Warszawa, Agrykola, sobota, 8:30

Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No i nareszcie wiosna, sezon wiosenny - ze sporym poślizgiem - ale w końcu zainaugurowany :hej: !

Dziękujemy wszystkim za dzisiejsze zajęcia, pogoda dopisała, frekwencja również :hej: .
Mam nadzieję, że wszyscy zadowoleni, i trochę zmęczeni ;).
Zapraszamy serdecznie za tydzień :hejhej: !
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Wrzuciłem linki do filmików:
http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=15&id=5118

Niektóre sie jeszcze konwertują, nie miałem czasu na opisanie zawodników, ale wrócimy do tego :)
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Obrazek
zdjęcie z dzisiejszego Great Ireland 10k run i Bekele, niejednokrotnie podawany za wzó biomechaniczny, prostuje przednią nogę w kolanie :)
Krzysiek
aabb2004
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzień dobry!
Jestem początkująca biegaczką i nastrajam się do przyłączenia do treningu BBL na Agrykoli, ale chciałabym spytać ile zwykle trwa taki trening?
Muszę o określonej porze zwrócić domownikom samochód :-)

Pozdrawiam
Ania
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Buniek pisze: Bekele, niejednokrotnie podawany za wzó biomechaniczny, prostuje przednią nogę w kolanie :)
Prostuje, ale nie ląduje na pięcie, tylko na śródstopiu. Czyli w ostatnim momencie tę nogę jednak delikatnie w kolanie ugina (tu tego nie widać, bo trwa faza lotu). Lądując na śródstopiu przygotowuje się do dynamicznego odbicia i zrobienia kolejnego, długiego kroku ;).
Przecież gdyby z tej pozycji wylądował teraz na pięcie, to by stanął w miejscu (a następnie przekoziołkował przez własną głowę ;)).
aabb2004 pisze:Dzień dobry!
Jestem początkująca biegaczką i nastrajam się do przyłączenia do treningu BBL na Agrykoli, ale chciałabym spytać ile zwykle trwa taki trening?
Muszę o określonej porze zwrócić domownikom samochód :-)
Witaj, zapraszamy serdecznie :taktak: !
Zajęcia trwają około godziny, ale nie jest to szkolna lekcja od dzwonka do dzwonka, zawsze można trening skończyć chwilę wcześniej, albo też zostać dłużej ;). Program dostosowujemy do uczestników.
Przybywaj :hejhej: !
Awatar użytkownika
tomi89
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50:09

Nieprzeczytany post

A jak wygląda zróżnicowanie poziomu biegowego uczestników? Dopiero zaczynam swoją przygodę z bieganiem więc zapewne będę znacząco odstawał od grupy.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Buniek pisze:zdjęcie z dzisiejszego Great Ireland 10k run i Bekele, niejednokrotnie podawany za wzó biomechaniczny, prostuje przednią nogę w kolanie :)
Buniek, wg mnie to jest meta, on ma 20 sekund przewagi nad Lebiediem i po prostu już hamuje.
tomi89 pisze:A jak wygląda zróżnicowanie poziomu biegowego uczestników? Dopiero zaczynam swoją przygodę z bieganiem więc zapewne będę znacząco odstawał od grupy.
Spoko, dasz rade. :)
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Przyjżałem się animaciom yacoola "rytm biegu" i jest tam ta faza, ktróa uchwycona jest na zdjęciu. Z tym, że ta noga nie jest wyprostowana w 100% (na zdjęciu chyba też) i nim dotknie podłoża ugnie się trochę bardziej. W każdym razie na pewno nie należy na prostej nodze lądować. :)
Krzysiek
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Fredzio pisze:wg mnie to jest meta, on ma 20 sekund przewagi nad Lebiediem i po prostu już hamuje.
Jak na Grejt Ran, to trochę wioskowo ta meta wygląda. Tamta fota jest raczej z trasy. Podobnie jak ta:
Obrazek

A tu z mety:
Obrazek
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Buniek pisze:Przyjżałem się animaciom yacoola "rytm biegu" i jest tam ta faza, ktróa uchwycona jest na zdjęciu. Z tym, że ta noga nie jest wyprostowana w 100% (na zdjęciu chyba też) i nim dotknie podłoża ugnie się trochę bardziej. W każdym razie na pewno nie należy na prostej nodze lądować. :)
To samo napisałam przecież wyżej.

Niech ktoś biegnąc spróbuje wylądować na prostej w 100% nodze - lądowanie zakończy się w miejscu, wbiciem w ziemię. Żeby wykonać następny krok, stopa musi się przetoczyć, a żeby się przetoczyła, noga w momencie lądowania musi być już lekko ugięta, przygotowana do odbicia ...
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Kolejny tydzień powoli dobiega końca, zatem zapraszam serdecznie na nasze kolejne zajęcia, w najbliższą sobotę, o 8.30 na Agrykoli :hejhej: .

Do zobaczenia :hejhej: !
Awatar użytkownika
tomi89
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50:09

Nieprzeczytany post

Jak wygląda BBL w czasie opadów deszczu? Trening jest odwoływany, przenoszony pod jakieś zadaszenie czy prowadzony bez żadnych zmian?
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Jak wygląda? Ano, trochę mokniemy, ale z cukru nie jesteśmy ;) :hejhej: .

Tak naprawdę to jakoś bardzo poważnych opadów podczas trwania zajęć nie pamiętam, ale biegamy w każdych warunkach, bo i zawody odbywają się w każdych warunkach: dla biegacza nie ma złej pogody, bywa co najwyżej nieodpowiedni strój :hej: .

Zapraszamy już w najbliższą sobotę :hejhej: !
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Dziękuję serdecznie wszystkim za dzisiejszy trening :hejhej: !
Oraz dziękujemy gościom z Polic za wizytę i zapraszamy ponownie :hejhej: !
Do zobaczenia dziś/jutro na biegach Orlenu, a wszystkim startującym - powodzenia :hej:
tommybox
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46:30

Nieprzeczytany post

Bylo super :taktak:

Moj pierwszy raz na treningu BBL i od razu slodkosci na zakonczenie :hahaha: (gorace pozdro dla maniakow fotografii z Polic) :hej:

Trener Beata full pro. Jak tylko z zona sie bede dogadywal, ze zostanie rano z dziecmi (tez jej sie biegania zachcialo :hejhej: ), bede co tydzien :-)))

Pozdr!

T

PS. To ja Jarzabek, czyli gosc w jasno pomaranczowej bluzie biegowej na rozgrzewce :-)
ODPOWIEDZ