Strasb - Komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

fikuśne te brooksy :)
trochę koszenia ramionami na boki jest, ale to chyba przejdzie wraz ze wzrostem tempa.. ;)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Fajny ten filmik z finiszu, zazdroszczę. Sama chętnie bym się obejrzała, jak wyglądałam przed metą na swoim półmaratonie, to by była super pamiątka-zwłaszcza, że od pewnego odcinka biegłam "nieświadomie" :hahaha:
Ładna spódniczka, bo: niebieska :ble:
Widać na finiszu dużo świeżości i zapasu kondycyjnego. Gratuluję formy!
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
Awatar użytkownika
Księżna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratuluję biegu:-)

Obejrzałam film.... Świetna rzecz. Fajna pamiątka.
Na marginesie - nie mój bieg, nie moje zawody - a chwyta mnie wzruszenie.
Ciekawe czy jeśli sama stanę na linii startowej, to dam radę biec, czy ze wzruszenia atmosferą się rozkleję :bum: :hej:
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Strasb bardzo ladne zdjecia. mi tez sie wydaje ze stawiasz stopy w jednej linii :)
zazdroszcze tego ladowania na stopie, jak ja zobaczylam siebie jak laduje ostro na piecie .... ala az mnie nogi zabolaly :trup: musze to jakos zmienic :lalala:
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fajne fotki, szczególnie podoba mi się to skupienie na drugiej ;)

I w ogóle Ty też się kopiesz po kostkach? Bo myślałam, że tylko ja taka zdolna :bum: Ale podobno to dobrze, jak się stawia stopy w jednej linii...
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wyglądasz w mediach tak, jakbyś właśnie zrobiła HM po pagórkach... Coś czuję, że na wiosnę to Szwajcaria zobaczy jak Strasb łamie dwie godziny :taktak:
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co tam spódnik...co tam niebieski....to buty wymiatają!:)
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pardita pisze:Strasb,

prawdziwie naukowa analiza... a na co - bo juz wiem, ze nie na piete - powinno sie spadac, zeby bylo dobrze? [poza tym, ze na leb, na szyje.. i z wysokiego drzewa :oczko: ]
:hahaha: Pardito, tym pytaniem wkraczasz na niebezpieczny grunt filozoficznych dyskusji. :sss: Powinno się spadać na ugięte kolano, pod środkiem masy ciała - w zależności od prędkości i osobnika wiąże się to z różnym pierwszym punktem kontaktu z podłożem. Ale sama pięta to raczej nie jest.
kachita pisze:Fajne fotki, szczególnie podoba mi się to skupienie na drugiej ;)

I w ogóle Ty też się kopiesz po kostkach? Bo myślałam, że tylko ja taka zdolna :bum: Ale podobno to dobrze, jak się stawia stopy w jednej linii...
Skupienie na ostatniej prostej, też się śmieję z tej fotki. Prawdziwe, gołe emocje. :oczko:

Ja nie tyle kopię się po kostkach, co po boku śródstopia - nie wiem jak teraz, ale wcześniej na pewno stawiałam stopy skręcone lekko do środka. I rozwiń proszę, dlaczego dobrze stawiać stopy w jednej linii - w pierwszej refleksji nie wydaje się to najoptymalniejsze.

Księżna, ja też zawsze z emocjami oglądam fotki/filmiki z zawodów. Kiedy planujesz sama się przekonać, jak smakuje ten moment?

Wolf, już wspominałam, że skoro już się obijałam na trasie, to miałam czas zarzucić specjalny uśmiech dla mediów. A na wiosnę, to jeszcze nie wiem co będę biegać, czy się jakaś klasyczna połówka trafi.

A buty - nie widziałam nikogo w podobnych podczas biegu. Sporo było ciekawskich spojrzeń na moje nogi, Runblogger też pisał u siebie, że zawsze na zawodach dostaje masę śmiesznych uwag jak je zakłada. Dziś też podesłałam linka do fotek i filmu mojemu biegowemu koledze. W odpowiedzi było m.in. "And what the hell are these yellow and red shoes??!!"
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

