Garmin f305

feelipe
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

pisanie ze opcja Trening zaawansowany jest niepraktyczna to jakies bluznierstwo. To jest najlepsza opcja w garminie, nie trzeba, liczyc czasu czy dystansu, garmin utrzymuje cie w wybranym tempie, powie kiedy jest przerwa :hahaha: mam krotki czas do czynienia z garminem 305 ale wiem, ze pieniadze na poszly na marne :)
Obrazek
PKO
grzechu_wroc
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:30
Życiówka w maratonie: 2:27:16

Nieprzeczytany post

a mi po półtorej prawie roku używania wysiadł dźwięk...
można coś z tym zrobić? pewnie tylko serwis...
#WrocławskieIten
HM: 1:11:11
M: 2:27:16
Awatar użytkownika
robbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:44

Nieprzeczytany post

Maciej_J pisze: Co mi po średniej prędkości z godzinnego biegu, jeżeli celem takiego biegu jest trzymanie stałego jednego tempa w ciągu całego biegu, a nie huśtawka. 40 minut w 5:00 można biec na wiele sposobów, na przykład 40 minut po 5:00, albo 20 minut po 4:00 i 20 minut po 6:00, czy to to samo?
Ale jak na bieżąco śledzisz średnie tempo biegu to przecież wiesz czy aktualnie zwalniasz czy przyspieszasz. Jak masz biec po 5:00 i średnia ci spada (tempo) do 5:03 to wiadomo, że trzeba szybciej nóżkami pokręcić. Aktualne tempo wskazywane przez garmina w tym czasie pewnie będzie się wahać od 4:45 do 5:30, a czasem może i o 6 zahaczy.
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grzechu_wroc pisze:a mi po półtorej prawie roku używania wysiadł dźwięk...
można coś z tym zrobić? pewnie tylko serwis...
Idealna sytuacja, wymieniają na nowy i kolejne lata do śmigania. A wyobraź sobie, że Ci dźwięk działa a bateria za pół roku pada, po gwarancji. I wtedy też wymiana na nowy, ale niestety za dopłatą, coś koło 4 stów.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
dobrzan
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:52

Nieprzeczytany post

meszka pisze:niestety za dopłatą, coś koło 4 stów
cytuję serwis, bo też mam problem z urządzeniem i rozważam wymianę:

"W wypadku gdy urządzenie jest po gwarancji, będzie musiał Pan ponieść
koszty naprawy w kwocie 360.21zł brutto. Serwis dokona wymiany
urządzenia na nową jednostkę tego samego modelu, która objęta będzie
nową 24-ro miesięczną gwarancją. Termin realizacji do 10 dni roboczych."
Obrazek
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

Żebym dobrze zrozumiał: jeśli gwarancja na garmina jest 24 mce, jak kupowałem garmina 12 mcy temu i wymieniłem dziś, to gwarancja na wymieniony w ramach naprawy gwarancyjnej wynosi 12 mcy czy 24 mce?:)
dobrzan
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:52

Nieprzeczytany post

no na logikę to 24 - ale upewnij się u źródła...
Obrazek
Awatar użytkownika
tosiek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 04:23:58

Nieprzeczytany post

szy pisze:Żebym dobrze zrozumiał: jeśli gwarancja na garmina jest 24 mce, jak kupowałem garmina 12 mcy temu i wymieniłem dziś, to gwarancja na wymieniony w ramach naprawy gwarancyjnej wynosi 12 mcy czy 24 mce?:)
No raczej 24 mce od chwili wymiany.
Tak to można wywnioskować z serwisowej informacji: "Serwis dokona wymiany
urządzenia na nową jednostkę tego samego modelu, która objęta będzie
nową 24-ro miesięczną gwarancją."
Nowa jednostka z nową gwarancją.
Obrazek
scarlo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziwna sprawa. Czytałem wcześniej w tym wątku że zapis dystansu może się nieznacznie różnić pomiedzy sporttracksem a connect ale zauważyłem coś bardziej mylącego. W garmin connect najlepsze tempo różni się od sporttracka bardzo. Sprawdziłem parę treningów i dla przykładu

wczoraj connect - 4:38 / sporttracks - 5:01
przedwczoraj connect - 2:38 / sporttracks - 3:23

