Kwestia Triathlonu

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Zauważyłem, że kilka osób dosyć wrogo wypowiadało się na temat triathlonu, że w Magazynie Bieganie będzie go więcej itd.
Otóż Triathlon jest wg mnie dyscyplina bogatszą, niż bieganie. Same rowery, pianki itd to duży przemysł.
Więc ma pieniądze.
Z drugiej strony najbardziej masowym sportem jest bieganie i wśród biegaczy triathlon chce poszukiwać nowy narybek, stąd taki wg mnie trend.
PKO
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jest miesięcznik bieganie ( kupuje regularnie),to niech będzie miesięcznik Triathlon.Reklamodawcy napewno się znajdą,śmiem sądzić iż na pewno bogatsi:pianki,rowery,czepki,okulary,buty,odżywki.
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

chyba nie ma co robić zadymy, to i tak w stosunku do biegania jak narazie niszowy sport, choćby właśnie na koszty i czas przygotowań.. bieganie i tak się rozrasta, wystarczy dla każdego kasy.. z czasem może powstanie coś specjalistycznego dla triathlonistów.. nie widać, żeby coś się tutaj wykluczało :) ci co sprzedają rzeczy do biegania mogą poszerzyć asortyment, zmiany chyba nie są jakieś rewolucyjne, więc każdy ma czas się powoli dostosowywać.. imho

są już jakieś statystyki porównujące ilość uprawiający daną dyscyplinę i przyrosty ?
Awatar użytkownika
kamil9998
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:26

Nieprzeczytany post

Ale dużo jest osób, dla których bieganie jest nadal główną dyscypliną ale chcieli by spróbować coś innego i wtedy w większości wybór pada właśnie na triathlon, więc nie widzę w tym nic złego. A żeby była oddzielna gazeta trzeba jeszcze trochę poczekać, bo triathlon na razie uprawia bardzo mało osób.
Obrazek
MÓJ BLOG
KOMENTARZE DO BLOGA
Największa potęga człowieka leży w sile jego wiary...
Awatar użytkownika
Księżna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obok biegania pływam i jeżdżę na rowerze. Wprawdzie nie mogę (niestety) powiedzieć bym była triathlonistką... ale te sporty ładnie się komponują... i czytając o bieganiu chętnie zerknę na stronę dotyczącą pozostałych dyscyplin :-)
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze: Otóż Triathlon jest wg mnie dyscyplina bogatszą, niż bieganie. Same rowery, pianki itd to duży przemysł.
Więc ma pieniądze.
no i?
bartek.p
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45m
Życiówka w maratonie: 3h50m

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Zauważyłem, że kilka osób dosyć wrogo wypowiadało się na temat triathlonu, że w Magazynie Bieganie będzie go więcej itd..
Kielkuje mi w glowie niesmialo pomysl aby sie porwac na Ironmana,tak wiec piszcie ile mozecie .
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

gasper pisze:
Adam Klein pisze: Otóż Triathlon jest wg mnie dyscyplina bogatszą, niż bieganie. Same rowery, pianki itd to duży przemysł.
Więc ma pieniądze.
no i?
No i stąd się pojawiają triatlonowe tematy w biegowych mediach, bo triatlon chce się promować tam gdzie może pozyskać ludzi. Tłumaczę to tym, którzy są oburzeni, że w Magazynie Bieganie podobno dużo triatlonu. Żeby nie było, że my tacy zacofani ;) - my też jedną triatlonową imprezę będziemy promować. :)
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dodam jeszcze, że Triathlon jest jedną z tych dyscyplin w Polsce w której nie mamy się czego wstydzić. Dzięki takim osobom jak chociażby Agnieszka Jerzyk, która potrafi spuścić łomot najlepszym na świecie :) Ja osobiście bardzo się cieszę, że bieganie postanowiło te kilka stron poświęcić triathlonowi.
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja pewnie nigdy nie zostanę triatlonistą ale strasznie podoba mi się ta dyscyplina. Lubię o niej czytac i podziwiać ludzi, którzy biora w tym udział. Ja tylko biegam i pływam i nigdy nie od razu.
Cieszę się że w magazynie Bieganie, który prenumeruję będzie o triatlonie. Jedyne co mnie odrzuca od tego wszystkiego to ceny sprzętu, ale rozumiem prawa rynku i rozumiem że tak musi być. Nie akceptuję tego ale rozumiem, zresztą w przypadku biegania (że niby sport w którym nie potrzeba kasy...) jest tak samo tylko na mniejsza jakby skalę. W życiu nie zapłaciłbym za buty do beigania więcej jak 300 zł albo za rajty do biegania 150 i wiecej zł
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