strasb pisze:Ja nie tyle kopię się po kostkach, co po boku śródstopia - nie wiem jak teraz, ale wcześniej na pewno stawiałam stopy skręcone lekko do środka. I rozwiń proszę, dlaczego dobrze stawiać stopy w jednej linii - w pierwszej refleksji nie wydaje się to najoptymalniejsze.
Damn, a już myślałam, że nie jestem sama ;) Na razie jednak nie rozwinę, dlaczego dobrze stawiać stopy w jednej linii, bo musiałabym to znaleźć u Piriego (tak, tak, znowu on ;) ), a już nie pamiętam, w którym miejscu to było... Jak znajdę, rozwinę.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tym bardziej motywujesz do wgryzienia się w Piriego!
Awatar użytkownika
Księżna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Strasb, wymyśliłam sobie wiosnę... Przed krakowskim kwietniowym maratonem.
Choć korciło mnie by spróbować coś wcześniej... ale albo termin nie pasuje, albo za daleko...
Może w grudniu coś się trafi... Hm... bieg sylwestrowy :lalala:
W sumie - jeśli chcę pobiec w maratonie - powinnam przebiec najpierw coś krótszego, aby nauczyć się biegu w grupie... bo ja taki oślak jestem, że mogę zapatrzeć się na dobrze przygotowanych biegnących... wystartować nie swoim tempem... i w finale nie wytrzymać biegu... :hej:
Awatar użytkownika
robbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:44

Nieprzeczytany post

Bardzo fajne zdjęcia i filmik. No i gustowna (żeby nie wyjść na prostaka nie użyje słowa "seksowna") spódniczka.
Awatar użytkownika
makar
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:38:26

Nieprzeczytany post

Gratulacje, Strasb! Kolejny półmaraton zaliczony. A zdjęcia super! Pozdrawiam gorąco.
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

Strasb,

te brooksy masz odjazdowe! Jaka masz stope-neutralna, supinujaca,pronujaca? Zgapiac butow nie bede ;) ale bardzo mi sie podobaja!
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Księżna pisze:Strasb, wymyśliłam sobie wiosnę... Przed krakowskim kwietniowym maratonem.
Choć korciło mnie by spróbować coś wcześniej... ale albo termin nie pasuje, albo za daleko...
Może w grudniu coś się trafi... Hm... bieg sylwestrowy :lalala:
W sumie - jeśli chcę pobiec w maratonie - powinnam przebiec najpierw coś krótszego, aby nauczyć się biegu w grupie... bo ja taki oślak jestem, że mogę zapatrzeć się na dobrze przygotowanych biegnących... wystartować nie swoim tempem... i w finale nie wytrzymać biegu... :hej:
Księżna, zdecydowanie polecam jakieś zawody przed, dla zakosztowania atmosfery i przetestowania logistyki przedstartowej.
robbur pisze:Bardzo fajne zdjęcia i filmik. No i gustowna (żeby nie wyjść na prostaka nie użyje słowa "seksowna") spódniczka.
Dzięki. Co to bieganie robi z ludźmi, w cywilu nigdy bym nie założyła spódniczki tej długości. Tu też były wątpliwości po zmierzeniu, ale na zakupach byłam z mężem, więc zostałam przekonana. :hahaha:
makar pisze:Gratulacje, Strasb! Kolejny półmaraton zaliczony. A zdjęcia super! Pozdrawiam gorąco.
Dzięki, Makar. Super znów Cię tu widzieć.
pardita pisze:Strasb,

te brooksy masz odjazdowe! Jaka masz stope-neutralna, supinujaca,pronujaca? Zgapiac butow nie bede ;) ale bardzo mi sie podobaja!
Hehe, już pisałam, że te buty nie zostawiają obojętnym. :oczko: Jaką mam stopę? Z pięty w mocno amortyzowanych butach raczej pronuję, na boso jestem pięknie neutralna, a odkąd biegam ze śródstopia to rozmyślanie o tym już w ogóle straciło sens (jeśli miało wcześniej :lalala: ). W tych brooksy to takie buty 'transition', da się w nich jakoś tam na piętę (nie jestem miarodajnym testerem, sprawdzałam na króciutkim odcinku tylko i ciało czuję się dziwnie, ale pod piętą bardziej miękko niż Hyperspeed), mają takie pośrednie uniesienie pięty względem palców. Cholewka cała z siateczki, nie polecam chyba do Kazachstanu na zimę. :oczko: Podeszwa też ma prostą konstrukcję, pianka + wstawki z gumy dla lepszej trwałości/przyczepności (choć nie do końca dobrze dopasowane do lądowania na przedzie), nie ma żadnego wsparcia łuku stopy. Ogólnie bute te mają około połowę mniej elementów konstrukcyjnych niż klasyczne, sporo z nich zrobionych z surowców wtórnych, barwniki i kleje nietoksyczne, podeszwa biodegradowalna (mam nadzieję, że nie podczas użytkowania :oczko: )
ODPOWIEDZ