Już tydzień minął, a ja nie miałem kiedy napisać. A więc:
W dniu 27 października odbyło się Zebranie członków Lubelskiego Stowarzyszenia Biegowego, na którym byli obecni również zainteresowani.
Zasadniczym tematem spotkania było zapoczątkowanie współpracy pomiędzy LSB a Orto-Optymist. Orto-Optymist jest kliniką świadczącą profesjonalne usługi z zakresu ortopedii, rehabilitacji i medycyny sportowej. Warto o nich pamiętać przy okazji kontuzji ale też profilaktycznie w celu sprawdzenia i optymalnego ustawienia sylwetki, układu ruchowego. Szerzej o Klinice Orto-Optymist wkrótce na ich stronie internetowej
www.orto-optymist.pl.
To co istotne, to to, że ludzie którzy to prowadzą są zainteresowani sportem zarówno przez własne działania (Piotr z którym rozmawialiśmy również biega) jak i przez nastawienie na wspieranie sportu lubelskiego.
Generalnie bez głosów sprzeciwu zapadła zgoda na współpracę, której charakter będzie się z czasem kształtował. Dodam, że m.in. w planach jest współpraca w organizacji Półmaratonu Lubelskiego.
Tymczasem w ramach współpracy dostępne będą dla członków Stowarzyszenia (którzy opłacili składki) „karty członkowskie Orto-Optymist” do wykupienia za symboliczne 10 zł, które uprawniac będą do bezplatnego „przeglądu własnego organizmu” oraz zniżek na inne usługi tejże Kliniki Ruchu. W związku z tym na stronie LSB –
www.bieganie.lublin.pl zamieścimy aktualną listę członków z wyszczególnieniem na mających opłacone składki. A kolejne informacje (bardziej szczegółowe) podawane będą na bierząco.
Ja ze swojej strony jestem pozytywnie nastawiony na współpracę, widzę wiele możliwości i polecam do przetestowania i recenzji rozne usługi (ortopedyczne, rehabilitacyjne, czy po prostu zwiazane z optymalnym, indywidualnym ustawieniem postawy do biegania). Z tego co wiem, korzystający sobie chwalą.
Jeśli chodzi o wybów logo, to ponownie utkneliśmy – wiele propozycji, mało głosów – w związku z czym termin składania propozycji i głosowania na nie przesunięty do 15 grudnia br., po czym Zarząd dokona wyboru spośród spełniających kryteria i zbierających najwięcej głosów propozycji. Propozycje można zgłaszać na
bieganie.lublin@gmail.com, tam również głosy na poszczególne grafiki, a wszystko do obejrzenia na
www.bieganie.lublin.pl
To chyba wszystko, jeśli coś pominąłem lub przekręciłem to mnie poprawcie.
Do zobaczenia na Ścieżkach,
Zbyszek