MIKOŁÓW - Stadion ul. Zawilców 8. Sobota 9:30!

SobPrzemek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48:10
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Obywatele i towarzysze BBL-u Mikołów :ble: facebook mnie poinformował rano, że Asia dzisiaj obchodzi 18 :P urodziny. Tak więc Asiu Wszystkiego najlepszego i szybkiego powrotu do szybkiego biegania :)
00:42:56 (netto) atest 10km Żory 14.10.2012
00:42:55 10 km GP Tychy 25.11.2012
01:35:13 Bieg Dzika 19,528 km 21.10.2012
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
jackma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 3:09:06

Nieprzeczytany post

Noto 100lat i jedna zima na te 18 :oczko:
a przecież na treningach to wynik w granicach 55 minut nie był wielkim problemem,
Jacek dziwisz się, że słabo pobiegłeś jak Ty na treningu masz zawody!!! Kiedy zaczniecie wolniej biegać na treningach wybiegania!!!
Szybko biegamy akcenty i zawody :sss: i to tyle. Dziękuję :hejhej:
jackma
10km-36:14 21.07.12; 15km-57:03 01.04.12; 21,097km-1:23:17 25.03.12; 42,195km-3:09:06 30.09.12
dzienniczek
komentarze
jackmaokolobiegowo
mppietia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jackma pisze:Jacek dziwisz się, że słabo pobiegłeś jak Ty na treningu masz zawody!!! Kiedy zaczniecie wolniej biegać na treningach wybiegania!!!
Szybko biegamy akcenty i zawody :sss: i to tyle. Dziękuję :hejhej:
To samo ze startem, po co się ustawiać w 3 linii z ludźmi którzy biegną na 35 min!!
To jest oczywiste, że tłum Was pociągnie i zaczniecie za szybko, a już była na to zwracana uwaga.
10k 43'37"
15k 1:14'46"
21k 1:41'14"
www.wybiegamy.pl
Awatar użytkownika
J@SIEK
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No, Jacek, pojechałeś. Jak Cię dogoniłem na 1-2 km to byłem przekonany, że to ja tak wolno biegnę, skoro Ty już tak daleko.

Asiu: STO LAT STO LAT itd. Co by Cię mąż i dzieci słuchały :)
RudiFM
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 47:44

Nieprzeczytany post

SobPrzemek pisze:Obywatele i towarzysze BBL-u Mikołów :ble: facebook mnie poinformował rano, że Asia dzisiaj obchodzi 18 :P urodziny. Tak więc Asiu Wszystkiego najlepszego i szybkiego powrotu do szybkiego biegania :)
Wszystkiego najlepszego Asiu.
Sto lat, dużo zdrowia i tyle samo rekordów ile startów w biegach.
Półmaraton - 1h45'08" (16/09/2012 - I Tyski Półmaraton)
10km - 48'21" (16/09/2012 - międzyczas w I Tyskim Półmaratonie)
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:37

Nieprzeczytany post

Dziękuję wszystkim za piękne życzenia :oczko:

Ja też uważam, że duża większość z nas za dużo od siebie wymaga... Ja już tam trochę się nauczyłam niestety i cała ta sytuacja w której się właśnie znalazłam przypomniała mi, że... Biegam, bo lubię... i życzę wam, żebyście też sobie o tym przypomnieli w dniu moich urodzin :hahaha: :hej: Ale jestem mądra... a jeszcze niedawno ja obrywałam od Jacka i pewnie jeszcze nieraz oberwę :hej: :oczko: Ale mi taki hamulec będzie pewnie jeszcze potrzebny :oczko: Ja zapraszam na treningi długie i wolne w moim towarzystwie :hej: Z racji, że biegam na smyczy na pewno nie będzie szybko :hej: Czyli taki trening jaki potrzebuje większosc :hahaha: :oczko:

PS. Jacek L. na biegu dzika to sobie zrób wybieganie wlasnie spokojne i przyjemne :oczko: My planujemy 3 albo jak damy rade 4 pętelki baaaardzo wolno :taktak: Więc zapraszamy :oczko:
Ostatnio zmieniony 15 paź 2012, 12:28 przez Asiula, łącznie zmieniany 1 raz.
Endo

10km: Życiowa Dycha - Krynica 7.09.2013 45:37
21km: Półmaraton Silesia 12.05.2013 1:47:35
Awatar użytkownika
J@SIEK
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No właśnie. Zrobiło się nostalgicznie i prozdrowotnie.

