MIKOŁÓW - Stadion ul. Zawilców 8. Sobota 9:30!

Ewa N.
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Co do wspólnych treningów, tutaj jest link do planu zajęć na MAVI:

http://maviarea.pl/mavi_bike.html

Jeżeli chcemy mieć wspólne, to musimy stworzyć grupę w wolnych godzinach tj. np: poniedziałek 19:15, środa 18:00. Pamiętajcie, że jeżeli idziecie tam pierwszy raz wstęp macie za darmo - należy sie upominać o swoje :-)

Ponadto zawsze można uczestniczyć w zajęciach już organizowanych, ale to bez mnie :-) Mam swoja teorię :-)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

Moja słaba psycha nie daje sobie z tym rady...chyba sie zamknę w sobie :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Spoko, ale zrozumiałem :oczko:

Tak w ogóle to zeby wiedzieć jak NIE biegać to pewnie też przeczytam tego hamerykańca....chociaż nie ukrywam ze bardziej mnie interesuje ten drugi pan co mi się z łiski kojarzy :uuusmiech:

a Skarżyńskiego ktoś nie ma przypadkiem zeby mi dać poczytać??

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Asiula pisze: O już wiem! Tak będę biegać z gallowayem :oczko: :hej:
Ja Ci lepiej kije pozycze, co?? nawet mam dla ciebie współtowarzyszkę...tylko nie mów więcej że będziesz "biegać" gallowayem :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Komentarze
Awatar użytkownika
Lukas75
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:55

Nieprzeczytany post

Ewa jak szukasz fachowców od "Whisky" Pana Danielsa to w sobotę może spotkasz 2 Jacek M. i Marcin P.

Sporo osób "gallowayem" robi np. podbiegi ale ja myślę chyba tak jak Marcin jak przyzwyczaisz się do przechodzenia w marsza to nigdy nie będziesz szybko biegać a głowa będzie coraz słabsza i wiecznie Cie do tego namawiać. Mimo że facet ma niezłe wyniki ale czy to jest bieganie hmm?
"Świat łamie każdegoi potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania" Ernest Hemingway
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:37

Nieprzeczytany post

Lukas75 pisze:
Sporo osób "gallowayem" robi np. podbiegi ale ja myślę chyba tak jak Marcin jak przyzwyczaisz się do przechodzenia w marsza to nigdy nie będziesz szybko biegać a głowa będzie coraz słabsza i wiecznie Cie do tego namawiać. Mimo że facet ma niezłe wyniki ale czy to jest bieganie hmm?
Już mi Marcin wyjaśnił, że to spacerowanie :hej: :oczko:

Muszę zaopatrzyć się w pulsometr i wyczaje na ile mogę sobie pozwolić. W jakim tempie truchtać i jak długo, żeby tętno nie skoczyło za wysoko :usmiech: Łudzę się, że na wiosnę nie będę musiała zaczynać wszystkiego od początku... Choć pewnie będzie prawie tak jak na początku :ojoj: Oczywiście nordic i rower też pójdą w ruch... Żeby chociaż utrzymać jakąkolwiek kondycję.
Endo

10km: Życiowa Dycha - Krynica 7.09.2013 45:37
21km: Półmaraton Silesia 12.05.2013 1:47:35
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53:45

Nieprzeczytany post

Kurde, ale się rozpisaliście :P

Tak trochę się dołączę i mam pytanko: ma ktoś może jakieś audiobooki pożyczyć? Bo tak sobie pomyślałem, że w wybieganiach fajnie by było posłuchać :) Najlepiej jakieś przygodowo-historyczne :)
Adam_W
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:14

Nieprzeczytany post

Asiula pisze:
Lukas75 pisze:

Muszę zaopatrzyć się w pulsometr i wyczaje na ile mogę sobie pozwolić. W jakim tempie truchtać i jak długo, żeby tętno nie skoczyło za wysoko :usmiech: Łudzę się, że na wiosnę nie będę musiała zaczynać wszystkiego od początku... Choć pewnie będzie prawie tak jak na początku :ojoj: Oczywiście nordic i rower też pójdą w ruch... Żeby chociaż utrzymać jakąkolwiek kondycję.

po przeczytaniu powyższych postów ze stron 109-111 nasunęło mi się to co kiedyś mówił nasz treneiros Piotrek - że nasze bieganie ma być przyjemnością itd..
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam_W pisze:
po przeczytaniu powyższych postów ze stron 109-111 nasunęło mi się to co kiedyś mówił nasz treneiros Piotrek - że nasze bieganie ma być przyjemnością itd..

