Ale jak na bieżąco śledzisz średnie tempo biegu to przecież wiesz czy aktualnie zwalniasz czy przyspieszasz. Jak masz biec po 5:00 i średnia ci spada (tempo) do 5:03 to wiadomo, że trzeba szybciej nóżkami pokręcić. Aktualne tempo wskazywane przez garmina w tym czasie pewnie będzie się wahać od 4:45 do 5:30, a czasem może i o 6 zahaczy.Maciej_J pisze: Co mi po średniej prędkości z godzinnego biegu, jeżeli celem takiego biegu jest trzymanie stałego jednego tempa w ciągu całego biegu, a nie huśtawka. 40 minut w 5:00 można biec na wiele sposobów, na przykład 40 minut po 5:00, albo 20 minut po 4:00 i 20 minut po 6:00, czy to to samo?
Idealna sytuacja, wymieniają na nowy i kolejne lata do śmigania. A wyobraź sobie, że Ci dźwięk działa a bateria za pół roku pada, po gwarancji. I wtedy też wymiana na nowy, ale niestety za dopłatą, coś koło 4 stów.grzechu_wroc pisze:a mi po półtorej prawie roku używania wysiadł dźwięk...
można coś z tym zrobić? pewnie tylko serwis...
cytuję serwis, bo też mam problem z urządzeniem i rozważam wymianę:meszka pisze:niestety za dopłatą, coś koło 4 stów
No raczej 24 mce od chwili wymiany.szy pisze:Żebym dobrze zrozumiał: jeśli gwarancja na garmina jest 24 mce, jak kupowałem garmina 12 mcy temu i wymieniłem dziś, to gwarancja na wymieniony w ramach naprawy gwarancyjnej wynosi 12 mcy czy 24 mce?:)
co, ja co, ale GTC nie dorasta do pięt Sporttrackowi. GTC to jakaś pomyłka, jak poznasz dobrze Sporttracka to nie będziesz chciał słyszeć o GTC. Sporttracka daje właściwie nieograniczone niczym możliwości analizy treningu, dzięki wielu różnym pluginom, tworzonym przez użytkowiników, którzy sami trenując wiedzą co im potzrebne i to jest właśnie genialne.podsumowując: co kto lubi, ja uważam, że gtc jest bardziej miarodajne,
z mojego doświadczenia sporttracks bardziej uśrednia, niż gtc
przez to jest mniej ekstremalnych wyników jeśli chodzi o tempo maksymalne, ale z drugiej strony przy krótkich rytmach wychodzi charakterystyka która kompletnie nie oddaje rzeczywistości
podsumowując: co kto lubi, ja uważam, że gtc jest bardziej miarodajne,
Miałem na myśli porównianie tempa w zrzucie z zegarka w GTC kontra zrzut z zegarka w Sportracku. Analizowałem tylko ten aspektMaciej_J pisze: co, ja co, ale GTC nie dorasta do pięt Sporttrackowi. GTC to jakaś pomyłka, jak poznasz dobrze Sporttracka to nie będziesz chciał słyszeć o GTC. Sporttracka daje właściwie nieograniczone niczym możliwości analizy treningu, dzięki wielu różnym pluginom, tworzonym przez użytkowiników, którzy sami trenując wiedzą co im potzrebne i to jest właśnie genialne.
a bawiłeś sie tymi suwakami uśredniania? Jak wyłączysz uśrednianie to masz czyste dane z zegarka, powinno być to samo co podaje zegarek, może lekkie różnice, bo jednak Sporttrack "od nowa" przelicza dystans i tempa na podstawie śladu GPS, a nie na podstawie tego, co policzył zegarek. Ale generalnie powinno być bardzo podobnie.szy pisze:Miałem na myśli porównianie tempa w zrzucie z zegarka w GTC kontra zrzut z zegarka w Sportracku. Analizowałem tylko ten aspektCo do samych aplikacji, to oczywiście masz rację. Na codzień sam używam Sporttracka.