buty na zimę

Awatar użytkownika
pepek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

herson pisze: ... dzięki nim ( pewnie bardziej przyczyniły się do tego notoryczne ćwiczenia ), zabiegałem swoją dawną kontuzję achillesa.
Chyba coś w tym jest (ja tak z innej beczki). Kiedyś miałem kontuzję kolana i kiedy wszystkie zabiegi fizykoterapeutyczne już nic nie dawały i lekarz sportowy wyczerpał wszystkie swoje "sztuczki" to stwierdził, że po prostu trzeba ją "zabiegać" (tzn. tę kontuzję). Wznowiłem treningi i po ok. 3 miesiącach po kontuzji nie było śladu. Później miałem jeszcze taki sam przypadek z łydką i też ją zabiegałem. Sam nie wiem jak to się dzieje :niewiem: :usmiech:
PKO
infomsp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

pepek pisze:
herson pisze: ... dzięki nim ( pewnie bardziej przyczyniły się do tego notoryczne ćwiczenia ), zabiegałem swoją dawną kontuzję achillesa.
Chyba coś w tym jest (ja tak z innej beczki). Kiedyś miałem kontuzję kolana i kiedy wszystkie zabiegi fizykoterapeutyczne już nic nie dawały i lekarz sportowy wyczerpał wszystkie swoje "sztuczki" to stwierdził, że po prostu trzeba ją "zabiegać" (tzn. tę kontuzję). Wznowiłem treningi i po ok. 3 miesiącach po kontuzji nie było śladu. Później miałem jeszcze taki sam przypadek z łydką i też ją zabiegałem. Sam nie wiem jak to się dzieje :niewiem: :usmiech:
Ja mam na to swoją teorię odnośnie adaptacji organizmu. Są przecież historie, że ludzie potrafili przeżyć w różnych ekstremalnych sytuacjach. Takie bieganie jest jedynie namiastką takiego wysiłku i jak się nie przeholuje to organizm poradzi sobie nawet jeżeli coś szwankuje. Skoro można całkiem przyzwoicie żyć np. ze skoliozą, to i z różnymi wadami przy bieganiu też można. :)
pit78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A stosował ktoś takie "miniraki"?
http://www.kahtoola.com/microspikes.php
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mini????????? Podejrzewam, że to mało wygodne nawet przy chodzeniu, do biegania nie nadaje się kompletnie. Zdecydowanie mniejsze i zgrabniejsze, bywają w lidlu, kupiłem je babci dla bezpieczeństwa :taktak: ale z tego co czytałem, są i tacy co w nich biegają.
Awatar użytkownika
Klaus
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

skoro potrzebujesz nakładki na buty:
http://www.outdoorowo.pl/ezyshoes-nakla ... d3882.html

jednak ja wolę mieć buty na zimę - osobiście ice-y mam
co do vibramów - mają jedną wadę - są nietrwałe - wszystkie (2 pary w tym słynna bikila) oryginalne modele przetarły się między paluchami nie osiągają 500 km.

Przy tej cenie to żenada. Oczywiście załatałem dziurę że by się nie pruła- to się przetarły podeszwy - 2 największe palce - poszły do pieca.
Bieg 90 % teren leśny - piasek, ziemia i 1 km dobieg i powrót o asfalcie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
संस्कृतम्
"Prawdziwy mężczyzna od wódki może umrzeć - zgłupieć nie śmie"
Człowiek nie przestaje biegać, dlatego że się starzeje. Człowiek się starzeje, dlatego że przestaje biegać.
Obrazek
Awatar użytkownika
ElPaso
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Kurcze, a ja biegałem w najbardziej minimalistycznym modelu, tj. KSO (podeszwa jest w nich dużo ciensza od Bikili) i spokojnie wytrzymały ponad 1000km, większość po chodniku. Materiał bez śladu żużycia, po postu przetarcia na podeszwie. Ważę 98kg, więc się nie dziwię, zwłaszcza że podeszwa ma jakieś 3mm grubości.

