Biegac, aby schudnąć

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie poddawaj się :)

jak pisałem, dyskusji o butach nie ma sensu ciągnąć na forum. jestem pewny, że sprzedawcy w sklepie dołożyli wszelkich starań by dobrać Tobie właściwe buty i absolutnie nie kwestionuję ich fachowości.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
biegacz_27
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:nie poddawaj się :)

jak pisałem, dyskusji o butach nie ma sensu ciągnąć na forum. jestem pewny, że sprzedawcy w sklepie dołożyli wszelkich starań by dobrać Tobie właściwe buty i absolutnie nie kwestionuję ich fachowości.
Powiem tak wybrałem najlepsze buty dla mnie w jakich się czułem - czyli amortyzacja miekkosc itd wiec uwazam ze sa ok. Biega mi sie w nich super w porownaniu do porzednich starych gdzie wszsytko obcieralo i mialem pecherze itd

a co dziwne ale to chyba nie tego przeyczyna ze w pierwszy dzien po zalozeniu nowych butow dostalem wlasnie tej kontuzji kostek stopy itd - ale to niekoniecznie musza byc buty bo to byl 4 dzien pod rzad biegania i najbardziej obfity czyli najduzszy bieg

Aha i najważniejsze pytanie do EXPERTÓW: czy wogole odpuścic sobie przez ten tydzien czy jednak wychodzic chociaz na godzinny szybki spacer codziennie? czy dac wogole przez tydzien stopom odpocząć ?
Awatar użytkownika
Ewa123
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40,16

Nieprzeczytany post

Może odpuść jednak bieganie, dopóki nie przestanie całkiem Cię boleć. Spacer - jak najbardziej, jeśli możesz; jak masz psa to z psem:)
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rada żeby pójść do lekarza jest sensowna, też kiedyś miałem podobnie, raz w jednej, raz w drugiej stopie. Okazało się jakimś zwykłym zapaleniem mięśnia, odpuszczałem bieganie na tydzień i było ok. Żadnej rekonwalescencji, samo przechodziło.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

biegacz_27 pisze: wiec ja sie generalnie poddaje - z kazdej strony mam negatyne opinie mimo iz chce dobrze ! np buty - tecchnika biegania itd
Ej no zadne negatywne, prosiles o opinie to dostales. Ja nie jestem expertem tak mi przyszlo do glowy jak napisales ze biegasz od piety. Ja jak mialem problemy z kolanami to zaczalem tez brac preparat kolagenowy przez 2 miesiace, nie wiem czy to zadziala tez na kostki ale od tamtej chwili zadnych wiekszych problemow z kolanami nie mam.
Awatar użytkownika
Księżna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A może Biegam Bo Lubię? Jest tam trener... może rzucić fachowym okiem na technikę biegu i-inne-takie-ważne-rzeczy?
Szczecin, Miejski Stadion Lekkoatletyczny im. Wiesława Maniaka, ul. Litewska 20,
Awatar użytkownika
biegacz_27
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Księżna pisze:A może Biegam Bo Lubię? Jest tam trener... może rzucić fachowym okiem na technikę biegu i-inne-takie-ważne-rzeczy?
Szczecin, Miejski Stadion Lekkoatletyczny im. Wiesława Maniaka, ul. Litewska 20,
Zobaczymy, narazie ledwo chodze - co ktorys krok przy chodzeniu czuje silne ukłucia w stawach stopy koło kostki ...

Kupiłem KETONAL i FASTUM w żelach - może coś pomoże ...
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pomkoże bo ketonal to bardzo silny lek ale to tylko zlikwiduje ból a nie wyleczy kontuzję.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
biegacz_27
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:pomkoże bo ketonal to bardzo silny lek ale to tylko zlikwiduje ból a nie wyleczy kontuzję.
POnoć te żele są na kontuzje itd ?

Kontuzje chyba musze wyleczyc sam tzw. nie bieganiem :)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kontuzję trzeba zdiagnozować U LEKARZA następnie leczyć wg jego zaleceń.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
biegacz_27
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:kontuzję trzeba zdiagnozować U LEKARZA następnie leczyć wg jego zaleceń.
dzisiaj lekarze tak sie znaja jak my - wiele razy bylem u lekarza z problemami to powiedzial mi to co sam wiedzialem i jeszcze przy mnie w internecie szukał

przykre
Awatar użytkownika
Księżna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Propozycja BBL oczywiście po rozprawieniu się z kontuzją :taktak:
Życzę znalezienia dobrego lekarza.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

skoro jesteś mądrzejszy i sam znasz odpowiedzi nie będę się więcej produkował próbując pomóc. pozdrawiam życząc zdrowia.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
biegacz_27
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:skoro jesteś mądrzejszy i sam znasz odpowiedzi nie będę się więcej produkował próbując pomóc. pozdrawiam życząc zdrowia.
Oczywiście dziękuję za rady i doceniam pomoc. Jednak podobne bole mialem juz w przeszlosci przy nadwyrezeniu np cwiczen czy zbyt dlugim chodzeniu - i po tygodinu 2 przechodzilo - jednak mimo wszsytko jak bol/zwarnie ustatnie to wybiore sie do lekarza na konsultacje.
jacek_do
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Połowa mojej rodzimy pracuje w służbie zdrowia, i smieją się że młodzi lekarze bez Doktora Google, to nawet złamanego paznokcia by nie zdiagnozowali.
A co dopiero coś poważniejszego.
ODPOWIEDZ