Czy w nadchodzącym sezonie jesienno-zimowym ma sens biegać mocne akcenty, czy tylko spokojne wybiegania? Jak się doświadczeni koledzy zapatrują? Czy próbować pracować nad szybkością, czy zostawić sobie to na wiosnę?
Awatar użytkownika
Jacek L
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 56:13

Nieprzeczytany post

Asiula pisze:Dziękuję wszystkim za piękne życzenia :oczko:

Ja też uważam, że duża większość z nas za dużo od siebie wymaga... Ja już tam trochę się nauczyłam niestety i cała ta sytuacja w której się właśnie znalazłam przypomniała mi, że... Biegam, bo lubię... i życzę wam, żebyście też sobie o tym przypomnieli w dniu moich urodzin :hahaha: :hej: Ale jestem mądra... a jeszcze niedawno ja obrywałam od Jacka i pewnie jeszcze nieraz oberwę :hej: :oczko: Ale mi taki hamulec będzie pewnie jeszcze potrzebny :oczko: Ja zapraszam na treningi długie i wolne w moim towarzystwie :hej: Z racji, że biegam na smyczy na pewno nie będzie szybko :hej: Czyli taki trening jaki potrzebuje większosc :hahaha: :oczko:

PS. Jacek L. na biegu dzika to sobie zrób wybieganie wlasnie spokojne i przyjemne :oczko: My planujemy 3 albo jak damy rade 4 pętelki baaaardzo wolno :taktak: Więc zapraszamy :oczko:
to i ja się dołączam do życzeń i życżę Ci przede wszystkim zdrowia :-) a wtedy cała reszta się ułoży :-)

dzięki za przypomnienie po co biegamy bo wczoraj na 7 km obiecywałem sobie, że aby tylko dobiec do mety i rzucam do bieganie w diabły :-) cżż pierwsze kilometry na pewno nie pomogły, ale teraz wiem, że punkt nr dwa z mojej listy staje się punktem nr 1 :ojnie: czuję po prostu jak mnie dziś grypa rozkłada i ból mięśni przypisywany jeszcze rano wczorajszemu startowi, staje się coraz bardziej wyraźny, jako spowodowany czuciem się niewyraźnie... kurka kończę bo chyba zaczynam majaczyć i pisać bzdury :trup:
10 km - 53:47 (16.09.2012, Tychy) :-)
Adam_W
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:14

Nieprzeczytany post

Jacek L pisze:
Asiula pisze:Dziękuję wszystkim za piękne życzenia :oczko:

to i ja się dołączam do życzeń i życżę Ci przede wszystkim zdrowia :-) a wtedy cała reszta się ułoży :-)

dzięki za przypomnienie po co biegamy bo wczoraj na 7 km obiecywałem sobie, że aby tylko dobiec do mety i rzucam do bieganie w diabły :-) cżż pierwsze kilometry na pewno nie pomogły, ale teraz wiem, że punkt nr dwa z mojej listy staje się punktem nr 1 :ojnie: czuję po prostu jak mnie dziś grypa rozkłada i ból mięśni przypisywany jeszcze rano wczorajszemu startowi, staje się coraz bardziej wyraźny, jako spowodowany czuciem się niewyraźnie... kurka kończę bo chyba zaczynam majaczyć i pisać bzdury :trup:

Jacek.
jak zwał tak zwał na środę godz.20:15 musisz być ready.
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jacek L pisze: czuję po prostu jak mnie dziś grypa rozkłada i ból mięśni przypisywany jeszcze rano wczorajszemu startowi, staje się coraz bardziej wyraźny, jako spowodowany czuciem się niewyraźnie... kurka kończę bo chyba zaczynam majaczyć i pisać bzdury :trup:
Między innymi dlatego cieszę się mam 2 córy i w domu tylko jednego faceta :hahaha: :oczko: ... bo jak facet ma katar... :hahaha: :hej: :oczko:
Zdrówka!
Endo

Awatar użytkownika
Lukas75
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:55

Nieprzeczytany post

J@SIEK pisze:Heja
Fajnie było. Jako że nie mam bloga biegowego, to tu skrobnę o dzisiejszym biegu.
Powinieneś mieć bloga :-) ja będę czytał obiecuję :-).

