Strasb - Komentarze
Moderator: infernal
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Na 'plateau suisse', nad jeziorem to pewnie podobnie jak w Strasbourgu - czyli lepiej niż w Polsce. Śnieg w ziemie to za często nie leży. Jakbym mieszkała w którymś z rdzennych, górskich kantonów w sercu Szwajcarii, to faktycznie mogłoby być ciekawie.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
A ja myślałem, że śnieg zasypie cię w dolinie i przez cztery miesiące będziesz odcięta od świata... i będziesz miała atrakcje jak w filmie Lśnienie Stanleya Kubricka
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Takie atrakcje to bardziej na wschód, tu jest riviera. Wybacz, że pozbawiam złudzeń (i perspektywy ubawu). Ale jakby mnie naprawdę odcięło, to kto by Wam na forum opisał owe atrakcje?
- robbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:44
Znam tę radość, jak się czasami uda przebiec ze 200 m w tempie 3:45. Myślę, że dzięki temu jesteśmy bardziej świadomi co to znaczy przebiec 42195m w tempie zbliżonym do 3:00 (a nawet poniżej)strasb pisze:
Tym mnie ujęły interwały, ta chwila złudzenia, że się biega szybko, bezcenne.
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Ja bym powiedziała, że to się wydaje tym bardziej niewyobrażalne.
- robbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:44
Dokładnie o to mi chodzi.strasb pisze: bym powiedziała, że to się wydaje tym bardziej niewyobrażalne
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
A jeszcze większym wyczynem jest pobiegnięcie 10km w czasie poniżej 28 minut
albo napisanie doktoratu z chemii... (nie żartuje, zawsze jak byłem studentem to było mi żal chemików... ciężkie studia a później zero szans na satysfakcjonującą pracę w swoim zawodzie... ale to były lata-90)
albo napisanie doktoratu z chemii... (nie żartuje, zawsze jak byłem studentem to było mi żal chemików... ciężkie studia a później zero szans na satysfakcjonującą pracę w swoim zawodzie... ale to były lata-90)
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:56
- Życiówka w maratonie: 03:44:08
musisz przyjechać do polski na święto zmarłychW sumie ubraniowo wyszedł mi bardzo optymistyczny zestaw - czerwona koszulka, turkusowa spódniczka, podkolanówki czarne z żółtym + żółto-czerwone buty. W sumie jak się ubiera Green Silence, to automatycznie ubiór biegowy się robi z lekka niepoważny.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
Ach ci obcokrajowcy, a kiedyś to był taki przyzwoity kanton.Temperatura była akurat na bieganie w krótkim rękawku i spódniczce - na chodzenie tak już nie. W sumie ubraniowo wyszedł mi bardzo optymistyczny zestaw - czerwona koszulka, turkusowa spódniczka, podkolanówki czarne z żółtym + żółto-czerwone buty. W sumie jak się ubiera Green Silence, to automatycznie ubiór biegowy się robi z lekka niepoważny.
A wracając spacerkiem pod górę do domu (przy okazji zmierzyłam pi razy oko garminem, że jest to około 500m drogi pod górę) spotkałam męża, który opuścił siedlisko z misją znalezienia pożywienia. W ten sposób wylądowałam w moim optymistycznym biegowym stroju na zakupach w lokalnym markeciku, niektórzy trochę dziwnie mi się przyglądali.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:43.00
- Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41
Strasbik,zoltar7 pisze:Ach ci obcokrajowcy, a kiedyś to był taki przyzwoity kanton.Temperatura była akurat na bieganie w krótkim rękawku i spódniczce - na chodzenie tak już nie. W sumie ubraniowo wyszedł mi bardzo optymistyczny zestaw - czerwona koszulka, turkusowa spódniczka, podkolanówki czarne z żółtym + żółto-czerwone buty. W sumie jak się ubiera Green Silence, to automatycznie ubiór biegowy się robi z lekka niepoważny.
