Garmin f305
-
feelipe
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
pisanie ze opcja Trening zaawansowany jest niepraktyczna to jakies bluznierstwo. To jest najlepsza opcja w garminie, nie trzeba, liczyc czasu czy dystansu, garmin utrzymuje cie w wybranym tempie, powie kiedy jest przerwa
mam krotki czas do czynienia z garminem 305 ale wiem, ze pieniadze na poszly na marne 
-
grzechu_wroc
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 32:30
- Życiówka w maratonie: 2:27:16
a mi po półtorej prawie roku używania wysiadł dźwięk...
można coś z tym zrobić? pewnie tylko serwis...
#WrocławskieIten
HM: 1:11:11
M: 2:27:16
HM: 1:11:11
M: 2:27:16
- robbur
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 44:44
Ale jak na bieżąco śledzisz średnie tempo biegu to przecież wiesz czy aktualnie zwalniasz czy przyspieszasz. Jak masz biec po 5:00 i średnia ci spada (tempo) do 5:03 to wiadomo, że trzeba szybciej nóżkami pokręcić. Aktualne tempo wskazywane przez garmina w tym czasie pewnie będzie się wahać od 4:45 do 5:30, a czasem może i o 6 zahaczy.Maciej_J pisze: Co mi po średniej prędkości z godzinnego biegu, jeżeli celem takiego biegu jest trzymanie stałego jednego tempa w ciągu całego biegu, a nie huśtawka. 40 minut w 5:00 można biec na wiele sposobów, na przykład 40 minut po 5:00, albo 20 minut po 4:00 i 20 minut po 6:00, czy to to samo?
-
meszka
- Zaprawiony W Bojach

Idealna sytuacja, wymieniają na nowy i kolejne lata do śmigania. A wyobraź sobie, że Ci dźwięk działa a bateria za pół roku pada, po gwarancji. I wtedy też wymiana na nowy, ale niestety za dopłatą, coś koło 4 stów.grzechu_wroc pisze:a mi po półtorej prawie roku używania wysiadł dźwięk...
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
-
dobrzan
- Wyga

- Życiówka na 10k: 49:52
cytuję serwis, bo też mam problem z urządzeniem i rozważam wymianę:meszka pisze:niestety za dopłatą, coś koło 4 stów
"W wypadku gdy urządzenie jest po gwarancji, będzie musiał Pan ponieść
koszty naprawy w kwocie 360.21zł brutto. Serwis dokona wymiany
urządzenia na nową jednostkę tego samego modelu, która objęta będzie
nową 24-ro miesięczną gwarancją. Termin realizacji do 10 dni roboczych."
- szy
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 39:01
- Życiówka w maratonie: 3:19:17
Żebym dobrze zrozumiał: jeśli gwarancja na garmina jest 24 mce, jak kupowałem garmina 12 mcy temu i wymieniłem dziś, to gwarancja na wymieniony w ramach naprawy gwarancyjnej wynosi 12 mcy czy 24 mce?:)
Mój profil Strava: https://www.strava.com/athletes/43888753
- tosiek
- Stary Wyga

- Życiówka w maratonie: 04:23:58
No raczej 24 mce od chwili wymiany.szy pisze:Żebym dobrze zrozumiał: jeśli gwarancja na garmina jest 24 mce, jak kupowałem garmina 12 mcy temu i wymieniłem dziś, to gwarancja na wymieniony w ramach naprawy gwarancyjnej wynosi 12 mcy czy 24 mce?:)
Tak to można wywnioskować z serwisowej informacji: "Serwis dokona wymiany
urządzenia na nową jednostkę tego samego modelu, która objęta będzie
nową 24-ro miesięczną gwarancją."
Nowa jednostka z nową gwarancją.
-
scarlo
- Rozgrzewający Się

