Warszawa, Agrykola, sobota, 8:30
- beata
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
No i nareszcie wiosna, sezon wiosenny - ze sporym poślizgiem - ale w końcu zainaugurowany !
Dziękujemy wszystkim za dzisiejsze zajęcia, pogoda dopisała, frekwencja również .
Mam nadzieję, że wszyscy zadowoleni, i trochę zmęczeni .
Zapraszamy serdecznie za tydzień !
Dziękujemy wszystkim za dzisiejsze zajęcia, pogoda dopisała, frekwencja również .
Mam nadzieję, że wszyscy zadowoleni, i trochę zmęczeni .
Zapraszamy serdecznie za tydzień !
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Wrzuciłem linki do filmików:
http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=15&id=5118
Niektóre sie jeszcze konwertują, nie miałem czasu na opisanie zawodników, ale wrócimy do tego
http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=15&id=5118
Niektóre sie jeszcze konwertują, nie miałem czasu na opisanie zawodników, ale wrócimy do tego
-
- Rozgrzewający Się
Dzień dobry!
Jestem początkująca biegaczką i nastrajam się do przyłączenia do treningu BBL na Agrykoli, ale chciałabym spytać ile zwykle trwa taki trening?
Muszę o określonej porze zwrócić domownikom samochód
Pozdrawiam
Ania
Jestem początkująca biegaczką i nastrajam się do przyłączenia do treningu BBL na Agrykoli, ale chciałabym spytać ile zwykle trwa taki trening?
Pozdrawiam
Ania
- beata
- Ekspert/Trener
Prostuje, ale nie ląduje na pięcie, tylko na śródstopiu. Czyli w ostatnim momencie tę nogę jednak delikatnie w kolanie ugina (tu tego nie widać, bo trwa faza lotu). Lądując na śródstopiu przygotowuje się do dynamicznego odbicia i zrobienia kolejnego, długiego kroku .Buniek pisze: Bekele, niejednokrotnie podawany za wzó biomechaniczny, prostuje przednią nogę w kolanie
Przecież gdyby z tej pozycji wylądował teraz na pięcie, to by stanął w miejscu (a następnie przekoziołkował przez własną głowę ).
Witaj, zapraszamy serdecznie !aabb2004 pisze:Dzień dobry!
Zajęcia trwają około godziny, ale nie jest to szkolna lekcja od dzwonka do dzwonka, zawsze można trening skończyć chwilę wcześniej, albo też zostać dłużej . Program dostosowujemy do uczestników.
Przybywaj !
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Buniek, wg mnie to jest meta, on ma 20 sekund przewagi nad Lebiediem i po prostu już hamuje.Buniek pisze:zdjęcie z dzisiejszego Great Ireland 10k run i Bekele, niejednokrotnie podawany za wzó biomechaniczny, prostuje przednią nogę w kolanie
Spoko, dasz rade.tomi89 pisze:A jak wygląda zróżnicowanie poziomu biegowego uczestników? Dopiero zaczynam swoją przygodę z bieganiem więc zapewne będę znacząco odstawał od grupy.
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Przyjżałem się animaciom yacoola "rytm biegu" i jest tam ta faza, ktróa uchwycona jest na zdjęciu. Z tym, że ta noga nie jest wyprostowana w 100% (na zdjęciu chyba też) i nim dotknie podłoża ugnie się trochę bardziej. W każdym razie na pewno nie należy na prostej nodze lądować.
Krzysiek
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jak na Grejt Ran, to trochę wioskowo ta meta wygląda. Tamta fota jest raczej z trasy. Podobnie jak ta:Fredzio pisze:wg mnie to jest meta, on ma 20 sekund przewagi nad Lebiediem i po prostu już hamuje.
A tu z mety:
- beata
- Ekspert/Trener
To samo napisałam przecież wyżej.Buniek pisze:Przyjżałem się animaciom yacoola "rytm biegu" i jest tam ta faza, ktróa uchwycona jest na zdjęciu. Z tym, że ta noga nie jest wyprostowana w 100% (na zdjęciu chyba też) i nim dotknie podłoża ugnie się trochę bardziej. W każdym razie na pewno nie należy na prostej nodze lądować.
Niech ktoś biegnąc spróbuje wylądować na prostej w 100% nodze - lądowanie zakończy się w miejscu, wbiciem w ziemię. Żeby wykonać następny krok, stopa musi się przetoczyć, a żeby się przetoczyła, noga w momencie lądowania musi być już lekko ugięta, przygotowana do odbicia ...
- beata
- Ekspert/Trener
Kolejny tydzień powoli dobiega końca, zatem zapraszam serdecznie na nasze kolejne zajęcia, w najbliższą sobotę, o 8.30 na Agrykoli .
Do zobaczenia !
Do zobaczenia !
- beata
- Ekspert/Trener
Jak wygląda? Ano, trochę mokniemy, ale z cukru nie jesteśmy .
Tak naprawdę to jakoś bardzo poważnych opadów podczas trwania zajęć nie pamiętam, ale biegamy w każdych warunkach, bo i zawody odbywają się w każdych warunkach: dla biegacza nie ma złej pogody, bywa co najwyżej nieodpowiedni strój .
Zapraszamy już w najbliższą sobotę !
Tak naprawdę to jakoś bardzo poważnych opadów podczas trwania zajęć nie pamiętam, ale biegamy w każdych warunkach, bo i zawody odbywają się w każdych warunkach: dla biegacza nie ma złej pogody, bywa co najwyżej nieodpowiedni strój .
Zapraszamy już w najbliższą sobotę !
- beata
- Ekspert/Trener
Dziękuję serdecznie wszystkim za dzisiejszy trening !
Oraz dziękujemy gościom z Polic za wizytę i zapraszamy ponownie !
Do zobaczenia dziś/jutro na biegach Orlenu, a wszystkim startującym - powodzenia
Oraz dziękujemy gościom z Polic za wizytę i zapraszamy ponownie !
Do zobaczenia dziś/jutro na biegach Orlenu, a wszystkim startującym - powodzenia
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 46:30
Bylo super
Moj pierwszy raz na treningu BBL i od razu slodkosci na zakonczenie (gorace pozdro dla maniakow fotografii z Polic)
Trener Beata full pro. Jak tylko z zona sie bede dogadywal, ze zostanie rano z dziecmi (tez jej sie biegania zachcialo ), bede co tydzien ))
Pozdr!
T
PS. To ja Jarzabek, czyli gosc w jasno pomaranczowej bluzie biegowej na rozgrzewce
Moj pierwszy raz na treningu BBL i od razu slodkosci na zakonczenie (gorace pozdro dla maniakow fotografii z Polic)
Trener Beata full pro. Jak tylko z zona sie bede dogadywal, ze zostanie rano z dziecmi (tez jej sie biegania zachcialo ), bede co tydzien ))
Pozdr!
T
PS. To ja Jarzabek, czyli gosc w jasno pomaranczowej bluzie biegowej na rozgrzewce