Poza tym dostałem gwarancję na 2 lata (w bosej stopie). Jak kupowałeś w Polsce, to idź zareklamować.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

microspikesy są często używane na mocniejszy hiking w górach zimą, np. przez Tony'ego Krupickę.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
pit78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:microspikesy są często używane na mocniejszy hiking w górach zimą, np. przez Tony'ego Krupickę.
Już mam i nie mogę się doczekać weekendu, będzie konkretny test w Karkonoszach, ale nastawiam się bardziej na żwawy marszobieg niż czyste bieganie.
Tutaj http://tinyurl.com/brr4udd chopaki latali z mikrospajkiem i sobie chwalą ;]
Awatar użytkownika
Klaus
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ElPaso pisze:Kurcze, a ja biegałem w najbardziej minimalistycznym modelu, tj. KSO (podeszwa jest w nich dużo ciensza od Bikili) i spokojnie wytrzymały ponad 1000km, większość po chodniku. Materiał bez śladu żużycia, po postu przetarcia na podeszwie. Ważę 98kg, więc się nie dziwię, zwłaszcza że podeszwa ma jakieś 3mm grubości.

Poza tym dostałem gwarancję na 2 lata (w bosej stopie). Jak kupowałeś w Polsce, to idź zareklamować.

nie rozmawiam z importerem.
masa ciała nie ma tu nic do rzeczy ja ważyłem 104 kiedy miałem je na nogach.
Teraz znajomy mi podróby z chin przywiózł - koszt 75 zł - nie widzę różnicy. Więcej mnie nie naciągną na vibramy.
संस्कृतम्
"Prawdziwy mężczyzna od wódki może umrzeć - zgłupieć nie śmie"
Człowiek nie przestaje biegać, dlatego że się starzeje. Człowiek się starzeje, dlatego że przestaje biegać.
Obrazek
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

szkoda, że trzeba mieć znajomego co do chin loto... chociaż u mnie pod domem jest chiński sklepik, jeszcze tam nie byłem... hm...
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
ElPaso
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

:hej: Nie trzeba kolegi w Chinach, żeby kupić podróby. Na birthdayshoes.com jest lista kilkuset fałszywych sklepów sprzedających podróbki. Dali ją jako przestrogę, żeby ludzie nie dali się naciąć złodziejom. Ale można by to potraktować jako zachętę. Każdy ma swoje własne wyczucie okazji.
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pit78 pisze: Tutaj http://tinyurl.com/brr4udd chopaki latali z mikrospajkiem i sobie chwalą ;]
niech blas się pochwali, co to za kolce - mam wrażenie, że to są te z Twojego linka - szok
muszę coś wybrać na poświąteczne wypasanie na górkach :hej:
Awatar użytkownika
wojtek777
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 46 min
Kontakt:

Nieprzeczytany post

podepne sie pod temat, ma ktos doczynienia z salomon speedcross 3, poniewaz zastanawiam sie nad nimi. Biegam caly czas w asisc nimbus 14 i jak spadl snieg to zaczalem sie slizgac i moje pytanie, czy salomony nadaja sie tez do biegania czesciowo po zasniezonych uliczkach i chodnikach. Polowe dystansu tyg biegam tez po lesie. Dodam ze jestesm supinujacy
Obrazek
Mar.co
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wojtek777 pisze:podepne sie pod temat, ma ktos doczynienia z salomon speedcross 3, poniewaz zastanawiam sie nad nimi. Biegam caly czas w asisc nimbus 14 i jak spadl snieg to zaczalem sie slizgac i moje pytanie, czy salomony nadaja sie tez do biegania czesciowo po zasniezonych uliczkach i chodnikach. Polowe dystansu tyg biegam tez po lesie. Dodam ze jestesm supinujacy
viewtopic.php?f=38&t=31224
Awatar użytkownika
wojtek777
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 46 min
Kontakt:

Nieprzeczytany post

a macie cos godnego do polecenia z amortyzacja i pol las a pol droga ?
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