Skąd się biorą takie różnice (w drugim przypadku to prawie minuta) i który pomiar jest prawidłowy ?
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

z mojego doświadczenia sporttracks bardziej uśrednia, niż gtc
przez to jest mniej ekstremalnych wyników jeśli chodzi o tempo maksymalne, ale z drugiej strony przy krótkich rytmach wychodzi charakterystyka która kompletnie nie oddaje rzeczywistości

podsumowując: co kto lubi, ja uważam, że gtc jest bardziej miarodajne,
Awatar użytkownika
Maciej_J
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 0:38:25
Życiówka w maratonie: 3:19:07

Nieprzeczytany post

W sporttracku w Preferenacjach masz zakładkę Analizy i tam masz ustawienia uśredniania różnych parametrów, takie suwaki. Możesz ustawić sobie dowolny poziom uśreniania, albo wyłączyć uśrednianie w ogóle i wtedy masz gołe dane z GPSa. Wyłącz sobie uśrenianie to będziesz miał "max tempo" o wiele mniejszą wartość niż przy włączonym, działa zwłaszcza przy krótkich szybkich odcinkach, przebieżkach, rytmach etc.
Obrazek
scarlo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W sporttracku w Preferenacjach masz zakładkę Analizy i tam masz ustawienia uśredniania różnych parametrów, takie suwaki.
To jest to. Dzięki!
Awatar użytkownika
Maciej_J
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

scarlo, nie ma za co.
z mojego doświadczenia sporttracks bardziej uśrednia, niż gtc
przez to jest mniej ekstremalnych wyników jeśli chodzi o tempo maksymalne, ale z drugiej strony przy krótkich rytmach wychodzi charakterystyka która kompletnie nie oddaje rzeczywistości

co, ja co, ale GTC nie dorasta do pięt Sporttrackowi. GTC to jakaś pomyłka, jak poznasz dobrze Sporttracka to nie będziesz chciał słyszeć o GTC. Sporttracka daje właściwie nieograniczone niczym możliwości analizy treningu, dzięki wielu różnym pluginom, tworzonym przez użytkowiników, którzy sami trenując wiedzą co im potzrebne i to jest właśnie genialne.
Obrazek
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Maciej_J pisze: co, ja co, ale GTC nie dorasta do pięt Sporttrackowi. GTC to jakaś pomyłka, jak poznasz dobrze Sporttracka to nie będziesz chciał słyszeć o GTC. Sporttracka daje właściwie nieograniczone niczym możliwości analizy treningu, dzięki wielu różnym pluginom, tworzonym przez użytkowiników, którzy sami trenując wiedzą co im potzrebne i to jest właśnie genialne.
Miałem na myśli porównianie tempa w zrzucie z zegarka w GTC kontra zrzut z zegarka w Sportracku. Analizowałem tylko ten aspekt :) Co do samych aplikacji, to oczywiście masz rację. Na codzień sam używam Sporttracka.
Awatar użytkownika
Maciej_J
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

szy pisze:Miałem na myśli porównianie tempa w zrzucie z zegarka w GTC kontra zrzut z zegarka w Sportracku. Analizowałem tylko ten aspekt :) Co do samych aplikacji, to oczywiście masz rację. Na codzień sam używam Sporttracka.
a bawiłeś sie tymi suwakami uśredniania? Jak wyłączysz uśrednianie to masz czyste dane z zegarka, powinno być to samo co podaje zegarek, może lekkie różnice, bo jednak Sporttrack "od nowa" przelicza dystans i tempa na podstawie śladu GPS, a nie na podstawie tego, co policzył zegarek. Ale generalnie powinno być bardzo podobnie.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