Dziwna sprawa. Czytałem wcześniej w tym wątku że zapis dystansu może się nieznacznie różnić pomiedzy sporttracksem a connect ale zauważyłem coś bardziej mylącego. W garmin connect najlepsze tempo różni się od sporttracka bardzo. Sprawdziłem parę treningów i dla przykładu
wczoraj connect - 4:38 / sporttracks - 5:01
przedwczoraj connect - 2:38 / sporttracks - 3:23
Skąd się biorą takie różnice (w drugim przypadku to prawie minuta) i który pomiar jest prawidłowy ?
wczoraj connect - 4:38 / sporttracks - 5:01
przedwczoraj connect - 2:38 / sporttracks - 3:23
Skąd się biorą takie różnice (w drugim przypadku to prawie minuta) i który pomiar jest prawidłowy ?
- szy
- Zaprawiony W Bojach

z mojego doświadczenia sporttracks bardziej uśrednia, niż gtc
przez to jest mniej ekstremalnych wyników jeśli chodzi o tempo maksymalne, ale z drugiej strony przy krótkich rytmach wychodzi charakterystyka która kompletnie nie oddaje rzeczywistości
podsumowując: co kto lubi, ja uważam, że gtc jest bardziej miarodajne,
przez to jest mniej ekstremalnych wyników jeśli chodzi o tempo maksymalne, ale z drugiej strony przy krótkich rytmach wychodzi charakterystyka która kompletnie nie oddaje rzeczywistości
- Maciej_J
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: 0:38:25
- Życiówka w maratonie: 3:19:07
W sporttracku w Preferenacjach masz zakładkę Analizy i tam masz ustawienia uśredniania różnych parametrów, takie suwaki. Możesz ustawić sobie dowolny poziom uśreniania, albo wyłączyć uśrednianie w ogóle i wtedy masz gołe dane z GPSa. Wyłącz sobie uśrenianie to będziesz miał "max tempo" o wiele mniejszą wartość niż przy włączonym, działa zwłaszcza przy krótkich szybkich odcinkach, przebieżkach, rytmach etc.
- Maciej_J
- Stary Wyga

scarlo, nie ma za co.
co, ja co, ale GTC nie dorasta do pięt Sporttrackowi. GTC to jakaś pomyłka, jak poznasz dobrze Sporttracka to nie będziesz chciał słyszeć o GTC. Sporttracka daje właściwie nieograniczone niczym możliwości analizy treningu, dzięki wielu różnym pluginom, tworzonym przez użytkowiników, którzy sami trenując wiedzą co im potzrebne i to jest właśnie genialne.podsumowując: co kto lubi, ja uważam, że gtc jest bardziej miarodajne,
z mojego doświadczenia sporttracks bardziej uśrednia, niż gtc
- szy
- Zaprawiony W Bojach

Miałem na myśli porównianie tempa w zrzucie z zegarka w GTC kontra zrzut z zegarka w Sportracku. Analizowałem tylko ten aspektMaciej_J pisze: co, ja co, ale GTC nie dorasta do pięt Sporttrackowi. GTC to jakaś pomyłka, jak poznasz dobrze Sporttracka to nie będziesz chciał słyszeć o GTC. Sporttracka daje właściwie nieograniczone niczym możliwości analizy treningu, dzięki wielu różnym pluginom, tworzonym przez użytkowiników, którzy sami trenując wiedzą co im potzrebne i to jest właśnie genialne.
- Maciej_J
- Stary Wyga

a bawiłeś sie tymi suwakami uśredniania? Jak wyłączysz uśrednianie to masz czyste dane z zegarka, powinno być to samo co podaje zegarek, może lekkie różnice, bo jednak Sporttrack "od nowa" przelicza dystans i tempa na podstawie śladu GPS, a nie na podstawie tego, co policzył zegarek. Ale generalnie powinno być bardzo podobnie.szy pisze:Miałem na myśli porównianie tempa w zrzucie z zegarka w GTC kontra zrzut z zegarka w Sportracku. Analizowałem tylko ten aspektCo do samych aplikacji, to oczywiście masz rację. Na codzień sam używam Sporttracka.