Biegowy savoir-vivre

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
KarolinaP
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, co do pozdrawiania, biegam od kwietnia więc w zasadzie to początki, nie miałam pojęcia o pozdrawianiu do czasu kiedy ktoś mnie nie pozdrowił, na co odpowiedziałam pozdrowieniem, teraz mijam kilku biegaczy ale nie pozdrawiamy się, czas to zmienić ;)

btw. jeśli zdarzyło mi się, że nie odpowiedziałam na pozdrowienie to pewnie z powodu zamyślenia lub po prostu niezauważenia gestu.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
KarolinaP
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wczoraj robiąc okrążenia naokoło stadionu minęłam kilku biegaczy, dziewczyna przy pierwszym minięciu tylko spojrzała (ja się szeroko uśmiecham;)), za drugim razem też się uśmiechnęła ;) za to mężczyzna.... pierwsze minięcie - zerknięcie na mnie z poważna miną, drugie minięcie - (ja nadal szczerze zęby w uśmiechu) - już spojrzał śmielej, trzecie minięcie - już z daleka widzę piękny, szeroki uśmiech :)))) aż zachciało mi się kolejnego kółeczka, żeby sprawdzić co będzie dalej ale już był czas do domu wracać :)
Awatar użytkownika
Matthias
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W poznańskim lasku marcelińskim i na drogach biegnących do niego biegacze się pozdrawiają, natomiast biegaczki już mniej są chętne by odpowiedzieć na podniesioną dłoń!!! Ogólnie to miły zwyczaj, takie wsparcie na duchu biegnącego z naprzeciwka...
ENDOMONDO

FORUMOWY DZIENNIK BIEGOWY

KOMENTARZE

21 km - 01:27:46 (7 kwietnia 2013 r.)
10 km - 00:39:44 (12 maja 2013 r.)
5 km - 00:18:41 (4 stycznia 2014 r.)

"Bądź wytrwały. Kiedy podejmujesz się jakiegoś zadania doprowadź je do końca."
Jimmyk
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48:13

Nieprzeczytany post

KarolinaP pisze:Wczoraj robiąc okrążenia naokoło stadionu minęłam kilku biegaczy, dziewczyna przy pierwszym minięciu tylko spojrzała (ja się szeroko uśmiecham;)), za drugim razem też się uśmiechnęła ;) za to mężczyzna.... pierwsze minięcie - zerknięcie na mnie z poważna miną, drugie minięcie - (ja nadal szczerze zęby w uśmiechu) - już spojrzał śmielej, trzecie minięcie - już z daleka widzę piękny, szeroki uśmiech :)))) aż zachciało mi się kolejnego kółeczka, żeby sprawdzić co będzie dalej ale już był czas do domu wracać :)
Ciekawe co by było po 10,15,20 kółkach... ? :bum:
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Zawrót głowy :oczko:
edek103
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:10
Życiówka w maratonie: 3:36:19

Nieprzeczytany post

Zdecydownie kobiety dużo czesciej unikają kontaktu wzrokowego i nie reagują na gesty pozdrowienia. Zupełnie tak jakbyśmy przez pozdrowienie chcieli je podrywać....

Natomiast z facetami nie ma tego problemu......na 10 mijanych 9 się pozdrawia i nie ma żadnego problemu. I to jest rególa sprawdzona podczas tych kilku tysiecy km bieganych po parkach we Wroclawiu.
Awatar użytkownika
orba
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Przywitanie się podczas jazdy na rowerze czy gdzieś na górskim szlaku przychodzi samo z siebie ale juz w biegu nie jest tak łatwo. Jest tez taka kwestia ze gro osób biega ze sluchawkami na uszach i żadne "cześć" sie nie przedostanie...ale to tylko wymówka.
Awatar użytkownika
Matthias
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

orba pisze:Przywitanie się podczas jazdy na rowerze czy gdzieś na górskim szlaku przychodzi samo z siebie ale juz w biegu nie jest tak łatwo. Jest tez taka kwestia ze gro osób biega ze sluchawkami na uszach i żadne "cześć" sie nie przedostanie...ale to tylko wymówka.
Ja biegnąc w niedzielę jak zwykle pozdrawiałem współbiegaczy po moim terenie i za każdym razem na podniesioną rękę słyszałem właśnie "cześć", według mnie to bardzo sympatyczne.
ENDOMONDO

FORUMOWY DZIENNIK BIEGOWY

KOMENTARZE

21 km - 01:27:46 (7 kwietnia 2013 r.)
10 km - 00:39:44 (12 maja 2013 r.)
5 km - 00:18:41 (4 stycznia 2014 r.)

"Bądź wytrwały. Kiedy podejmujesz się jakiegoś zadania doprowadź je do końca."
Awatar użytkownika
orba
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A widzisz to nad Warta ludzie mniej otwarci. Dzisiaj jedynymi rozmownymi osobami okazali sie dwaj panowie na rowerach :hejhej:
Awatar użytkownika
Angua
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

edek103 pisze:Zdecydownie kobiety dużo czesciej unikają kontaktu wzrokowego i nie reagują na gesty pozdrowienia. Zupełnie tak jakbyśmy przez pozdrowienie chcieli je podrywać....

Natomiast z facetami nie ma tego problemu......na 10 mijanych 9 się pozdrawia i nie ma żadnego problemu. I to jest rególa sprawdzona podczas tych kilku tysiecy km bieganych po parkach we Wroclawiu.
To ja jakaś inna jestem i na jakichś dziwaków trafiam, bo to własnie ja pozdrawiam, a faceci zapatrzeni w ziemię. Ale nie powiem, czasem można wymienić szeroki uśmiech z innym biegaczem / biegaczką :usmiech:
Blogowanie
Komentowanie
Obrazek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Angua - o to to! Ja to samo zauważyłam. Od początku wszystkich pozdrawiałam bez względu na płeć jako pierwsza (no, czasem ktoś mnie prześcignął to wtedy odzrawiałam :oczko: ) i reakcje były różne. Największą olewkę zanotowałam od wyglądających na najbardziej zaawansowanych panów. Mam wrażenie, że w ogóle nie uważają mnie - laskę biegnącą w tempie 6-7/km za biegacza. :tonieja:
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co park to obyczaj, bo u mnie faceci machają sobie łapą, a kobiety oczy w dół, zacięty wyraz twarzy i wzrok spłoszonego jeża :oczko: Tak jest w Parku Szymanowskiego i na Moczydle. Chyba, że mam pecha :hej:
Awatar użytkownika
zu.zu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W takim razie Svolken, pozostaje mi jedynie żałować, że biegasz i pozdrawiasz na Moczydle Wolskim a nie Kabackim. :oczko:
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do Lasu Kabackiego czasami podjeżdżam, jak mam jakieś dłuższe wybieganie w weekend, ale tutaj jeszcze praca miesza, więc nie każdy weekend z rana jest tym właśnie :)
maksio97
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U mnie w Lasku Bródnowskim kobiety zawsze pozdrawiają, a mężczyźni - "tylko" w większości wypadków. Tak więc różnie to bywa.
BLOG KOMENTARZE
Obrazek
1 KM 3:16 5 KM 20:51
ODPOWIEDZ