Jak nosicie czujnik tętna/czy ja jestem upośledzona?

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
zu.zu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A nie wiem. :bum: Tu jest za 170 zeta, pewnie można i taniej gdzieś wyszarpać. Czyli pi razy oko tyle co mój drapieżny panaszek. :oczko:

Nie lubisz pancerników? Ja uwielbiam. Nie cierpię uczucia jak mi części ciała eee...żyją własnym życiem, że tak powiem. Najchętniej bym się cała skompresowała i pouciskała, żeby mi nic nie zwisało/skakało/dyndało/powiewało itd. :hejhej:

To w czym biegasz?
New Balance but biegowy
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mój biust sam w sobie jest niewielki i skompresowany :ble:
W miękkich stanikach biegam.
Ale kupiłam sobie ostatnio bardziej obciskający, "porządny" Nike, ale na myśl o bieganiu w tym w upał, lekko mi słabo. Sama ta tkanina nie nadaje się na lato, a jeszcze na to trzeba założyć koszulkę :ojoj:
Obrazek
Awatar użytkownika
zu.zu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W miękkim? O, to szczerzę zazdroszczę. Po 15-tu kilometrach w miękkim biustonoszu mogłabym go (biust, nie biustonosz) sobie chyba na kokardkę zawiązać, żeby się nie majtał. Albo wpuścić w legginsy. :hejhej:
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze:Mój biust sam w sobie jest niewielki i skompresowany :ble:
W miękkich stanikach biegam.
Ale kupiłam sobie ostatnio bardziej obciskający, "porządny" Nike, ale na myśl o bieganiu w tym w upał, lekko mi słabo. Sama ta tkanina nie nadaje się na lato, a jeszcze na to trzeba założyć koszulkę :ojoj:
Dla mnie przy pewnych temperaturach zdecydowanie koszulki zakładać nie trzeba, różnica jest ogromna.
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

strasb pisze:Dla mnie przy pewnych temperaturach zdecydowanie koszulki zakładać nie trzeba,
eeee... i tak w samym biustonoszu? na wakacjach, po plaży - czemu nie. w innych okolicznościach - no way.
Obrazek
Myszu
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Hej! Mam ten sam problem z paskiem premium od Garmina po przebiegnięciu półmaratonu spływam krwią :-(. Przy starym pasku tym twardym nie było problemu. To chyba wada Garminów teraz na treningach nie zakładam paska bo mam już blizny :-(.
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze:
strasb pisze:Dla mnie przy pewnych temperaturach zdecydowanie koszulki zakładać nie trzeba,
eeee... i tak w samym biustonoszu? na wakacjach, po plaży - czemu nie. w innych okolicznościach - no way.
Jak sama zauważyłaś takie sportowe staniki to niezłe pancerniki i bliżej im do topu niż do bielizny. Rozumiem, że nie każdy musi się tak czuć komfortowo, podałam tylko jako opcję. Ewentualnie polecam na wierzch luźną siatkową koszulkę bez rękawów. Mam taką z New Balance, dużo chłodniej niż w typowym biegowym Tshircie.
Awatar użytkownika
kejt7
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak, mam dokładnie ten czujnik Garmina

@zu.zu- no z tym stanikiem to ładna rzeźnia! wrzucaj fotki:)

Ten model z wpinanym czujnikiem jest ciekawy, ale niepokoi mnie to, że wciąż jest praktycznie w tym samym miejscu, więc istnieje prawdopodobieństwo, że znów będzie robił krzywdę.

