mariuszp - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Księżna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jakiś czas temu mój brat miał 'awarię' kolana, usłyszał że niebawem czeka wózek inwalidzki... I...
Tym sposobem trafiłem do CAROLINA MEDICAL CENTER w Warszawie.
A tam w ciągu kilku miesięcy bezoperacyjnie kolano nareperowano i mój brat wrócił do siatkówki, tenisa, badmintona... :taktak:
New Balance but biegowy
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mariusz to moze wyrzuc tego lekarza ktorego Ci poradzilam i wybierz sie do tej kliniki. skoro tam takie cuda potrafia zdzialac a kasy Ci nie szkoda :taktak:

dzieki za cwiczenia. mam podobna pilke, to znaczy wieksza, ale chyba bede musiala sie rozejrzec za mniejszym rozmiarem bo na tej niestety nie da sie tych cwiczen zrobic :hahaha:
Wariatkm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:46
Życiówka w maratonie: 3:10:02

Nieprzeczytany post

Wow ja mogę tylko pomarzyć o takiej prędkości jak w biegu na 10 km. Jak zrobisz jeszcze wydolność tlenową , żeby utrzymać na szybkość na dłuższym dystansie to 3h w maratonie to będzie śmiech , pewnie zejdziesz poniżej 4 minut na 1km w całym maratonie lekko wtedy ...

Ta twoja dieta to wydaje się straszna, dziwne, że masz jeszcze siłę biegać :) pracujesz w pracy fizycznie ciężko ?
Obrazek
Wariatkm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mariusz nadal wybiegania w soboty i w niedziele robisz przy tętnie 130 ?
Obrazek
mariuszp
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:Tym sposobem trafiłem do CAROLINA MEDICAL CENTER w Warszawie.
Księżna pisze:Jakiś czas temu mój brat miał 'awarię' kolana, usłyszał że niebawem czeka wózek inwalidzki... I...
Tym sposobem trafiłem do CAROLINA MEDICAL CENTER w Warszawie.
A tam w ciągu kilku miesięcy bezoperacyjnie kolano nareperowano i mój brat wrócił do siatkówki, tenisa, badmintona... :taktak:
Znam Carolinę doskonale i sobie chwalę, na początku mojego biegania, w listopadzie 2010 miałem podobną kontuzję kolana, co teraz (nieco inne objawy, ale sądzę że przyczyna jest ta sama). Wtedy akurat lekarz w CMC niewiele mi pomógł (Ryszard, mnie dwie wizyty u lekarza, badania - RTG i rezonans oraz badania funkcjonalne kosztowały prawie 2,5 tys. zł, więc jeszcze więcej niż Ciebie ...), ale trafiłem na rewelacyjnego fizjoterapeutę. Przez 3 miesiące rehabilitacji (240 zł/tydzień) bardzo wzmocniłem mięśnie, głównie Core Stability, a moja noga została prawie "naprostowana", mam brak symetrii rotacyjnej lewej i prawej nogi. Kontuzja została zaleczona na wiele miesięcy (prawie rok). Koszty jestem w stanie zaakceptować, ale to zupełnie drugi koniec Warszawy i nie mam wolnych 6 godzin w tygodniu, a tyle potrzebuję z dojazdami na dwie godzinne sesje rehabilitacji w tygodniu :ojnie: .

Jednak, jak pisałem - jak mus to mus. Do lekarza w CMC jestem już dawno umówiony, niestety dopiero na 6 marca, i to nie do tego, którego chciałem bo ten wolne terminy ma na przełomie września i października :taktak: . Po drodze chcę zdobyć jak najwięcej informacji u innych specjalistów (też bardzo dobrych), może uda się porządną rehabilitację załatwić bliżej, lub... sam nie wiem co...

kisio pisze:qrcze od dłuższego czasu chodzi za mną ta piłka, chyba jak znowu będzie w Lidlu się skuszę w końcu :D
LadyE pisze:dzieki za cwiczenia. mam podobna pilke, to znaczy wieksza, ale chyba bede musiala sie rozejrzec za mniejszym rozmiarem bo na tej niestety nie da sie tych cwiczen zrobic :hahaha:
Piłkę szczerze polecam, jest rewelacyjna nie tylko do ćwiczeń wspomagających bieganie. Można sobie taki sześciopak wyrzeźbić, że panowie-modele z Men's Health mogą się schować :hej: . Ja mam jeden z większych rozmiarów, większa jest lepsza :taktak: .