Ja miałem 2 cele min: poprawić życiówkę z Mikołowa i to się udało o minutę :-)
Drugi cel poniżej 52min - trochę zawalony na własne życzenie bo siły jeszcze były ale i tak jest super :-).

Według mojej oceny a rozmawialiśmy przed startem z większością i wiedziałem kto jaki wynik chce osiągną poczułem się jak w Orzeszu tylko że to nie ja pobiegłem w pierwszym szeregu. Wszyscy co dziwne planujący czasy koło 55min ruszyli z takim tempem ze ja z moim założeniem 5:10 mogłem zostać tylko z tyłu i się uśmiechnąć 2 raz nie zrobię takiego samego błędu. Jest coś ustalone więc to realizuję. No i moje przeczucia okazały się słuszne bo większość po drodze jednak mocno osłabła dlatego jestem pewien że wyniki następnych zawodów bez niepotrzebnego spinania się na początku będą o wiele lepsze.
Nie wiem dlaczego Jacka tak poniosło bo ma jednak największe doświadczenie a trasa w Żorach moim skromny zdaniem nie jest łatwa i można się było na niej trochę połamać.

Ps. Asia wszystkiego najlepszego i jak pisałem na FB samych sukcesów osobistych no i sportowych :-).
"Świat łamie każdegoi potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania" Ernest Hemingway
mppietia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

http://www.online.datasport.pl/results7 ... p=12:23:28

Zdjęcia z Żorskiego biegu :usmiech:

I zgadnijcie co Wam powiem, jestem na zdjęciu! Widać kawałek mojej koszulki i lewą rękę! Super prawda? :hahaha:
10k 43'37"
15k 1:14'46"
21k 1:41'14"
www.wybiegamy.pl
Awatar użytkownika
Jacek L
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 56:13

Nieprzeczytany post

no to leżę, teraz w łóżku z 39 stopniową gorączką i po raz pierwszy od czasów szkolnych cieszę się, że jestem chory, bo mam na kogo zwalić mój wczorajszy wynik - to ten paskudny wirus ;P widać organizm dawał już znać, że coś dzieje w środku, no ale co ja tam będę "inych" słuchał hehe

na wytłumaczenie tempa pierwszego kilometra mogę tylko dodać, że chciałem spróbować biec na puls w granicach 175 i zobaczyć jak będzie, no więc trzymałem się tego założenia - błąd. kolejny start i nowe doświadczenia, więc nastepnym razem oprócz pulsu trzeba lepiej wyczuć tempo.

@Adam W - na spinning nie mam szans w moim obecnym stanie :(

@Asiula - co do wspólnego spokojnego biegu dzika to jak wydobrzeję to co najwyżej mogę z kijkami tam pochodzić i pooddychać świeżym powietrrzem :-) a tak btw ma ktoś pożyczyć takie kijki? :-) btw2 czy chodzenie "z laskami" liczy się w punktacji startowej BBL ?
10 km - 53:47 (16.09.2012, Tychy) :-)
Awatar użytkownika
Lukas75
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:55

Nieprzeczytany post

mppietia pisze:I zgadnijcie co Wam powiem, jestem na zdjęciu! Widać kawałek mojej koszulki i lewą rękę! Super prawda? :hahaha:
Chowasz się za dziewczynami a potem masz pretensje że Ci nie widać ;P
"Świat łamie każdegoi potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania" Ernest Hemingway
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jacek L pisze:btw2 czy chodzenie "z laskami" liczy się w punktacji startowej BBL ?
Niestety nie liczy się... :ojnie: wiec lepiej potruchtać :oczko:

Ja jutro mam wizytę u specjalisty... pewnie w końcu dowiem się czegoś konkretnego..., a w sercu mam cichą nadzieję, że pozwoli mi biegać :hej: :oczko:
Endo

ODPOWIEDZ