... i ja wlasnie będę się tego trzymać :hej: :oczko: ... bo nie mam innego wyboru :bum:
Endo

Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53:45

Nieprzeczytany post

Adam_W pisze:
Asiula pisze:
Lukas75 pisze:

Adamie: definicja słowa "przyjemność" jest rozległa :) Myślę, że każdy na swój sposób dostosowuje własną definicję do swojej sytuacji :)
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam_W pisze:

Bo dla każdego co innego jest przyjemnością...jednym wystarczy raz w tygodniu lekki trucht w parku, inny ma przyjemność jak pojedzie na zawody raz w tygodniu i pobiega z całą masa innych biegaczy, a jeszcze inny odnajduje przyjemność w skatowaniu się na treningu, albo w pobiegnieciu na maxa w zawodach......ważne żeby każdemu to co robi dawało radość.....ja tak mam :hej:

Komentarze
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze:a jeszcze inny odnajduje przyjemność w skatowaniu się na treningu, albo w pobiegnieciu na maxa w zawodach......ważne żeby każdemu to co robi dawało radość.....ja tak mam :hej:
A Ty to jestes jakiś inny... :hahaha: :hahaha: :hahaha: :oczko:
Endo

Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Asiula pisze:
mar_jas pisze:a jeszcze inny odnajduje przyjemność w skatowaniu się na treningu, albo w pobiegnieciu na maxa w zawodach......ważne żeby każdemu to co robi dawało radość.....ja tak mam :hej:
A Ty to jestes jakiś inny... :hahaha: :hahaha: :hahaha: :oczko:
znowu....teraz to już naprawde zamykam się w sobie :echech:

:hahaha: :hahaha:

Komentarze
Awatar użytkownika
Lukas75
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:55

Nieprzeczytany post

Adam_W pisze:po przeczytaniu powyższych postów ze stron 109-111 nasunęło mi się to co kiedyś mówił nasz treneiros Piotrek - że nasze bieganie ma być przyjemnością itd..
Adam i tak z pewnością jest bo inaczej byśmy tego nie robili po pracy i wolnym czasie :-).

Ale np. chcąc lepiej biegać 10km trzeba skrócić wybiegania a zwiększyć tempo i tu pytanie się nasuwa bardzo lubię długie wybiegania koło 2h ale w tempie konwersacyjnym co niestety nie przełoży się na szybkość na 10km i co zrobić jak na 10 też bym chciał szybciej?

A to i to jest fajne :(
"Świat łamie każdegoi potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania" Ernest Hemingway
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Lukas75 pisze: Adam i tak z pewnością jest bo inaczej byśmy tego nie robili po pracy i wolnym czasie :-).

Ale np. chcąc lepiej biegać 10km trzeba skrócić wybiegania a zwiększyć tempo i tu pytanie się nasuwa bardzo lubię długie wybiegania koło 2h ale w tempie konwersacyjnym co niestety nie przełoży się na szybkość na 10km i co zrobić jak na 10 też bym chciał szybciej?

A to i to jest fajne :(
Baardzo proste...raz w tygodniu biegasz te swoje 2 godz przyjemności...a pozostałe treningi w tygodniu walczysz o szybkość....zaczyna mi wracać chęć do biegania :hej:

Komentarze
Awatar użytkownika
Jacek L
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 56:13

Nieprzeczytany post

Ewa N. pisze:Dziś na Maviarea o 17.00 realizuje swój plan treningowy, na rowerze, 75%-85% Hrmax, zwiększenie wytrzymałości :-) Zapraszam jeżeli ktoś ma ochotę mi potowarzyszyć :-) Tomasz? Szymon?

Ponadto słyszałam o takiej książce Trening metodą Galloway'a jeżeli ktoś może mi ja pożyczyć, byłabym wdzięczna, na pewno ktoś z Was ja ma :-) Tą, bądź inną, która warta jest przeczytania :-)
i teraz dopiero o tym mówisz? :-)
MaviArea jest 3 minuty na piechotę ode mnie, ale niestety mam już dziś inne plany.
a na spinning byłem raz w życiu właśnie w MaviArea na ich otwarciu, powiem, że był ostry wycisk :bum: nie wiedziałem, że człowiek ma tyle wody w sobie :hahaha:
Ewa aTy "tylko" trenujesz czy prowadzisz też gdzieś jakieś zajęcia? :-)
10 km - 53:47 (16.09.2012, Tychy) :-)
ODPOWIEDZ