Komentarz do artykułu Hi-Tec Mountain Tour

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
Roberto Celinho
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam chody u organizatorów :oczko: , którzy powiedzieli mi, jak ta trasa przebiega. Idzie głównie żółtym szlakiem, ale na początku trzeba do niego dobiec łącznikiem z zielonego (niedaleko toru saneczkowego). Nie biegniemy przez Kozią Górę (bo żółty przez nią nie prowadzi), ani co kiekawe przez sam Kołowrót, bo omijamy go taką drogą poza żółtym szlakiem, która doprowadzi nas trochę naookoło na Przełęcz Kołowrót (dzięki temu unikamy zbiegu). Stamtąd znowu żółtym szlakiem, ale potem odbijamy w prawo, by dobiec do dolnej części łąki, a ostatnia prosta jest po łące, wzdłuż wyciągu orczykowego, aż do jego końca pod szczytem Szyndzielni. Tutaj jest zrzut z dzisiejszego biegu na Szyndzielnię. Końcówka jest oszukana, bo z lasu nie wybiega przy górnej stacji gondoli, tylko trochę wyżej (bardziej na południe). Poza tym, ślad prowadzi chyba zgodnie z zaplanowaną trasą. Moim zdaniem, jest ona trochę długa, jak na MP na krótkim dystansie, ale dla mistrzów na pewno wyda się krótka :oczko:
PKO
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie zrobiłem to bardzo dokładnie ale to coś takiego:
http://www.geocontext.org/publ/2010/04/ ... o_id=12707
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
Awatar użytkownika
Roberto Celinho
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Hmm, czyli jest inaczej, niż myślałem. Po złączeniu z żółtym biegniemy nim tylko niecałe 100 metrów, po czym dajemy prosto w stronę starego toru saneczkowego, by skręcić pod kątem 90 stopni w prawo, znowu do żółtego szlaku. Może słusznie, bo ten odcinek żółtego jest fatalny - biegnie się wąwozem, co szczególnie przy dużym zagęszczeniu biegaczy może być uciążliwe. Z drugiej strony, trasa się przez to wydłuża o jakieś 300 m. Z dalszego opisu wynika, że jednak przebiegamy przez Kołowrót, a nie obiegamy szczytu dookoła (tę małą "obwodnicę" widać na Google Maps). Dochodzi przez to zbieg na Przełęcz Kołowrót. No i ostatnia faza - do bólu żółtym, aż zobaczymy schronisko, a potem krótki trawers na łąkę.
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Robert jest kilka nowych tras. Całkiem nowe zbudowane poprzez wycinkę drzew. W piątek będziemy znaczyć i jeżeli będzie gdzie duże błoto i inny problem to lekko ją zmienimy ale nie wpłynie to dużo na długość trasy.

Bezpośrednio można się zgłosić wypełniając formularz http://www.pomiarczasu.blks.pl/tour-de-hitec/zgloszenie
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
corolla
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 51,19

Nieprzeczytany post

Witam wszystkim
Zamierzam jutro wystartować w Biegu, ale dojazd z Zakopanego do Bielska-Białej nie jest prosty.
Czy może ktoś z forumowiczów będzie jechał z okolic zakopianki? Chętnie się dosiądę i pokryję część kosztów za paliwo.

Pozdrawiam i do zobaczenia jutro w Bielsku.

Karolina (692-810-227)
rotka
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No i bieg za nami. Podziękowania dla Organizatorów - wszystko zagrało :) No może oprócz mojej kondycji - ale to już inna kwestia. Taki wyskok temperatury z 12 stopni w dniu poprzednim do 30 w dniu Mistrzostw był nie lada atrakcją. A po południu z satysfakcją dobrze spędzonego czasu można było pooglądać rywalizację w ramach Lekkoatletycznych Mistrzostw Polski na Stadionie w Bielsku-Białej naszych londyńskich olimpijczyków i tych co walczyli o minima
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jarkovsky macie jakieś zdjęcia? :D
rotka
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Kilka fotek znajdziecie tutaj:
http://www.facebook.com/#!/pages/Ultra- ... ?sk=photos
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

http://bieganie.pl/?show=1&cat=10&id=4078

Co ciekawe Kruczkowski ma na koncie juz ponad 40 medali i jego celem jest zdobycie 50 sztuk :-)
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam dla tych, którzy jeszcze się nie zdecydowali gdzie wystartują w najbliższa niedziele podaje kilka powodów dla których warto udać się do Szczyrku na Bieg o Złote Kierpce.

1. Trasa i jej meta jest tak skonstruowana, aby zawodnik miał mozliwość podziwiana widoków Beskidu Śląskiego.
2. Trasa - jej trudnośc i długość jest odpowiednia dla tych, którzy dopiero zaczynają przygodę z bieganiem jak i dla tych, którzy już mają za soba nie jeden maraton górski.
3. Dla osób towarzyszących Rajd Nordic Walking - Inne Spacery.
4. Można udać się do Szczyrku z całą rodziną, gdyz na pewno nikt w tym dniu nudzić się nie będzie. Jest Wesołe Miasteczko, Jarmark Ludowy, piekne tereny do spacerów, w ramach TKB wystepy zespołów folklorystycznych z róznych rejonów świata.
5. Dla każdego zawodnika kończącego bieg: pamiątkowy drewniany medal, husta typu Buff, kiełbasa, duzy napój izotoniczny na mecie oraz woda na trasie, jogurt Actimel, znizka 50% na pakiet startowy Festiwalu Biegowego w Krynicy, 50% rabat na kolej krzesełkową z Skrzycznego, badanie lekarskie wraz opinią.
Każdy uczestnik bierze udział w losowaniu atrakcyjnych nagród m.in. książki o tematyce biegowej (od wydawnictwa Inne Spacery), koszulki sportowe, placaki od firmy HI-TEC, profesjonalne badanie wydolnościowe od w firmie Diagnostix, zaproszenia do restauracji, SPA i wiele innych.
Regulamin dostepny tu: http://www.igosport.pl/content/11-puchar-igosport
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zapomniałeś dodać, że osobiście gwarantujesz wyjątkową pogodę ;)

Pokaż choć jedno zdjęcie z ub. roku, na którym widać te widoki hahaha :D
rotka
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jak zwykle Jarek zagwarantował specjalną pogodę, ale tym razem będą fotki z widokami ze Skrzycznego :). Wielkie podziękowania (oprócz tych dla Organizatora z ekipą wspomagającą) dla Doroty za doping - jak byśmy mieli tylu kibiców pokroju Doroty, to wielu z biegaczy jeszcze na Olimpiadę by się zakwalifikowało :)
turek75_31
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Vitam

Bardzo fajna impreza. Super trasa. Widoki rzeczywiście przednie. Jak tylko zdrowie dopisze to w przyszłym roku dla mnie impreza obowiązkowa.

Pozdrawiam
Piotr
Beskidzki _Góral
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Hej, Gdzie i kiedy będą opublikowane wyniki z biegu o złote kierpce??
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