Kwestia Triathlonu
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Zauważyłem, że kilka osób dosyć wrogo wypowiadało się na temat triathlonu, że w Magazynie Bieganie będzie go więcej itd.
Otóż Triathlon jest wg mnie dyscyplina bogatszą, niż bieganie. Same rowery, pianki itd to duży przemysł.
Więc ma pieniądze.
Z drugiej strony najbardziej masowym sportem jest bieganie i wśród biegaczy triathlon chce poszukiwać nowy narybek, stąd taki wg mnie trend.
Otóż Triathlon jest wg mnie dyscyplina bogatszą, niż bieganie. Same rowery, pianki itd to duży przemysł.
Więc ma pieniądze.
Z drugiej strony najbardziej masowym sportem jest bieganie i wśród biegaczy triathlon chce poszukiwać nowy narybek, stąd taki wg mnie trend.
- mariod
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jest miesięcznik bieganie ( kupuje regularnie),to niech będzie miesięcznik Triathlon.Reklamodawcy napewno się znajdą,śmiem sądzić iż na pewno bogatsi:pianki,rowery,czepki,okulary,buty,odżywki.
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:56
- Życiówka w maratonie: 03:44:08
chyba nie ma co robić zadymy, to i tak w stosunku do biegania jak narazie niszowy sport, choćby właśnie na koszty i czas przygotowań.. bieganie i tak się rozrasta, wystarczy dla każdego kasy.. z czasem może powstanie coś specjalistycznego dla triathlonistów.. nie widać, żeby coś się tutaj wykluczało
ci co sprzedają rzeczy do biegania mogą poszerzyć asortyment, zmiany chyba nie są jakieś rewolucyjne, więc każdy ma czas się powoli dostosowywać.. imho
są już jakieś statystyki porównujące ilość uprawiający daną dyscyplinę i przyrosty ?

są już jakieś statystyki porównujące ilość uprawiający daną dyscyplinę i przyrosty ?
- kamil9998
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:26
Ale dużo jest osób, dla których bieganie jest nadal główną dyscypliną ale chcieli by spróbować coś innego i wtedy w większości wybór pada właśnie na triathlon, więc nie widzę w tym nic złego. A żeby była oddzielna gazeta trzeba jeszcze trochę poczekać, bo triathlon na razie uprawia bardzo mało osób.
- Księżna
- Zaprawiony W Bojach
Obok biegania pływam i jeżdżę na rowerze. Wprawdzie nie mogę (niestety) powiedzieć bym była triathlonistką... ale te sporty ładnie się komponują... i czytając o bieganiu chętnie zerknę na stronę dotyczącą pozostałych dyscyplin 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
no i?Adam Klein pisze: Otóż Triathlon jest wg mnie dyscyplina bogatszą, niż bieganie. Same rowery, pianki itd to duży przemysł.
Więc ma pieniądze.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45m
- Życiówka w maratonie: 3h50m
Kielkuje mi w glowie niesmialo pomysl aby sie porwac na Ironmana,tak wiec piszcie ile mozecie .Adam Klein pisze:Zauważyłem, że kilka osób dosyć wrogo wypowiadało się na temat triathlonu, że w Magazynie Bieganie będzie go więcej itd..
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No i stąd się pojawiają triatlonowe tematy w biegowych mediach, bo triatlon chce się promować tam gdzie może pozyskać ludzi. Tłumaczę to tym, którzy są oburzeni, że w Magazynie Bieganie podobno dużo triatlonu. Żeby nie było, że my tacy zacofanigasper pisze:no i?Adam Klein pisze: Otóż Triathlon jest wg mnie dyscyplina bogatszą, niż bieganie. Same rowery, pianki itd to duży przemysł.
Więc ma pieniądze.

- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dodam jeszcze, że Triathlon jest jedną z tych dyscyplin w Polsce w której nie mamy się czego wstydzić. Dzięki takim osobom jak chociażby Agnieszka Jerzyk, która potrafi spuścić łomot najlepszym na świecie
Ja osobiście bardzo się cieszę, że bieganie postanowiło te kilka stron poświęcić triathlonowi.

- mszary
- Zaprawiony W Bojach
ja pewnie nigdy nie zostanę triatlonistą ale strasznie podoba mi się ta dyscyplina. Lubię o niej czytac i podziwiać ludzi, którzy biora w tym udział. Ja tylko biegam i pływam i nigdy nie od razu.
Cieszę się że w magazynie Bieganie, który prenumeruję będzie o triatlonie. Jedyne co mnie odrzuca od tego wszystkiego to ceny sprzętu, ale rozumiem prawa rynku i rozumiem że tak musi być. Nie akceptuję tego ale rozumiem, zresztą w przypadku biegania (że niby sport w którym nie potrzeba kasy...) jest tak samo tylko na mniejsza jakby skalę. W życiu nie zapłaciłbym za buty do beigania więcej jak 300 zł albo za rajty do biegania 150 i wiecej zł
Cieszę się że w magazynie Bieganie, który prenumeruję będzie o triatlonie. Jedyne co mnie odrzuca od tego wszystkiego to ceny sprzętu, ale rozumiem prawa rynku i rozumiem że tak musi być. Nie akceptuję tego ale rozumiem, zresztą w przypadku biegania (że niby sport w którym nie potrzeba kasy...) jest tak samo tylko na mniejsza jakby skalę. W życiu nie zapłaciłbym za buty do beigania więcej jak 300 zł albo za rajty do biegania 150 i wiecej zł