Kanas78 - komentarze
Moderator: infernal
- chel
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
gratuluję pięknego wyniku!
właśnie oglądam filmik - lubię takie materiały, nakręcam się przez to na bieganie.
właśnie oglądam filmik - lubię takie materiały, nakręcam się przez to na bieganie.
- chel
- Zaprawiony W Bojach
kurczę, Kanas, z Biegu Fabrykanta powędrowałam na inne twoje filmiki i mi się rolek zachciało.. ogólnie uwielbiałam kiedyś rolki, zajechałam dwie pary na śmierć, potem przerzuciłam się na łyżwy ale latem łyżwy z wiadomych przyczyn odpadają i właśnie chyba wyszedł mi głód na buty z 'atrakcjami'.
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
- wisnia
- Zaprawiony W Bojach
fajny wynik, zazdroszczę. może kiedyś... :D
coś czuję, że chłopczyk na końcu jeszcze długo będzie miał uraz do biegania, biedaczek a dziewczynka w sukieneczce faktycznie urocza ^^
a co do rolek - ja też bardzo lubię tylko zawsze miałam takie zwykłe, rekreacyjne na których nie da się aż tak popierdzielać jak na tych bardziej wyspecjalizowanych... ale to nie szkodzi, i tak nie mam gdzie zapieprzać, a droga do normalnego tempa zawsze się znajdzie tylko w tym sezonie zaniedbałam rolkowanie bo kółka mi się zjechały i jakoś nie było czasu kupić, a tak w ogóle to przydałyby się całkiem nowe rolki ale jak kółek nie byłam w stanie kupić to co dopiero całe rolki
coś czuję, że chłopczyk na końcu jeszcze długo będzie miał uraz do biegania, biedaczek a dziewczynka w sukieneczce faktycznie urocza ^^
a co do rolek - ja też bardzo lubię tylko zawsze miałam takie zwykłe, rekreacyjne na których nie da się aż tak popierdzielać jak na tych bardziej wyspecjalizowanych... ale to nie szkodzi, i tak nie mam gdzie zapieprzać, a droga do normalnego tempa zawsze się znajdzie tylko w tym sezonie zaniedbałam rolkowanie bo kółka mi się zjechały i jakoś nie było czasu kupić, a tak w ogóle to przydałyby się całkiem nowe rolki ale jak kółek nie byłam w stanie kupić to co dopiero całe rolki
- chel
- Zaprawiony W Bojach
oj tak, chyba muszę się zacząć stosować do tej zasady.Kanas78 pisze:najlepsza metoda to- klin klinem.
ale masz ładne odnośniki w podpisie!
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Taaaaak, to już minął rok jak zaczęliśmy biegać. Tyle się wydarzyło przez ten rok, ale wszystko kręciło sie wokół biegania W zasadzie co drugi dzień przez cały rok coś biegamy albo rolkujemy. Nieważne czy pada deszcz, śnieg, czy jest upał, mróz, kac czy inna cholera. Ileż to było kontuzji, dywagacji na tematy biegowe, zakupów sprzętowych... Byliśmy zerem biegowym, a teraz biegniemy 10K z palcem w .... Czasami zastanawiam się czy to jest normalne, czy było warto? Ja odpowiem sobie za 9 dni. Ty 5 grudnia Wszystkiego najlepszego z okazji biegowych urodzin Kochanie!
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Kanas, gratuluję rocznicy! Oby w następnym roku biegało Ci się jeszcze lepiej i jeszcze szybciej, a przede wszystkim żeby Ci to bieganie sprawiało wiele radości.
Powodzenia na Bemowie!
Powodzenia na Bemowie!
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Wszystkiego naj z okazji rocznicy biegania.
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
Dziękuję za życzenia z okazji pierwszego roku biegowego a faktycznie, jakoś tak wyszło, że co tydzień zawody-jutro Bieg Bemowa, a za tydzień Bieg Olimpijski, ale potem długo długo nic. Dopiero Bieg Niepodległości.
Na tą chwilę muszę powiedzieć, że wolę rolki, bo nie obciążają jednak tak bardzo kręgosłupa i kolan-a z tym mam największy problem, a po drugie-w znacznie szybszym tempie pokonuje się dystans i to wszystko przy odrobinie adrenaliny, a troszkę adrenaliny w życiu być musi, coby człowiek nie zgnuśniał
Na tą chwilę stwierdzam, że muszę poprawić technikę biegową, aby była jak najbardziej ekonomiczna i w jak najmniejszym stopniu obciążała lewe kolano i odcinek lędźwiowy, bo na razie mój cel biegowy jest bardzo skromniutki-dobiec w jednym kawałku do mety półmaratonu. Później-zobaczymy, jak zdrowie pozwoli. Najważniejsze jest jednak zdrowie, a moim marzeniem jest być aktywną do późnej starości
Na tą chwilę muszę powiedzieć, że wolę rolki, bo nie obciążają jednak tak bardzo kręgosłupa i kolan-a z tym mam największy problem, a po drugie-w znacznie szybszym tempie pokonuje się dystans i to wszystko przy odrobinie adrenaliny, a troszkę adrenaliny w życiu być musi, coby człowiek nie zgnuśniał
Na tą chwilę stwierdzam, że muszę poprawić technikę biegową, aby była jak najbardziej ekonomiczna i w jak najmniejszym stopniu obciążała lewe kolano i odcinek lędźwiowy, bo na razie mój cel biegowy jest bardzo skromniutki-dobiec w jednym kawałku do mety półmaratonu. Później-zobaczymy, jak zdrowie pozwoli. Najważniejsze jest jednak zdrowie, a moim marzeniem jest być aktywną do późnej starości
- chel
- Zaprawiony W Bojach
sto lat sto lat niech biega Kanas nam.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
A co jest z tym lewym kolanem?Kanas78 pisze:Na tą chwilę stwierdzam, że muszę poprawić technikę biegową, aby była jak najbardziej ekonomiczna i w jak najmniejszym stopniu obciążała lewe kolano i odcinek lędźwiowy,
Musisz wiedzieć Kanas78 że aby zapobiegać kontuzjom nóg trzeba wzmocnić mięśnie nóg, przede wszystkim warto regularnie się rozciągać, ale warto również biegać crossy, dobrym sposobem jest też bieg po stromym wzniesieniu (np. wydmy) a w ostateczności po wysokich schodach w górę (na początek chodzi o krótkie wbiegi, a nie o długie mordercze podbiegi).
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2011, 21:24 przez zoltar7, łącznie zmieniany 1 raz.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.