Wariatkm pisze:Wow ja mogę tylko pomarzyć o takiej prędkości jak w biegu na 10 km. Jak zrobisz jeszcze wydolność tlenową , żeby utrzymać na szybkość na dłuższym dystansie to 3h w maratonie to będzie śmiech , pewnie zejdziesz poniżej 4 minut na 1km w całym maratonie lekko wtedy ...
Ta twoja dieta to wydaje się straszna, dziwne, że masz jeszcze siłę biegać :) pracujesz w pracy fizycznie ciężko ?
Co do tempa, to w zeszłym sezonie trenowałem tylko do startów na 10 km i faktycznie na tym dystansie zrobiłem dość dobrą życiówkę, byłoby jeszcze odrobinkę lepiej ale zostałem brutalnie rozłożony przez kontuzję właśnie... Ale to było kilka miesięcy i 8 kg temu, po drodze nie trenowałem praktycznie wcale, dopiero próbuję od niedawna :oczko: , ale po pierwsze wolniej (bo do maratonu), a po drugie mniej, w tej chwili myślę że byłbym w stanie pobiec dychę w jakieś 39 minut :echech: . Do wyniku < 36 minut to przepaść...

Dieta nie jest straszna, generalnie jem dość dużo chociaż zdrowo i niskotłuszczowo. Teraz chciałbym zrzucić wagę do 67-68 kg więc staram się nie przejadać, mam problem z wagą z uwagi na własne uwarunkowania, a czeka mnie jeszcze walka o kolejne 2 kg w ostatnim miesiącu przed maratonem. Będzie ciężko, ale to się przełoży na wynik (przynajmniej powinno).
Wariatkm pisze:Mariusz nadal wybiegania w soboty i w niedziele robisz przy tętnie 130 ?
Rzuć okiem na blog, tam zamieszczam dokładnie tempa i tętno. Wybiegania w weekendy staram się robić na tętnie w okolicach 135, ale zawsze wychodzi nieco więcej, wiadomo dlaczego :oczko: .
Mariusz
Wariatkm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wybieganie w tętnie 135 to już jest trucht nie bieganie nawet, szczególnie jak już się rozgrzejesz po paru km to nawet idąc szybko można mieć 135 tętno :bum: .

Ja jakbym miał tętno 135 to chyba by mi wyszło z 7 min na km ... to chyba za wolno ?
Obrazek
Wariatkm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To nie dla mnie, przerasta mnie bieganie interwałów mierzenie jeszcze tych 800 metrów o wymaganym tempie nawet nie wspomnę :( .
Obrazek
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zacznijcie moze od porownania tetna spoczynkowego ;) i stazu biegowego ...

co do pilki masz jedna z wiekszych a moja podobna jest NAJwieksza z dostepnych, zapewne jestes ode mnie tez wyzszy wiec sprobuj sobie wyobrazic moje daremne proby wgramolenia sie na nia (o kucaniu nawet nie wspominam) :hahaha:

nie wiem jak u Kisia ale mnie ta perspektywa wyrzezbienia szesciopaka jakos nie przekonuje :bum: natomiast jako cos co wspomaga bieganie jak najbardziej :taktak:
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Może niekoniecznie sześciopak (choć pewnie lada moment będę na tyle stary, żeby mnie takie rzeczy jarały), ale mięśnie brzucha są przy bieganiu kluczowe, a przy bieganiu pod górkę jeszcze bardziej, więc ćwiczeń na brzuch nigdy dość ;)

To jaki rozmiar tej piły kupić?
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mariusz no co tam :)
znudzilo Ci sie blogowanie? :bum:
PIOSMOL
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50,43
Życiówka w maratonie: 4.02.34

Nieprzeczytany post

Mariusz, jak tam wizyta u lekarza i co z treningiem?
ODPOWIEDZ