Jestem podłamana trochę tym, bo tak strasznie chciałam tego Garmina, w końcu małż najkochańszy mi kupił i tak strasznie się nim jarałam. A teraz patrzy na te szramy i mówi "tyle kosztował i do dupy?" hehe.
Awatar użytkownika
kejt7
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

strasb pisze:
Ma_tika pisze:
Jak sama zauważyłaś takie sportowe staniki to niezłe pancerniki i bliżej im do topu niż do bielizny. Rozumiem, że nie każdy musi się tak czuć komfortowo, podałam tylko jako opcję. Ewentualnie polecam na wierzch luźną siatkową koszulkę bez rękawów. Mam taką z New Balance, dużo chłodniej niż w typowym biegowym Tshircie.

mega polecam koszulki NB ice mają funkcję chłodzącą i są leciutkie jak piórko http://www.newbalance.pl/katalog-produk ... 08dzb.html (kupiłam na przecenie za 69 zł)
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kejt7 pisze:Jestem podłamana trochę tym, bo tak strasznie chciałam tego Garmina, w końcu małż najkochańszy mi kupił i tak strasznie się nim jarałam. A teraz patrzy na te szramy i mówi "tyle kosztował i do dupy?" hehe.
Garmin na pewno ciagle jest fajny i warto sie nim jarac ;-) Olej tylko pomiar tętna na każdym treningu. Potrzebujesz tego? Poczekaj aż to się wygoi, a potem zakładaj raz na jakiś czas.
Obrazek
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kejt7 pisze: mega polecam koszulki NB ice mają funkcję chłodzącą i są leciutkie jak piórko http://www.newbalance.pl/katalog-produk ... 08dzb.html (kupiłam na przecenie za 69 zł)

Ja też! :-)
Mam właśnie taką i jest to objawienie!

W niej jest chłodniej niż w innych koszulkach o wiele mniej zabudowanych bo tylko na ramiączka.
Najlepszy ciuch biegowy jaki mam.

Mam jeszcze ich (NB) rybaczki 3/4 i też są bardzo dobre - no ale to akurat bez odniesienia do upałów, bo czarne gatki niżej kolan, to raczej w ogóle nie jest ciuch do biegania przy takiej pięknej pogodzie.
Myszu
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze:
kejt7 pisze:Jestem podłamana trochę tym, bo tak strasznie chciałam tego Garmina, w końcu małż najkochańszy mi kupił i tak strasznie się nim jarałam. A teraz patrzy na te szramy i mówi "tyle kosztował i do dupy?" hehe.
Garmin na pewno ciagle jest fajny i warto sie nim jarac ;-) Olej tylko pomiar tętna na każdym treningu. Potrzebujesz tego? Poczekaj aż to się wygoi, a potem zakładaj raz na jakiś czas.
Dokładnie tak ja zakładam pasek tylko na zawody i jakieś mega ciężkie treningi a sam Garmin super sprawa :-)
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

Myszu pisze:Dokładnie tak ja zakładam pasek tylko na zawody i jakieś mega ciężkie treningi a sam Garmin super sprawa :-)
Sprawę ocierania trzeba rozwiązać i tak, choćby ze względu na te zawody i mega ciężkie treningi. Rozwiązań podano kilka, myślę, że któreś okaże się skuteczne.

Rejestracja tętna na zwykłych treningach to też dobra sprawa, bo można sobie po np. kilku miesiącach porównać 2 podobne treningi i zobaczyć, jak się zmieniła w tym czasie praca serca.
Awatar użytkownika
kejt7
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No popróbuję tych sposobów, a chciałabym jednak rejestrować tętno teraz przez kilka tygodni, na moim etapie to dla mnie ważne. Z resztą jak mam pulsometr, to czemu miałabym go nie używać:)
bjakbiedronka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mnie niestety latem obciera wszystko. Mam staniki shock absorber, ale jak się nie wysmaruje od dołu do góry wazeliną, to obetrą mnie i one i spodenki (w kroku). Niestety taki mój urok. Więc pasek od pulsometru leży w szafce, bo nie mam ochoty sie pozacierac. Ostatnio poszłam na trening bez smarowania i po 11 km taka rana mi sie pod biustem zrobiła (teoretycznie stanika tam nie było), ze "slimaczyć" się przestala dopiero po tygodniu smarowania bepantenem:( Niestety biust mam spooory więc nie mogę sobie pozwolic na niezabudowane staniki. Inaczej- jak już tu ktoś napisal- biust na kokardki albo w legginsy:D
ODPOWIEDZ