest faktycznie, pogoda jak marzenie a w lesie już kolorowo. :-)
Stara Dama
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cava, w takim razie powodzenia i rekordów.

U nas w niedziele jest bieg poparcie dla wolnej Białorusi na 5 km, ale nie wiem czy się wybiorę. Na BBL chyba też nie pójdę, bo mogłabym pobiec test Coopera, ale w normalnych warunkach a nie po godzinie szybkiej rozgrzewki i męczących ćwiczeń, kiedy będę miała wszystkiego dość. Wiem, że biegam wolno i nie potrzebuję do tego testów.
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Stara Dama pisze:Wiem, że biegam wolno i nie potrzebuję do tego testów.
oj tam oj tam :) Tu nie chodzi o potwierdzenie, że biegasz wolno. Tylko jak sobie zrobisz kolejny test na wiosnę, to będziesz miala porównanie, że jest lepiej :) Ja "testowalam sie" w maju i z jednej strony jestem ciekawa czy teraz byloby szybciej (wydaje mi sie, ze tak, szczegolnie ze wtedy byl upal), ale drugiej wole zrobic normalny jutrzejszy trening. Raczej nie powinno byc tak, ze najpierw Was wymecza treningem, a potem test. Przed testem tylko standardowa rozgrzewka.
Obrazek
Stara Dama
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To co dla wszystkich jest standardową rozgrzewką, dla mnie jest wymęczeniem. :hahaha: Taka sytuacja była przy teście na 1000 metrów. Jak przyszło do biegania na czas, to nie miałam już sił.
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Stara Dama pisze:To co dla wszystkich jest standardową rozgrzewką, dla mnie jest wymęczeniem. :hahaha: Taka sytuacja była przy teście na 1000 metrów. Jak przyszło do biegania na czas, to nie miałam już sił.
dlatego nie lubię zajęć zorganizowanych. wolę robić wszystko na swój sposób, a nie że ktoś mi narzuca jakieś tempo i mówi, że teraz to, a potem tamto, a w ogole to tętno musi byc nie wieksze niż :)
Obrazek
5_monika
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

nie słyszałam o tm biegu "przegonić raka" i tylko 5 km, dla początkujących super ! :usmiech:
i na tą chwilę jest jeszcze dużo wolnych miejsc, oczywiście przewaga kobiet biegnących :spoczko: :hej:
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

5_monika pisze:nie słyszałam o tm biegu "przegonić raka" i tylko 5 km, dla początkujących super ! :usmiech:
i na tą chwilę jest jeszcze dużo wolnych miejsc, oczywiście przewaga kobiet biegnących :spoczko: :hej:

To jest chyba jakas seria biegów, bo to biegłam w kwietniu w Gdańsku.
Bardzo był fajny bieg i warto iść wcześniej a potem zostać dłużej, bo przynajmniej w Gdańsku była masa atrakcji okołobiegowych.
I sporo całkiem serio tematów dla kobiet. Były np. stoiska gdzie były atrapy piersi i personel medyczny uczył na nich jak się badać. Koleznaka mówiea mi potem, ze mieli atrapę ze sztucznymi guzkami i mozna było się nauczyć jak taki skutecznie wymacać.
Trochę straszn, ale chyba warto popróbować na atrapie.
Potem były jakieś chyba odczyty czy coś prowadzone przez stoarzyszenie amazonek. No dużo się działo.
ja oczywiście wpadłam i wypadłam jak ten dzik, ale za rok jak też będzie, to sobie zarezerwuję dużo więcej czasu, przyjadę wcześniej, zostanę po biegu dłużej.
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

bylam na bblu,zaliczylam KÓpera :hej:
2510m :bum: no to chyba tak w normie?bez szalenstw ale i nie na dnie?
Obrazek
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

edzia jak tam samopoczucie przed jutrem?Zycze powodzenia i rekordów!
A masz juz na oku jakąs POŁÓWECZKĘ dla nas na wiosne? :hej:
Obrazek
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Franklina, ja bym powiedziała, że to bardzo, bardzo dobry wynik, znacznie powyżej średniej :)
o
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wilma no kocham cie :hej: masz tak myslec :bum: :ble:
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