Kanas78 - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja dziękuję :bum: Wolę dłuższe dystanse i znacznie wolniej :taktak:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja w sumie stwierdzam, ze nie ma nic straszniejszego od topienia sie więc kto wie? :bum:
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A tak w ogóle to skojarzyło mi się z Twoją walką o ogień :bum:

Obrazek
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:hej: :bum: :hej: padłam!!
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:37

Nieprzeczytany post

Biegasz dalej w faasach?
Mogłabyś napisać który model i jak wrażenia :oczko: Będę wdzieczna :usmiech:
Endo

10km: Życiowa Dycha - Krynica 7.09.2013 45:37
21km: Półmaraton Silesia 12.05.2013 1:47:35
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Puma Faas500. Lekki, bardzo dynamiczny but. Sam "niesie", przy mojej wadze nie słyszę, jak biegnę-bardzo cichutki (nie cierpię kłapania butów po betonie). Szeroki z przodu-odpowiednia ilość luzu-dla mnie idealna, ale to kwestia indywidualna. Czuję, jakbym biegła w kapciach-są tak wygodne. Zapiętek mięciutki. Przy dłuższych wybieganiach (zwłaszcza betonowych) czuć podeszwy stóp-więc trzeba się do tego przywyczaić-mnie piekły. Bolały mnie łydki przez pierwszy miesiąc biegania-trzeba się bardzo dobrze rozciągać po biegu i masować.
Na bank trzeba faasy wdrażać stopniowo do treningów, żeby stopy i nogi się przyzwyczaiły-ich wygoda i miękkość w biegu jest bardzo złudna :oczko:
W upalne dni wentylacja troszkę słaba. No i w prawym bucie język "ucieka", co jest irytujące, bo trzeba się zatrzymywać, żeby go poprawiać.
Póki co jest to dla mnie najwygodniejszy but biegowy, jaki kiedykolwiek miałam na sobie. Pierwszy, w którym nie miałam czarnych paznokci ani żadnych odcisków-a mam bardzo wymagające stopy.
Są to moje bardzo subiektywne odczucia :taktak: jak mi się coś jeszcze przypomni, to napiszę.
Obrazek Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kanas78 pisze:Puma Faas500. Lekki, bardzo dynamiczny but. Sam "niesie", przy mojej wadze nie słyszę, jak biegnę-bardzo cichutki (nie cierpię kłapania butów po betonie). Szeroki z przodu-odpowiednia ilość luzu-dla mnie idealna, ale to kwestia indywidualna. Czuję, jakbym biegła w kapciach-są tak wygodne. Zapiętek mięciutki. Przy dłuższych wybieganiach (zwłaszcza betonowych) czuć podeszwy stóp-więc trzeba się do tego przywyczaić-mnie piekły. Bolały mnie łydki przez pierwszy miesiąc biegania-trzeba się bardzo dobrze rozciągać po biegu i masować.
Na bank trzeba faasy wdrażać stopniowo do treningów, żeby stopy i nogi się przyzwyczaiły-ich wygoda i miękkość w biegu jest bardzo złudna :oczko:
W upalne dni wentylacja troszkę słaba. No i w prawym bucie język "ucieka", co jest irytujące, bo trzeba się zatrzymywać, żeby go poprawiać.
Póki co jest to dla mnie najwygodniejszy but biegowy, jaki kiedykolwiek miałam na sobie. Pierwszy, w którym nie miałam czarnych paznokci ani żadnych odcisków-a mam bardzo wymagające stopy.
Są to moje bardzo subiektywne odczucia :taktak: jak mi się coś jeszcze przypomni, to napiszę.
Dzięki za opinie :usmiech: Pozostało mi tylko je pomierzyć... (w końcu, bo ciągle tylko to mowie, a nie robię :hahaha: )
Endo

Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Polecam zamierzenie, potruchtanie w sklepie. Jak Ci się spodobają, zapisz odpowiedni rozmiar i najlepiej kup przez internet-można kupić jest o wiele taniej i po co przepłacać.
Daj znać, jak się w nich czułaś :taktak:
Obrazek Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kanas78 pisze:Polecam zamierzenie, potruchtanie w sklepie. Jak Ci się spodobają, zapisz odpowiedni rozmiar i najlepiej kup przez internet-można kupić jest o wiele taniej i po co przepłacać.
Daj znać, jak się w nich czułaś :taktak:
Tak na razie patrze na nie i czytam...
Na tą chwilę jednak lunarglide3 wygrywają, jak do tej pory najlepiej siedziały mi na nodze :taktak:

Ale te faasy też wydają się interesujące :taktak: Mam nadzieje, ze dziś dorwę moj rozmiar :hej:
Endo

Awatar użytkownika
robbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:44

Nieprzeczytany post

Kanas - Widzę, że zaczynasz podchodzić do tej swojej pięty tak analitycznie, jak ja do kostki. Trzymam jednak kciuki, żeby to był mniejszy kaliber problemu.
A jak tam przeziębienie - zwalczyłaś?
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A bo wiesz co, mam dość tych naszych konowałów :hahaha: dziś podjęłam próbę walki z przeziębieniem wychodząc na krótkie szuranko-mój Boże, chyba nawet na początku przygody z bieganiem nie byłam tak czerwona na ryjku i tak spocona :hahaha: :hahaha: mam nadzieję, że przegoniłam choróbsko.
Obrazek Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ubralam, przebiegłam i... zachwyciłam sie :hej: Nawet te różowo-czerwone są fajne :oczko: Wygodne, stabilne, dużo twardsze niż moje adasie. Z przodu są szerokie, ale pomyślałam, że może ja takich potrzebuję... szerokie z przodu co by nie obcierały (noga w koncu puchnie podczas biegu) i dobrze trzymające w śródstopiu. Dla mnie porównywalne z lunarglidami3...
Więc na expo w Warszawie braciszek będzie szukał lunarów lub faasów dla siostrzyczki :hej: Zobaczymy co znajdzie i w jakich cenach :oczko: Dzieki!
Endo

Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Proszę bardzo, na zdrowie :taktak: właśnie, zapomniałam napisać o sznurowaniu buta i spasowaniu ze stopą-po prostu bajka, rzadko które buty tak mają :taktak: i NIGDY nie rozwiązały mi się w nich sznurówy.
Obrazek Obrazek

Obrazek

Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trenuj mięśnie, trenuj. Siła biegowa jest bezcenna. Wiem, bo u mnie deficyt w tej kwestii :)
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kanas, świecisz przykładem, wytrwałości w ćwiczeniach życzę, żebyś w nas regularnie wzbudzała wyrzuty sumienia. :bum:
ODPOWIEDZ