A wracając spacerkiem pod górę do domu (przy okazji zmierzyłam pi razy oko garminem, że jest to około 500m drogi pod górę) spotkałam męża, który opuścił siedlisko z misją znalezienia pożywienia. W ten sposób wylądowałam w moim optymistycznym biegowym stroju na zakupach w lokalnym markeciku, niektórzy trochę dziwnie mi się przyglądali.
musialabys zobaczyc te spojrzenia, jak wracam po bieganiu na różowym rowerku (takim akurat dla 12-latki jeli chodzi o wielkosci i wysokość siodełka) w niebieskim Shock Absorberze i krótkich getrach o 7 rano po porannym bieganiu. I te zdumone chinskie twarze wychylajace sie zza misek z mlekiem sojowym, żujące jeszcze jakieś śnadaniowe placki i przecierające ze zdumieniem zapyziałe okulary ma mój widok.. Bezcenne.
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Akcja ZNICZ?mimik pisze:musisz przyjechać do polski na święto zmarłychW sumie ubraniowo wyszedł mi bardzo optymistyczny zestaw - czerwona koszulka, turkusowa spódniczka, podkolanówki czarne z żółtym + żółto-czerwone buty. W sumie jak się ubiera Green Silence, to automatycznie ubiór biegowy się robi z lekka niepoważny.
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Za tydzień są tu wybory i wszędzie wiszą plakaty, jedna z partii ma taki uroczy ze szwajcarską flagą podeptaną czarnymi buciorami i hasłem "Stop masowej emigracji" (na dworcu ktoś na gablocie z nim walnął w odpowiedzi spory napis - "Wstydzę się być Szwajcarem").zoltar7 pisze:Ach ci obcokrajowcy, a kiedyś to był taki przyzwoity kanton.Temperatura była akurat na bieganie w krótkim rękawku i spódniczce - na chodzenie tak już nie. W sumie ubraniowo wyszedł mi bardzo optymistyczny zestaw - czerwona koszulka, turkusowa spódniczka, podkolanówki czarne z żółtym + żółto-czerwone buty. W sumie jak się ubiera Green Silence, to automatycznie ubiór biegowy się robi z lekka niepoważny.
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Zdecydowanie mnie przebijasz pardita, ale uważaj żebyś nie miała na sumieniu kogoś udławionego plackiem.pardita pisze:
Strasbik,
musialabys zobaczyc te spojrzenia, jak wracam po bieganiu na różowym rowerku (takim akurat dla 12-latki jeli chodzi o wielkosci i wysokość siodełka) w niebieskim Shock Absorberze i krótkich getrach o 7 rano po porannym bieganiu. I te zdumone chinskie twarze wychylajace sie zza misek z mlekiem sojowym, żujące jeszcze jakieś śnadaniowe placki i przecierające ze zdumieniem zapyziałe okulary ma mój widok.. Bezcenne.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
To pewnie plakacik Szwajcarskiej Partii Ludowej. Nie są to pierwsze takie plakaty tej organizacji.Strasb pisze:Za tydzień są tu wybory i wszędzie wiszą plakaty, jedna z partii ma taki uroczy ze szwajcarską flagą podeptaną czarnymi buciorami i hasłem "Stop masowej emigracji" (na dworcu ktoś na gablocie z nim walnął w odpowiedzi spory napis - "Wstydzę się być Szwajcarem").
ps. Dopóki są to czarne buciory a nie czerwono-żółte buty biegowe... nie masz powodów się obawiać, a poza tym jakby co, to ciebie przed tą ksenofobiczną hołotą broni tytuł "dr" przed nazwiskiem, niech se wieśniaki nie myślą, że mają do czynienia z byle kim
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:56
- Życiówka w maratonie: 03:44:08
3 lata temu przypomniało mi się jak w południe kiedy była jakaś msza na cmentarzu na jakieś wiosce, pojechałem sobie na rowerku jak mnie zobaczyli reakcja ludków bezcenna.. tutuaj zaduma powaga, modlitwa w skupieniu, a tutaj koleś zadowolony na bike'u zapierdziela.. zrobiłabyś furorę w takim stroju..strasb pisze:Akcja ZNICZ?mimik pisze:musisz przyjechać do polski na święto zmarłychW sumie ubraniowo wyszedł mi bardzo optymistyczny zestaw - czerwona koszulka, turkusowa spódniczka, podkolanówki czarne z żółtym + żółto-czerwone buty. W sumie jak się ubiera Green Silence, to automatycznie ubiór biegowy się robi z lekka niepoważny.